SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Jucătoare prezentă la Cluj, suspendată pentru dopaj! Ce substanță interzisă a folosit

Cagla Buyukakcay / foto: Guliver/Getty Images
Cagla Buyukakcay / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 11:59 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 12:34

Turcoaica Cagla Buyukakcay (32 de ani, 244 WTA) a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis, după ce a picat un test anti-doping susținut în vară, la Cluj, în cadrul turneului Winners Open. 

Cagla Buyukakcay, fost număr 60 în ierarhia WTA în septembrie 2016, a fost depistată pozitiv în timpul unui control de rutină efectuat la Cluj-Napoca, în luna august. 

Substanța interzisă cu care a fost depistată se numește ractopamină și se află pe lista interzisă a agenților anabolizanți, notează Sport Face.it.

Ignorată de sponsorii mari, o africancă se îndreaptă spre locul 1 WTA! Billie Jean King e entuziasmată
WTA
Ignorată de sponsorii mari, o africancă se îndreaptă spre locul 1 WTA! Billie Jean King e entuziasmată

Cagla Buyukakcay, suspendată pentru dopaj!

Totul a pornit în luna august, când WADA i-a cerut turcoaicei o mostră de urină în timpul competiției de la Cluj. Proba acesteia a fost trimisă în Canada, pentru analize de laborator, unde s-a descoperit că sportiva a folost ractopamină. 

Pe 4 noiembrie, Cagla Buyukakcay a fost suspendată provizoriu de ITF. Între timp, jucătoarea din Turcia a cerut o reexaminare a probei.

Ion Țiriac, nemilos: „50 de țări au făcut legea asta, noi am abolit-o”

Ion Țiriac nu are toleranță pentru dopaj! Miliardarul solicită excluderea pe viață din sport a celor prinși că au folosit substanțe interzise.

„Dopingul și toate lucrurile acestea nu sunt o treabă a sportului, ci o problemă socială. Ăla care e în sport și pe care l-ai prins...afară! Exact cum prinzi un pedofil! Afară cu totul! Așa și la sport

Eu am făcut legea aceasta în 1999, înainte de Sydney, și a fost extraordinar de bine primită în toate țările. 40-50 țări au făcut-o, dar noi am abolit-o. De ce? Nu mă întreba pe mine”, a declarat Ion Țiriac, într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei Sporturilor în toamna lui 2020.

La ideea lui Ion Țiriac, COSR a propus, în 2000, că un sportiv dopat nu va mai face parte niciodată din delegația olimpică. Ulterior, legea nu a rămas în piciore în România.

Citește și alte știri din tenis:

Scandal uriaș! Fostul lider mondial acuză un înalt oficial de abuz sexual

VIDEO Știm finalistele din Billie Jean King Cup! Belinda Bencic poate scrie istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează