SPORTURI  »  TENIS  »  WTA AUCKLAND

BIANCA ANDREESCU - JULIA GOERGES // FOTO + VIDEO Bianca Andreescu a fost aproape de primul trofeu al carierei, dar a pierdut la limită finala de la Auckland cu Julia Goerges

FOTO: Guliver/Getty Images +4   FOTO
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 08:37

Bianca Andreescu, 18 ani, 152 WTA, a fost aproape de primul trofeu al carierei, însă a pierdut la limită finala de la Auckland disputată în fața experimentatei nemțoaice Julia Goerges, 30 de ani, 14 WTA, scor 6-2, 5-7, 1-6, după o oră și 44 de minute de joc. 

Jucătoarea canadiană cu origini românești a început entuziasmant finala și s-a distanțat rapid la 4-0, etalând un joc extrem de solid în fața căruia Goerges nu a găsit niciun răspuns. În cele din urmă, Bianca Andreescu și-a adjudecat manșa cu 6-2.

Setul secund a fost extrem de echilibrat, iar Andreescu a fost aproape de victorie. A condus cu 5-4, dar Goerges a servit excelent și a egalat. Experiența superioară a lui Goerges a făcut diferența, nemțoaica reușind să facă break și sâ câștige setul secund cu 7-5.

Extenuată după o săptămână dificilă, având și unele probleme la spate și la piciorul stâng, Bianca Andreescu a cedat categoric setul decisiv, 1-6, ratând șansa de a cuceri, la doar 18 ani, primul trofeu WTA al carierei.

Rămâne totuși o săptămână de vis pentru canadiancă, care învins nume grele din circuit pe parcursul turneului, precum Caroline Wozniacki, 3 WTA, sau Venus Williams, 39 WTA, impresionând prin nivelul jocului său și maturitatea arătată la doar 18 ani.

Născută în Canada, din părinţi români, Bianca a început tenisul în România. Alături de familia sa, a părăsit ţara la vârsta de zece ani, stabilindu-se definitiv în Ontario. 

Bianca Andreescu - Julia Goerges 6-2, 5-7, 1-6

 

Vezi și: Bianca Andreescu, despre legăturile sale cu România: "Îmi plac sarmalele, clătitele și mămăliga" + visează să o întreacă pe Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  06 Ianuarie 2019, 19:06
Postat de dinamo_fan pe 06 Ianuarie 2019, 14:07

s-a inecat ca romanul la mal. gena romaneasca tot gena romaneasca ramane, indiferent ca ia forma peste mari si tari.

Cred ca esti nedrept, una din cele 2 finaliste trebuia sa piarda, nu ? Georges e f experimentata si puternica, Bianca experienta minima in WTA, plus a jucat mult pt cat e ea obisnuita. Sa nu uitam ca vine din calificari. Si a fost evident ca sufera fizic azi.

ana_moura
ana_moura  •  06 Ianuarie 2019, 17:04

Bravo Bianca!

robby73
robby73  •  06 Ianuarie 2019, 16:01
Postat de matheus9999 pe 06 Ianuarie 2019, 14:47

Iti place tie sa crezi asta. E asa canadianca, cum e Hassan neamt. :-))

..... și Halep româncă ;-))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează