SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2020

Simona Halep explică momentul cheie al meciului cu Anisimova: „A fost foarte important” » Ce planuri are la Roland Garros: „Nu simt presiunea”

FOTO: Guliver/GettyImages +21   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 18:26 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 18:41

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a câștigat categoric partida cu americanca Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), scor 6-0, 6-1, iar la conferința de presă a analizat partida de azi, dar și duelul din optimile turneului de la Roland Garros.

  • Simona Halep va juca duminică în optimile Roland Garros cu poloneza Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA)

„Azi am fost mai agresivă (n.r- comparativ cu meciul din 2019). Am luat jocul în mâini. Anul trecut am stat departe de teren și am lovit scurt, iar ea și-a putut face jocul. Când are timp și lovește mingea din cea mai bună poziție, este foarte, foarte periculoasă. Azi am făcut o treabă excelentă schimbând tactica! Poate că Amanda simte puțin presiunea. Nu știu. Dar e o jucătoare foarte bună și va fi în top în curând.

În opinia mea, am devenit mai bună după meciul de anul trecut. Am fost dezamăgită și îmi aduc aminte foarte bine, având în vedere cum am jucat, nu pentru că am pierdut. M-am gândit că trebuie să devin mai bună. Am crescut mult față de anul trecut”, a spus Simona Halep la conferința de presă.

Ulterior, Halep a vorbit și despre game-ul secund din primul set, când a salvat cinci mingi de break: „Cu siguranță a fost foarte important pentru că 1-1 nu este același lucru ca 2-0. Am știut că este foarte important să îmi fac serviciul la început pentru că ea este o adversară dificilă și lovește foarte puternic. Era important să lupt pentru fiecare mingea și să nu cedez în niciun moment”.

Tenisul de acum este mai deschis. Orice jucător poarte câștiga. Nivelul este foarte ridicat! Partea mentală este foarte importantă! Toată lumea muncește mult, toată lumea joacă mult. Mentalul este foarte important în aceste zile. Unii jucători sunt obosiți, unii nu își găsesc ritmul după pandemie și se întâmplă să pierzi. Nu e o dramă, din punctul meu de vedere
- Simona Halep

„Nu mă gândesc la trofeu! Nu simt presiunea”

Întrebată cum face față presiunii, fosta campioană de la Roland Garros a răspuns: „Nu simt mai multă presiune. Bineînțeles că aștept de la mine să joc un tenis bun, pentru că mă simt bine și simt jocul, sunt bine din punct de vedere fizic, iar corpul îl simt puternic. Dar asta nu înseamnă că trebuie să câștig fiecare meci.

Pentru mine este important să dau tot ce am mai bun în ziua în care joc, iar după aceea vom vedea ce va fi. Nu mă gândesc la rezultat! Vreau să profit de ocazie de fiecare dată când ies pe teren. Nu mă gândesc la trofeu! Este departe și multe jucătoare evoluează foarte bine. Nu am așteptări!”.

Poate vom avea un Roland Garros în mai și unul în septembrie. Ar fi grozav
 – Simona Halep

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Amanda Anisimova de la Roland Garros 2020

FOTO. Cele mai tari imagini din meciul Simona Halep - Iga Swiatek 

+17 FOTO

Citește mai multe știri despre victoria Simonei Halep de la Roland Garros: 

Cui i-a dedicat Simona Halep victoria cu Amanda Anisimova: „E cadoul meu pentru tine!” + decizia care poate aduce titlul la Paris

Simona Halep, un nou duel cu Iga Swiatek la Roland Garros! Portretul adversarei din optimile turneului de la Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează