SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Cea mai frumoasă poveste de la Roland Garros » Sebastian, fiul marelui Petr Korda, își întâlnește idolul în optimi: „Îl iubesc pe Nadal! Mi-am botezat pisica după numele lui”

Micuțul Sebastian Korda și o fotografie de colecție cu Rafael Nadal: Sursă foto:instagram.com/sebastiankorda +14   FOTO
Micuțul Sebastian Korda și o fotografie de colecție cu Rafael Nadal: Sursă foto:instagram.com/sebastiankorda

Articol de - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 02:00 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 11:56

Sebastian Korda (20 de ani, 213 ATP), fiul fostului mare jucător Petr Korda, își trăiește visul la Roland Garros: îl va întâlni în optimi pe Rafael Nadal, idolul copilăriei sale, nimeni altul decât cel mai bun jucător pe zgură al tuturor timpurilor. 

Dincolo de momentele tensionate și polemicile apărute în prima săptămână de concurs, ediția atipică de toamnă de la Roland Garros consemnează și câteva povești deosebite. Una dintre ele îi aparține americanului Sebastian Korda, fiul cehului Petr Korda, fost număr 2 mondial, campion la Australian Open în 1998 și finalist la Roland Garros în 1992

Născut în Statele Unite, în Bradenton, Florida, Sebastian nu reprezintă Cehia, țara de origine a tatălui său. Puștiul de doar 20 de ani are cetățenie americană și a locuit toată viața doar în State, acolo unde, ghidat de Petr și de soția Regina Rajchrtova - și ea fostă jucătoare de tenis - a făcut primii pași în sport. 

Sebastian Korda duce tradiția familiei mai departe

În ciuda trecutului tatălui său, nu tenisul a fost primul sport practicat de Sebastian. Potrivit ESPN, el a început să joace hochei încă de la vârsta de 3 ani, făcând trecerea către tenis „târziu”, la 9 ani, după ce a asistat alături de tatăl său la ediția din 2009 de la US Open. Sebi, așa cum e alintat de apropiați, e singurul dintre copiii familiei Korda care s-a îndreptat în cele din urmă către tenis. Jessica și Nelly, surorile lui mai mari, practică ambele golful profesionist.

După ce a prins gustul orelor petrecute pe terenurile de tenis, Sebastian Korda a ajuns, treptat, unul dintre cei mai promițători juniori din Statele Unite. Deși spune că zgura e suprafața lui favorită, Korda jr. a câștigat turneul de juniori de la Australian Open din 2018, aceasta fiind, până acum, cea mai importantă realizare a lui.

205a fost cea mai bună clasare a lui Sebastian Korda, atinsă în august 2020. Acum e pe locul 213

Sebastian Korda / foto: Guliver/Getty Images
Sebastian Korda / foto: Guliver/Getty Images
Sebastian Korda / foto: Guliver/Getty Images
Sebastian Korda / foto: Guliver/Getty Images
Sebastian Korda / foto: Guliver/Getty Images
+10 FOTO
  • foto: Guliver/Getty Images

Roland Garros, turneul unde tatăl său făcea finala în 1992 - învins de Jim Courier - tinde să fie pentru Sebastian piatra de temelie a unei cariere cu adevărat promițătoare. A acces pe tablou după trei meciuri jucate în calificări, iar în drumul către optimi a doborât doi jucători cu mare experiență, Andreas Seppi și John Isner. 

Korda a devenit cel mai tânăr jucător american care ajunge în optimi la Roland Garros, după Michael Chang în 1991, și bonusul primit e pe măsură: duminică, pe impunătoarea arenă „Philippe Chatrier”, îl va întâlni pe Rafael Nadal, idolul copilăriei sale. 

Sebastian Korda: „Rafa Nadal e idolul meu. Mi-am botezat pisica după numele lui”

Imediat după victoria categorică reușită în turul III în fața lui Pedro Martinez (6-4, 6-3, 6-1), Sebastian Korda a realizat imediat cine îi va fi viitorul adversar. Nu și-a putut stăpâni entuziasmul în dialogul purtat cu jurnaliștii de la Roland Garros, cărora le-a dezvăluit simpatia pe care i-o poartă lui Nadal:

„Nadal e unul dintre motivele pentru care joc tenis. Doar priviți-l cum joacă, e un competitor incredibil! De la el am preluat mentalitatea de a nu ceda niciodată. De fiecare dată când joc, încerc să o fac precum el. 

Rafa e marele meu idol. Chiar mi-am botezat pisica după numele lui. Asta spune multe despre cât de mult îl iubesc”, a spus el, conform site-ului oficial al ATP. Câteva ore mai târziu, americanul a primit o replică amuzantă din partea lui Nadal: „Mă bucur să aud așa ceva. Asta înseamnă că apar la TV de atât de mult timp”.

Pe contul său de Instagram, Sebastian Korda a venit imediat și cu „dovada” perfectă pentru declarațiile sale: a publicat o fotografie cu Nadal de acum aproape 10 ani, dar și o poză cu motanul „Rafa”. Duminică, pe „Chatrier”, Sebi și Rafa - omul cu 12 trofee la Paris - vor lupta pentru un loc în sferturile de la Roland Garros. 

Cea mai frumoasă poveste de la Roland Garros » Sebastian, fiul marelui Petr Korda, își întâlnește idolul în optimi: „Îl iubesc pe Nadal! Mi-am botezat pisica după numele lui”
Cea mai frumoasă poveste de la Roland Garros » Sebastian, fiul marelui Petr Korda, își întâlnește idolul în optimi: „Îl iubesc pe Nadal! Mi-am botezat pisica după numele lui”
  • Sursă foto: instagram.com/sebastiankorda

Citește și alte știri din tenis:

Statistică incredibilă pentru Simona Halep: „Un set la zero e mereu periculos”

Simona Halep, un nou duel cu Iga Swiatek la Roland Garros! Portretul adversarei din optimile turneului de la Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează