SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

VIDEO Sorana Cîrstea, de nerecunoscut în disputa cu Petra Kvitova! Halep, singura românca rămasă la Cincinnati

Sorana Cîrstea // FOTO: Imago
Sorana Cîrstea // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 august 2022 19:14 / Actualizat miercuri, 17 august 2022 19:17

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 40 WTA) a fost învinsă de Petra Kvitova (32 de ani, 28 WTA), scor 2-6, 3-6, în turul secund al turneului de la Cincinnati.

Victoria de marți contra Belindei Bencic a lăsat urme în cazul Soranei. Lipsită de vlagă, a lăsat totul în mâna Petrei. Iar cehoaica nu a greșit nimic!

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova
WTA CINCINNATI
Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova

Sorana Cîrstea, de nerecunoscut în meciul cu Petra Kvitova

Serviciul româncei nu a fost dezastruos, o frecvență de aproape 70% la prima minge. A cedat însă fix în momentele decisive. Prima oportunitate de break salvată a venit când era cu spatele la zid, la 2-5 pentru Petra în setul secund.

A fost o amânare de câteva zeci de secunde a deznodămânului. Kvitova a servit magistral în game-ul următor, a obținut prima victorie pe hard contra Soranei, și s-a calificat în faza următoare a competiției. 

Acolo va avea în față pe învingătoarea disputei Caty McNally (179 WTA) - Ons Jabeur (5 WTA).

Sorana Cîrstea, victorie contra lui Bencic la Cincinnati 

În turul 1, Sorana Cîrstea (32 de ani, 40 WTA) a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic (25 de ani, 11 WTA) în primutl tur de la Cincinnati, scor 6-2, 6-7(3), 6-4. 

Sorana a pornit ca din tun meciul cu Bencic, primul din sezonul de hard american. A servit excelent, 86% dintre punctele jucate cu prima minge fiind câștigate, și a tranșat primul set în doar 35 de minute, scor 6-2. Sorana nu a dezarmat în decisiv. 

A dat dovadă de o tărie incredibilă, pus prima minge în teren 81% din rânduri și nu i-a oferit Belindei nicio oportunitate de break. Game-ul decisiv a fost unul încântător, atât ca dramatism, cât și din punct de vedere al calității punctelor. Sorana și-a procurat minge de meci cu un passing superb în lung de linie, apoi a închis cu un backhand lung, incomod, în picioarele lui Bencic.

Citește și alte știri din tenis:

Emma Răducanu - Serena Williams, meci fără istoric la Cincinnati » Reacție după prima și, probabil, singura confruntare: „Sunt recunoscătoare, este o legendă!”

Simona Halep, declarații după victoria complicată de la Cincinnati: „Am avut în față o luptătoare grozavă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
Gabi2020
Gabi2020  •  18 August 2022, 01:07

Felicitari Sorana , macar tu nu pacalesti tenisul ca stim noi cine

1ianuarie
1ianuarie  •  17 August 2022, 21:50
Postat de gimiskutze pe 17 August 2022, 18:03

În runda inaugurală, Sorana a trecut în două seturi de Belinda Bencic (11 WTA), 6-2, 6-7 (3), 6-4 - no comment!

În două seturi care au fost trei...ba comment!

knuty
knuty  •  17 August 2022, 19:43

Multumim Petra!!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează