SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

BIANCA ANDREESCU // Noua senzație din WTA, despre legăturile sale cu România: "Îmi plac sarmalele, clătitele și mămăliga" + visează să o întreacă pe Simona Halep

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 20:03

Bianca Andreescu, canadianca cu origini românești, 18 ani, locul 152 WTA, are o săptămână impresionantă la turneul de la Auckland, acolo unde a ajuns până în finală, unde o va înfrunta duminică, de la ora 08:30, pe nemțoaica Julia Goerges, 30 de ani, 14 WTA.

În februarie 2018, atunci când naționala Canadei a venit la Cluj pentru confruntarea cu România din FED Cup, Bianca Andreescu a vorbit despre cariera sa și despre legăturile sale cu România, mărturisind că vrea să depășească performanțele reușite de Simona Halep (27 de ani, 1 WTA). 

"Am început în România tenisul la 7 ani și după am continuat în Canada. Eu am fost foarte activă când am fost mai mică, părinții m-au dat la toate sporturile și tenisul mi-a plăcut cel mai mult.

Sunt atașată de mâncarea românească, îmi plac sarmalele, clătitele și mămăliga. În fiecare an încerc să vin cu familia în România, că avem familie în Piteşti şi Râmnicu Vâlcea", spunea Bianca Andreescu în februarie, la TV Telekom Sport.

"Visul meu e să-i calc pe urme Simonei Halep. Îmi doresc să fiu numărul unu mondial, dar dacă pot să fiu și mai bună decât Simona, fie. M-am întâlnit cu Simona de câteva ori, e o femeie foarte bună la suflet, îmi place foarte mult cum joacă" Bianca Andreescu

Născută în Canada, din părinţi români, Bianca a început tenisul în România. Alături de familia sa, a părăsit ţara la vârsta de zece ani, stabilindu-se definitiv în Ontario. 

Vezi și: VIDEO De neoprit! Bianca Andreescu e în finala de la Auckland, după ce a trecut de jucătoarea care o elimina pe Halep la Wimbledon 2018 » Pe ce loc urcă în ierarhia WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  06 Ianuarie 2019, 10:10
Postat de Nick Rasu pe 05 Ianuarie 2019, 22:40

E nascuta in Mississauga prostule...e Canadianca nu Romanca... Nu va mai da-ti tari ca e Romanca...She's a Cunuck ... and she is proud to be one...

Ce interesant ca unii uita sa scrie corect romaneste dupa ce emigreaza ( bine, exista varianta ca nu stiau nici inainte ) , dar nu uita grobianismele gen a-si jigni interlocutorii pt a demonstra un soi de superioritate. Hai sa iti dau un contraexemplu : Chris Froome e nascut, crescut si educat in Kenya pana pe la 20 de ani, dupa care a fost in Africa de Sud vreo 5 ani, dupa care a venit in UK. Ghici ce , nu-i zice nimeni nici kenyan, nici african, ci britanic ! Daca esti nascut din 2 romani esti si tu macar dpdv genetic roman. La fel nu te poate opri nimeni sa ai 2 cetatenii sau sa fii bilingv. Intr-adevar socio-cultural probabil apartii de unde ai mers la scoala, ai prieteni, faci sport samd . Oricum pareti cam dezgustat de posibilitatea asocierii cu Romania.

vardy
vardy  •  06 Ianuarie 2019, 09:33

Bine ca n-ati intrebat-o ce parere are despre Gica Hagi sau Mutu.

1581870215401957
Andronic Popovici  •  06 Ianuarie 2019, 09:06

voi chiar credeti ca daca era nascuta in Canada ii placeau sarmalele ,nu stiu ce interes aveti sa fiti Gica contra si nu ma refer nici la Gica Hagi si nici la Cosmin Contra .

Vezi toate comentariile (12)
Comentează