SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Ce face acum fostul partener de antrenament al Simonei Halep: „Este un erou!”

Dmitrii Baskov, voluntar în India
Dmitrii Baskov, voluntar în India

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 11:05

Dmitrii Baskov (25 de ani), fostul partener de antrenament al Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA), a devenit erou în India. În timpul pandemiei de coronavirus, moldoveanul ajută la hrănirea oamenilor fără posibilități din orașul Ahmedabad.

Dmitrii Baskov este un jucător de tenis din Republica Moldova, cu 8 apariții în echipa de Cupa Davis. Profesionist din anul 2013, Dmitrii nu a reușit să intre între primii 1.000 de jucători ai planetei și s-a reprofilat. A devenit partener de antrenament, lucrând și cu Simona Halep, iar în ultima perioadă a lucrat la Ace Tennis Academy și la Fundația Shree Sava din Ahmedabad. 

Fostul partener al lui Halep, voluntar în India

Criza provocată de coronavirus l-a prins în India: „Un prieten mi-a menționat ideea de a hrăni oamenii săraci și am zis din start că sună grozav. Am început imediat și nu pot renunța. Am făcut 100, 200, 300 de pachete. Ne-am dat seama ce treaba minunată facem. Nu mai e o muncă pentru mine, e o dorință naturală de a ajuta. Sunt un simplu sportiv, sunt conștient, dar am avut mereu dorința asta de mă pune în slujba celorlalți”. 

VIDEO / Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Erou în India

Mitul Parikh, unul dintre voluntarii care lucrează alături de Dmitrii, a făcut publică povestea în presa locală: „Este un erou indian și poate fi un exemplu pentru conaționalii noștri care n-au ieșit din case, chiar dacă au potențialul să ne ajute”.

Familia lui Baskov, lovită de COVID-19 

Părinții sportivului moldovean sunt medici la Moscova. Tatăl lui Dmitrii a fost infectat cu coronavirus, dar a depășit cu bine problema: „Tatăl meu are o mulțime de povești cu oameni care au fost în pragul morții. A simțit și pe propria piele”. 

Citește și alte știri din tenis:

Rafael Nadal intră în polemică și îi răspunde lui Novak Djokovic: „Va trebui să se vaccineze. Dacă ATP ne obligă, așa vom face”

Simona Halep a primit cel mai neașteptat cadou » Darren Cahill i-a trimis un pachet din Australia: „Abia aștept să-l folosesc”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează