SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Adversara din turul 3 n-o sperie pe Sorana Cîrstea: „Îmi cunosc valoarea!”

Sorana Cîrstea // foto: Imago Images
Sorana Cîrstea // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat joi, 20 ianuarie 2022 08:46 / Actualizat joi, 20 ianuarie 2022 09:52

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 38 WTA) s-a declarat mulțumită de jocul prestat în meciul cu Kristina Kucova (31 de ani, 96 WTA), scor 6-2, 6-4. Sportiva din România nu este îngrijorată de anvergura adversarei din turul 3 de la Australian Open, Anastasia Pavlyuchenkova (30 de ani, 11 WTA).

Sorana a închis meciul cu Kristina Kucova în două seturi. Dacă primul act nu a avut istoric, Sorana a avut parte de un set secund complicat, în care adversara s-a apropiat periculos, 5-4. Cîrstea spune că a rămas concentrată în ciuda desfășurării scorului, ceea ce i-a permis să închidă setul și, implicit meciul, cu break.

Două surprize majore pe partea de tablou a Simonei Halep: jucătoare din TOP 10, eliminate!
AUSTRALIAN OPEN
Două surprize majore pe partea de tablou a Simonei Halep: jucătoare din TOP 10, eliminate!

Sorana Cîrstea, despre meciul cu Kristina Kucova: „Am avut un joc solid”

„Am jucat destul de bine de la început la final, am continuat jocul din primul tur, am reușit să mențin nivelul și să am un joc destul de solid. Până la 6-2, 5-2, lucrurile au mers bine, ușor, iar acolo a încercat să fie mai agresivă, a dat drumul la braț și a jucat două game-uri foarte bine. Am rămas concentrată, mi-am dat seama că trebuie să termin meciul în două seturi și mă bucur că am stat pe teren doar o oră și 10 minute”, a spus Sorana pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea, înainte de turul 3 de la Australian Open: „Îmi știu valoarea”

Întrebată despre următoarea adversară, Anastasia Pavlyuchenkova, cap de serie numărul 10, Sorana s-a declarat încrezătoare:

„Toată lumea la acest nivel joacă bine, nu mai contează că e locul 10, 11 sau 50. Important este ce faci tu, cu ce joc și plan vii în ziua respectivă. Vin pe un fond bun, am jucat bine ultimele două meciuri. Îmi știu valoarea, știu ce pot și voi încerca să intru liniștită și să-mi văd de partea mea de teren.

Niciodată nu am avut presiune din punct de vedere al rezultatelor, sunt foarte relaxată din punctul ăsta de vedere. Nu mă uit la clasament, de multe ori nici la tablou. Important e cine e în fața ta în ziua respectivă, prezentul e cel mai important. Dacă e ceva de care trebuie să mă stresez, mă voi stresa în acel moment”.

Pentru calificarea în turul 3, Sorana va încasa un cec de aproximativ 159.000 dolari americani și 130 de puncte în clasamentul WTA. Meciul din turul 3 va avea loc sâmbătă, ora de start urmând a fi anunțată de organizatori.

VIDEO: finalul meciului Sorana Cîrstea - Kristina Kucova 

Citește mai multe știri despre Australian Open: 

Irina Begu părăsește Australian Open după 3-6, 2-6 cu Elise Mertens: „Nu a funcționat nimic”

LIVE DE LA 10:00: Danka Kovinic - Emma Răducanu » Britanica luptă pentru un loc în turul 3 la Australian Open

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
22robert03
22robert03  •  20 Ianuarie 2022, 10:23

Suna a manea Sorana de la Stejarii Country Club

Vezi toate comentariile (1)
Comentează