SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2018

AUSTRALIAN OPEN. Ce știm după această victorie? 3 concluzii după Simona Halep - Eugenie Bouchard: mediul ostil de la Melbourne, incisivitatea și ce a reușit să mascheze perfect + o întrebare importantă

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages
Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 10:20

Simona Halep a trecut ușor de Eugenie Bouchard, în turul secund de la Australian Open 2018, scor 6-2, 6-2. Ce am învățat din acest meci?

  • Simona Halep o va înfrunta în turul 3 pe Lauren Davis (76 WTA), care a învins-o pe Andrea Petkovic, scor 4-6, 6-0, 6-0.

1. Glezna! Care gleznă?!

Toți fanii Simonei au căscat ochii încă din primele gameuri pentru a observa orice dificultate în deplasarea jucătoarei noastre din cauza accidentării la glezna stângă suferită în primul tur. Dar Simona Halep a părut foarte stabilă în schimburi. A alergat mult, variat, nu a părut sub presiune, a preluat mingea rapid, ceea ce a însemnat o deplasare bună. Dacă are în continuare probleme cu glezna, Simona maschează foarte bine.

2. Incisivitate, determinare, serviciu

În fața unei jucătoare care nu a știut exact ce vrea să facă pe teren, Simona a răspuns cu autoritate. S-a apărat perfect, a urcat de câteva ori la fileu și a închis punctele, s-a menținut atentă pe forehand și la serviciu, în ciuda unor oscilații la începutul fiecărui set. Iar atitudinea a fost ideală. Cu pumnul strâns după fiecare reușită muncită, Simona a părut decisă să evite "distracția", "meciurile frumoase" care se încheie trist. "Am simțit mingea, am deschis terenul, m-am simțit bine", a explicat Simona la final.

16 lovituri câștigătoarea avut Simona Halep contra lui Eugenie Bouchard, un număr important pentru o victorie în două seturi

63%a avut procentajul la primul serviciu Simona Halep

3. Căldură mare

Juan Martin del Potro l-a eliminat într-un meci foarte disputat pe Karen Khachanov, scor 6-4, 7-6 (4), 6-7 (0), 6-4, iar după aceea a spus în fața microfoanelor că a avut de îndurat o căldură infernală. Au fost 37 de grade Celsius la Melbourne, dar Simona, pe arena Margaret Court, nu a părut afectată de temperatură, ceea ce este o veste bună într-un mediu care devine din ce în ce mai ostil pentru tenisul profesionist.

BONUS: Cum o fi jucat Eugenie Bouchard o finală de Grand Slam?

Jucătoarea din Canada pare complet ieșită din circuit. Slabă la serviciu, ezitantă în puncte, Bouchard a fost dominată la toate capitolele de Simona Halep. În 2014, Bouchard făcea două semifinale de Grand Slam și o finală la Wimbledon. Mai e vreo șansă să ajungă vreodată în asemenea postură? Judecând doar după meciul de astăzi, deși are doar 23 de ani, răspunsul e destul de clar.

Alte articole importante de azi la Australian Open:

  1. Cale liberă pentru Simona Halep » Două nume URIAȘE de pe jumătatea ei de tablou au fost eliminate! Implicații în lupta pentru locul 1 WTA;
  2. VIDEO Senzaționala Ana Bogdan merge mai departe! » Adversară de top în turul următor și urale pe stadion: "Ana CAMPIOANA".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
10154976492293690
Szasz Andrei  •  19 Ianuarie 2018, 10:41

Speram ca Ana Campiona sa gaseasca "keya" pentru o noua victorie, cu Madison Square Garden. Speram ca adversarele se vor topi de caldura, iar campioanele noastre vor juca mai departe. Din pacate sunt pe aceeasi parte de tablou si nu e posibila o finala romaneasca, decat o semifinala in cel mai bun caz. In mare forma era si Buzarnescu, dar a avut mare ghinion la tragerea la sorti, probabil ca ar fi avansat in turneu tot asa ca si Ana. Ana ar avea un traseu mult mai greu pana in semifinale decat Simona, adica sa zicem Keys-Garcia-Kerber. Simona ar avea traseul Davis-Barty-Pliskova pana la o posibila semifinala cu Ana Bogdan.

1649848391736940
Nadia Mariana  •  18 Ianuarie 2018, 12:48

ti se pare ca Simona s-a victimizat ?Mai bine ai tacea tu,ea oricum a jucat minunat!

604245039744827
Luminita Dudescu  •  18 Ianuarie 2018, 12:35

Nu știu ce e cu glezna aia....dar am impresia ca nu e chiar asa, la felul cum se mișcă mie m ar fi rușine sa ma victimizez atâta.... Mai bine joaca și taci...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează