SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Statistică incredibilă pentru Simona Halep: „Un set la zero e mereu periculos”

Simona Halep în acțiune pe zgura de la Paris FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep în acțiune pe zgura de la Paris FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 19:10 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 20:12

Campioana din 2018 de la Paris a vorbit despre ce implică un 6-0 într-un meci, ea câștigând 63 din 64 de partide în care i-a administrat „un covrig” adversarei

Jurnaliștii străini au avut multe întrebări pentru Simona Halep după meciul câștigat în turul al treilea. Simona a răspuns elaborat și precis.

 În partea de limbă română a videoconferinței desfășurate prin intermediul Microsoft Teams, Gazeta a întrebat-o pe Simona ce fel de parametru este într-un meci un set câștigat la zero în general și în special în partida de ieri. „Primul set câștigat la zero e mereu dificil și mereu periculos, este foarte important cum începi al doilea set. De aceea am avut un moment mai dificil în setul al doilea, dar am știut că trebuie să stau concentrată și atentă pe fiecare punct", a spus ea. 

Apoi a continuat: "Bineînțeles că este un punct de încredere, de unde pleci, câștigând 6-0 la nivelul acesta e ceva ce merge foarte bine, poate nici adversara ta n-a intrat în ritm, dar jocul tău arată foarte bine, e o încredere destul de mare pe care poți să o ții tot meciul și nu slăbești deloc ritmul". 

Un jurnalist italian a scos la iveală o statistică incredibilă: din 64 de meciuri în care Simona i-a administrat adversarei „un covrig", 63 au fost victorii. Singurul pierdut datând din 2011, de la San Diego, când Halep s-a înclinat în fața Tamirei Paszek, la Carlsbad, cu 6-0, 4-6, 5-7. 

„Mi-am dorit să câștig”

S-a simțit „în zonă", așa cum spun psihologii sportivi despre concentrarea maximă? „Da, m-am simțit bine, am știut că trebuie să stau concentrată, indiferent de scor, pentru că stilul acesta pe care multe jucătoare îl au este foarte periculos. Se poate întoarce meciul după câteva minute în care intră două-trei lovituri extraordinare și apoi prind încredere și este mult mai ușor pentru ele. Am fost concentrată și mi-am dorit să câștig", a explicat Simona, aflată la a 13-a victorie consecutivă pe zgură. 

Simona a vorbit apoi pentru Radio România Actualități despre partida din „optimi": „Nu are nicio legătură meciul de anul trecut cu ce va fi acum, un an de zile înseamnă mult pentru o jucătoare la vârsta ei. Și eu am progresat, sunt destul de încrezătoare în ceea ce joc, în ce simt, dar va fi un meci dificil. Are un stil asemănător cu cel al adversarei din turul al treilea, așa că va trebui să pun în practică aproape același lucru". 

Am jucat foarte rău, a fost unul dintre cele mai proaste meciuri ale mele, am împrăștiat mingi peste tot. E o experiență și va trebui să învăț din ea. Îi doresc numai bine Simonei pentru restul turneului! 
- Amanda Anisimova

17 meciuriconsecutive a câștigat Simona Halep în acest sezon, începând cu turneul de la Dubai

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

ROLAND GARROS 2020. Cui i-a dedicat Simona Halep victoria cu Amanda Anisimova: „E cadoul meu pentru tine!” + decizia care poate aduce titlul la Paris

A pufnit-o râsul când a auzit că joacă din nou cu Simona Halep: „Aș vrea ca meciul să fie puțin mai lung”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează