SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Coco Gauff a câștigat turneul de la Cincinnati

Articol de - Publicat duminica, 20 august 2023 22:54 / Actualizat duminica, 20 august 2023 23:12

Coco Gauff, (19 ani, #5 WTA) a câștigat cel mai important trofeu al carierei după ce a trecut în finală de Karolina Muchova (26 ani, #17 WTA) cu 6-3, 6-4.

Americanca Coco Gauff a încheiat cu trofeul în brațe o săptămână de vis. Este cel mai mare turneu câștigat de ea pentru că întrecerea de la Cincinnati este de categorie WTA 1.000. Până la succesul din Ohio avea patru trofee în palmares, două câștigate tot în 2023.

Coco Gauff a trecut de Karolina Muchova în finală cu 6-3, 6-4, însă finala nu a fost într-un singur sens, așa cum o arată scorul. S-au jucat aproape două ore în care punctele au fost lungi, iar răsturnările numeroase. 

„Am petrecut multe nopți plângând încercând să-mi dau seama ce am de făcut", a spus ea la festivitatea de premieră despre momentele în care nu mai credea că o să câștige un trofeu atât de important. În semifinale, adolescenta o învinsese pentru prima oară pe Iga Swiatek.

Antrenor de renume

Coco Gauff este antrenată de Pere Riba și de celebrul Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Andre Agassi Andy Roddick, Andy Murray și Kei Nishikori. Gilbert s-a întors în această postură pentru Coco Gauff.

Întrebat de jurnalistul Christopher Clarey de ce a făcut acest pas, el a răspuns: „Pentru că are potențial și pentru că mi-a trecut prin minte în ultimii ani că aș vrea să mai antrenez. Cred că pot ajuta pe oricine să devină un pic mai bun, dar nu vreau să pregătesc pe un jucător care să urce de pe locul 50 pe 30. Vreau pe cineva care să se lupte pentru titlurile importante".

Apoi a continuat: „Îmi place ce are în joc, multă lume vorbește despre ce lipsește din jocul său pentru că toată lumea are o fixație pe această chestiune, dar eu văd lucrurile pozitive din jocul său"

Gauff l-a cooptat în echipa sa pe Gilbert începând cu turneul de la Washington pe care l-a și câștigat. Ea a spus că acesta i-a împărtășit din cunoștințele sale și din experiența sa, iar aceste lucruri au ajutat-o să-și îmbunătățească mentalul și concentrarea. „Cred că e una dintre cele mai bune minți din tenis. M-a ajutat să abordez mai bine momentele importante din meciurile mari", a spus americanca. 

Titlul de la Cincinnati îi va da multă încredere lui Gauff pentru US Open, turneu care debutează pe 28 august.

5 turneeare în palmares Coco Gauff: Cincinnati (2023) Washington (2023) Auckland (2023), Parma (2021) și Linz (2019)

Citește și:

Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
CAMPIONATE MONDIALE
Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România
Dinamo e supercampioana României! Victorie la limită în fața rivalei CSM Constanța și un nou trofeu în vitrina „dulăilor”
SUPERCUPA
Dinamo e supercampioana României! Victorie la limită în fața rivalei CSM Constanța și un nou trofeu în vitrina „dulăilor”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  21 August 2023, 03:25

Coco esti campioana noastra...tenisul tau este o adevarata opera de arta iti tinem pumnii la U.S.Open ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează