SPORTURI  »  TENIS  »  ATP RIO

ATP RIO // Tenisul și poveștile sale emoțioante de Oscar » Laslo Djere, după primul trofeu al carierei: „E greu să ai 23 de ani și să rămâi fără ambii părinți”

Laslo Djere, după triumful de la Rio // FOTO: Reuters
Laslo Djere, după triumful de la Rio // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 25 februarie 2019 13:58

Tenismenul sârb Laslo Djere, 23 de ani, 37 ATP, s-a impus, ieri, în turneul ATP 500 de la Rio și le-a dedicat victoria mamei și tatălui său, pe care i-a pierdut în 2012, respectiv în 2018. 

"E greu să ai 23 de ani și să rămâi fără părinți", a spus emoționat Laslo Djere. El l-a învins, ieri, în finala turneului de la Rio pe Felix Auger-Aliassime, 18 ani, 60 ATP, cu 6-3, 7-5, cucerind primul trofeu al carierei.

"Mi-am pierdut mama în urmă cu șapte ani și vreau să-i dedic acest trofeu", a spus el la festivitatea de premiere în aplauzele spectatorilor care au durat secunde bune. "De asemenea și tatălui meu, care s-a dus acum două luni. Părinții mei au avut un impact imens asupra carierei mele și datorită lor sunt acum aici. Sper că mă privesc în aceste momente", a continuat el emoționat.

Hajnalka și Caba Djere s-au stins din cauza cancerului. Laslo are o soră mai mică pe care o cheamă Judit. "Nu știu câți jucători au trecut prin asemenea momente dure. Vreau să fiu acel tip care-i inspiră pe alții să meargă mai departe, să-și urmeze visurile", a spus Djere pentru ATP.

Mesajele de simpatie au venit repede pe Twitter, printre cei care au fost alături de sârb s-au numărat Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas. "Sunt sigur că părinții lui l-au privit. E incredibil prin ce a putut să treacă acest om. Când viața te pune la pământ, pune acțiune în ea ca să te ridici", a scris grecul.

37este locul pe care-l ocupă Laslo Djere în clasamentul ATP începând de ieri, în urcare 53 de poziții față de săptămâna trecută

Vezi și: FRANȚA - ROMÂNIA, FED CUP // Decizie surprinzătoare a francezilor: semifinala cu România din Fed Cup se joacă pe zgură!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează