SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ACAPULCO

Alexander Zverev l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala de la Acapulco » Al 14-lea trofeu pentru german

Zverev l-a învins pe Tsitsipas în finala de la Acapulco / Sursă foto: ATP
Zverev l-a învins pe Tsitsipas în finala de la Acapulco / Sursă foto: ATP

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 08:42 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 09:45

Alexander Zverev (23 de ani, 7 ATP) a câștigat turneul ATP 500 de la Acapulco, după o victorie în două seturi reușită în această dimineață contra grecului Stefanos Tsitsipas (22 de ani, 5 ATP), scor 6-4, 7-6 (3).

Doi dintre reprezentanții de seamă ai NextGen, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev s-au întâlnit în această dimineață în finala de la Acapulco. Rămași fără campionul en-titre Rafael Nadal, absent din Mexic din cauza unei accidentări, Zverev și Tsitsipas și-au respectat statutul de favoriți unu și doi, oferind finala pe care publicul din Acapulco o aștepta cu maximum de interes.

Episodul #7 din rivalitatea Zverev - Tsitsipas s-a încheiat cu victoria neamțului

Rivalitatea Zverev - Tsitsipas tinde să devină una dintre confruntările clasice din tenisul contemporan. Cei doi s-au întâlnit deja pentru a șaptea oară în finala de la Acapulco. Până la ora meciului, elenul îl conducea pe Sascha cu 5-1 în raportul meciurilor directe. 

„Trendul” nu s-a respectat însă și în finala de azi. Zverev a reușit una dintre cele mai solide prestații de la US Open 2020 încoace și s-a impus cu 6-4, 7-6 (3) în fața lui Tsitsipas, care bifează a treia finală consecutivă pierdută în circuit, după cele de la Dubai și Hamburg din 2020. 

Primul set, cheia meciului Zverev - Tsitsipas

Deși a început finala mai hotărât - Tsitsipas a condus cu 3-0 și 4-1, neamțul nu a abandonat lupta și și-a croit cu minuțiozitate pașii înapoi în meci. Deși aproape că avea setul în buzunar, Tsitsipas nu a mai câștigat niciun game de la 4-1. Zverev a reușit două break-uri și s-a impus cu 6-4 după o primă manșă spectaculoasă, care a durat două ore și 19 minute. 

Echilibrul a persistat și mai mult în setul secund. Cele două mari speranțe ale tenisului masculin au mers cap la cap până la 4-4, când Zverev a izbutit break-ul. Nu a fost însă finalul. Tresărirea de orgoliu a lui Tsitsipas, care a și salvat o minge de meci, a dus meciul în tie-break, unde Zverev a fost însă mai puternic și s-a impus cu 7-3.

Alexander Zverev, titlul #14 al carierei

Dacă Tsitsipas rămâne fără titlu din februarie 2020, Zverev tocmai ce și l-a adjudecat pe cel de-al 14-lea al carierei. „Întotdeauna am spus că acesta este un turneu pe care vreau să-l câștig în carieră. Am o relație solidă cu Mexicul și cu acest turneu. Am venit aici cu un scop precis, pe care am reușit să-l îndeplinesc. Sunt foarte fericit”, a spus Zverev la finalul meciului, conform site-ului ATP.

Alexander Zverev l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în finala de la Acapulco » Al 14-lea trofeu pentru german
Zverev a pus mâna pe al 14-lea titlu al carierei / FOTO: Twitter Abierto Mexicano

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Moment inedit la turneul de la Acapulco: cutremur în timpul meciului lui Zverev

Rebelul Benoit Paire face declarații controversate: „Tenisul nu e o prioritate pentru mine. De ce să lupt ca un nebun?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează