SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

VIDEO Ultimul punct jucat de Ashleigh Barty în tenis, înainte să-și încheie cariera

Ashleigh Barty // FOTO: Imago +18   FOTO
Ashleigh Barty // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 martie 2022 09:31 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 10:31

Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA) a anunțat azi că se retrage din tenis, la scurt timp după ce a devenit campioană la ea acasă, câștigând Australian Open 2022.

Aflată pe locul 1 WTA de 114 săptămâni și câștigătoare a 3 turnee de Gran Slam, Barty a jucat 11 partide în acest an, câștigându-le pe toate. Ultima partida jucată a fost în finala Australian Open, pe 29 ianuarie, câștigată cu 6-3-, 7-6(2) împotriva lui Danielle Rose Collins.

Șoc în tenis: Ashleigh Barty, liderul WTA, și-a anunțat retragerea, la numai 25 de ani! Cum își explică decizia
RETRAGERE
Șoc în tenis: Ashleigh Barty, liderul WTA, și-a anunțat retragerea, la numai 25 de ani! Cum își explică decizia

VIDEO Ultimul punct jucat de Barty în tenis, înainte de retragere

Jucată în fața unei arene pline, finala feminină de la Australian Open s-a încheiat în tie-break. Barty a câștigat ultimul său punct în tenis cu o lovitură excelentă, trimisă pe lângă Collins, care venise la fileu.

Născută la Ipswich (Australia), Barty a dominat tenisul feminin în ultimii ani. Și-a început cariera la 5 ani, iar între 2014 și 2016 a renunțat la tenis, pentru a se dedica cricket-ului. În total, are 15 turnee câștigate la simplu, între care 3 de Grand Slam: Australian Open (2021), Wimbledon (2020), Roland Garros (2019). Mai are în palmares și 12 turnee la dublu.

Am decis să mă retrag din tenis. E prima dată când spun asta. Nu există o metodă mai bună, ci doar metoda mea. E greu să spun asta, dar sunt pregătită și foarte fericită. 

În inima mea, știu că este bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru ce mi-a oferit tenisul. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri.Mă gândesc la asta de foarte mult timp. Am avut multe momente importante în carieră, care au avut un impact major asupra mea.

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută. După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri
 – Ashlegih Barty

FOTO. Imagini spectaculoase din cariera lui Ashleigh Barty

+14 FOTO

Citește și:

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
tricisport
tricisport  •  25 Martie 2022, 10:45

Bravo, si pa.

brujo
brujo  •  25 Martie 2022, 07:49
Postat de snooker pe 23 Martie 2022, 12:17

Peste cateva luni va anunta ca revine, apoi ca se retrage iar si tot asa. Un fel se Osaka mai "light". Nu suport fitoasele astea! Bine, eu nici nu urmaresc tenis feminin.

Pai daca nu urmaresti, de ce comentezi ? Cred ca o vizita la un *** te-ar ajuta. Ai ceva probleme sus ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

3507403945984319
Dan Coman  •  24 Martie 2022, 03:01
Postat de snooker pe 23 Martie 2022, 12:17

Peste cateva luni va anunta ca revine, apoi ca se retrage iar si tot asa. Un fel se Osaka mai "light". Nu suport fitoasele astea! Bine, eu nici nu urmaresc tenis feminin.

Ash e fitoasa!? Se vede ca nu te uiti la tenis! Alternativa ar fi si mai nasoala.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează