SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS. Ce se întâmplă cu Roland Garros și Wimbledon: organizatorii preferă varianta extremă

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 17:11

Turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon încă nu sunt anulate din cauza pandemiei de coronavirus, dar organizatorii lor susțin că mai bine nu se dispută decât să o facă având tribunele goale. 

Deocamdată, tenisul a intrat într-o zonă uniformă, cea a suspendării turneelor din toate categoriile și în toate circuitele, WTA, ATP, ITF, din cauza expansiunii infectărilor cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Cel masculin a anunțat din 12 martie o pauză forțată de șase săptămâni, cel feminin merge pas cu pas, comunicând pe rând anularea competițiilor de la Miami, Bogota și Charleston, iar ITF a ales varianta amânării tuturor concursurilor până pe 20 aprilie. 

Artemon Apostu-Efremov, antrenorul lui Halep: „Ar fi ceva să se joace la Roland Garros!”

Roland Garros, Wimbledon și US Open, în pericol

Ce se va întâmpla însă cu cele trei diamante rămase în calendarul fiecărui sezon, turneele de Mare Șlem? Australian Open s-a disputat în ianuarie sub presiunea situației dificile în care se afla țara gazdă din cauza incendiilor devastatoare care au afectat o bună parte din teritoriu, dar mai ales coasta de est. Acum însă este altceva. 

US Open e încă departe, însă Roland Garros și Wimbledon se apropie pe zi ce trece în calendar. Guy Forget, fostul număr 4 mondial, actualmente director al marelui turneu parizian, a pus sub semnul întrebării varianta disputării fără spectatori. 

VIDEO / Cum ne protejăm de coronavirus

„Va fi o problemă”

„Trebuie să urmăm recomandările guvernului și ale experților medicali. Inevitabil, competițiile programate în săptămânile următoare sunt expuse. Va fi o problemă să organizăm Roland Garrosul cu porțile închise. Ar fi viabil din punct de vedere economic? Lucrurile se succed cu rapiditate, vom vedea până la momentul startului”, a punctat el. 

Dinspre Wimbledon răzbate însă mult mai ferm rumoarea că organizatorii de la All England Club ar prefera anularea în locul desfășurării cu tribunele goale. Varianta este avansată de cotidianul Daily Mail, care subliniază însă că ultimul cuvânt îl va avea Guvernul, cel care coordonează ceea ce se întâmplă în sport în corelație cu pandemia de coronavirus. 

Problema a fost discutată într-o întâlnire dintre forurile importante din sportul britanic și deținătorii de drepturi TV, acolo unde oficialii de la Wimbledon au adus ca argument faptul că turneul are un caracter istoric, pe care dorește să-l conserve în continuare cu cât mai puține schimbări. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla până atunci. Deocamdată, Roland Garros e mai aproape în timp.

Când sunt programate 

  • Roland Garros: 24 mai – 7 iunie 
  • Wimbledon: 29 iunie – 12 iulie 
  • US Open: 31 august – 13 septembrie

Citește și alte știri despre tenis și Simona Halep:

CORONAVIRUS Bernard Tomic crede că suferă de coronavirus: „Am toate simptomele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bulletproof
bulletproof  •  17 Martie 2020, 06:08

Poate așa câștigă și Halep vreun turneu grand șlem, prin ... NEPREZENTAREA celorlalte jucătoare ❗????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează