SPORTURI  »  TENIS  »  PLAN

VIDEO Horia Tecău a dezvăluit ce va face după retragere: „Sunt sigur de drumul meu”

Horia Tecău (36 de ani) a revenit azi în țară după participarea la Turneul Campionilor de la Torino
Horia Tecău (36 de ani) a revenit azi în țară după participarea la Turneul Campionilor de la Torino

Articol de , - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 17:27 / Actualizat duminica, 21 noiembrie 2021 18:00

Horia Tecău (36 de ani) a revenit azi în țară, după participarea la Turneul Campionilor de la Torino, ultima competiție pentru el ca jucător profesionist. În Aeroportul Otopeni, fostul sportiv a susținut că are nevoie de o pauză înainte să vorbească despre planuri de viitor, dar i-a „scăpat” o dorință: înființarea unei academii de tenis.

Horia Tecău și-a încheiat cariera în circuitul masculin la Turneul Campionilor cu o victorie. El și partenerul său din acest an, Kevin Krawietz, i-au învins în Grupa Verde pe Marcel Granollers și Horacio Zeballos cu 6-3, 6-7 (1), 10-6

VIDEO. Horia Tecău: „Am nevoie de o pauză”

„E o decizie pe care o simt de ceva timp și la un moment dat urma să se întâmple. De vreo doi ani joc mai puține turnee pentru a fi mai bine fizic. Încet, încet am ajuns în punctul în care îmi doresc să mă bucur de viață altfel. Am nevoie de o pauză, de o resetare, să încerc să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Totuși, pauza nu va dura foarte mult, pentru că voi face alte lucruri care să-mi facă plăcere. Viața personală e pe primul loc acum. Am fost plecat mult timp, m-am dedicat tenisului de foarte devreme”, a declarat Tecău la revenirea în țară.

VIDEO. Horia Tecău, despre fondarea unei academii: „Îmi doresc”

Cui îi predă ștafeta Horia? „Avem o echipă tânără, Marius Copil a ajuns la maturitate, se apropie și el de ultimii lui ani în circuit. Avem și tineri cruzi, aștept de la ei să fie mai responsabili, pentru că sunt talentați și au potențial să ajungă departe”, a mai spus Tecău, care și-a exprimat una dintre dorințele sale pentru viitor:

„Îmi doresc să creez un loc unde copiii să se bucure de tenis. Nu știu la ce dimensiune și în ce context. Dar cu siguranță drumul meu se va îndrepta în această direcție!”.

VIDEO. Horia Tecău, cadou pentru un tânăr fan

La aeroport, Tecău a fost întâmpinat de un copil care i-a înmânat o scrisoare. În semn de mulțumire, Horia i-a semnat o rachetă puștiului și a făcut o poză cu el.

În cei 18 ani în circuitul profesionist, Horia a cucerit 38 de trofee la dublu, disputând alte 24 de finale. Dintre trofeele sale cele mai prețioase sunt cele două de Mare Șlem cucerite la Wimbledon în 2015 și la US Open în 2017, ambele alături de Jean-Julien Rojer, dar și cupa de la Turneul Campionilor din 2015.

Citește mai multe știri din tenis:

Novak Djokovic s-a eschivat când a fost întrebat dacă va fi prezent la Australian Open, unde participarea este condiționată de vaccinarea anti-COVID-19

Alexander Zverev, în finala Turneului Campionilor! Djokovic, eliminat din competiție: „Asta contează mai mult decât a câștiga sau a pierde”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  21 Noiembrie 2021, 18:36

Cel mai mare jucator roman de la Andrei Pavel incoace. Tenisul este mult subapreciat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează