SPORTURI  »  TENIS  »  VACCINARE

Situația lui Djokovic provoacă noi dezbateri » Comparația RO Vaccinare între Australia - Serbia: ce arată cifrele

Situația lui Djokovic provoacă dezbateri la tot pasul / foto: Guliver/Getty Images
Situația lui Djokovic provoacă dezbateri la tot pasul / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 16:58 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 17:04

În plin scandal internațional provocat de situația lui Novak Djokovic, pagina de Facebook „RO Vaccinare” a făcut o paralelă între situația vaccinării anti-COVID din Serbia și cea din Australia. 

Blocat în aeroport, iar mai apoi obligat să se izoleze într-un hotel de refugiați până când cazul său va fi soluționat, Novak Djokovic a provocat apariția a două curente de opinie în ultimele zile. Pe de-o parte, cei care sunt de acord cu măsurile impuse de australieni și, pe de altă parte, cei care contestă deciziile luate împotriva sârbului, dar și utilitatea vaccinării.

Așadar, conform unor date actualizate ultima oară pe 6 ianuarie, sunt prezentate câteva aspecte referitoare la eficacitatea vaccinului raportat la numărul total al persoanelor vaccinate în fiecare dintre cele două țări. 

Ce spune comparația Australia vs. Serbia

Cu o populație de trei ori mai mare, însă mergând pe strategia vaccinării în masă (80,3% din populație este complet vaccinată), Australia contabilizează, de la începutul pandemiei, 762.458 de infectări și 2.231 de decese.

La polul opus, Serbia, cu o populație de 8,68 de milioane de locuitori, are 12.850 de decese și 1,33 milioane de infectări, procentajul persoanelor vaccinate fiind de 47,9%.

Situația lui Djokovic provoacă noi dezbateri » Comparația RO Vaccinare între Australia - Serbia: ce arată cifrele
Situație vaccinare Serbia versus vaccinare Australia

Nu oblig pe nimeni să se vaccineze. Fiecare să facă ce simte că e bine pentru el. Dar există anumite reguli. Dacă nu vrei să te vaccinezi, ai putea avea probleme. Mulți oameni au murit în ultimii doi ani și, în opinia mea, vaccinul e singura soluție pentru a stopa pandemia. Asta spun specialiștii, iar eu nu pot avea o altă părere. Cred că, dacă Djokovic ar fi vrut să joace aici, ar fi putut să o facă fără probleme. A mers pe alt drum, a luat alte decizii. Fiecare e liber să decidă ce vrea, dar pot exista consecințe.

- Rafael Nadal, #6 ATP

Citește și alte știri de actualitate:

UPDATE Jucătoarea aflată în aceeași situație cu Djokovic părăsește Australia fără să mai facă recurs

Novak Djokovic, prima reacție după incidentele din Australia » Mesajul liderului ATP

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
raduzuc
raduzuc  •  08 Ianuarie 2022, 15:12
Postat de Montolivo Grig pe 07 Ianuarie 2022, 17:46

Degeaba, sosocii tot cu 5 g-ul sunt, oculta si cipurile din vaccin. Ei stiu cel mai bine cum sta treaba . Nole ză best!

ai mustar in loc de creier.afla mai grigore ca si SUA a respins A DOUA OARA PROIECTUL IMPLEMENTARII LUI 5 G PE TERITORIU...dealtfel,te-as caracteriza mai la obiect dar ma cenxureaza astia ai tai de pe-aici.........''Administrația SUA cere o nouă amânare a introducerii rețelei de mare viteză 5G pentru telefoane mobile, invocând potențiale riscuri pentru aviație, relatează YahooNews, DPA și AFP ''..dar asta e,de unde nu este grigore,nici Dumnezeu nu cere

raduzuc
raduzuc  •  08 Ianuarie 2022, 15:02

sa iei in considerare analiza ro-vaccinare privind comparatia lagarului australian cu serbia e ca si cum ai lua in considerare parerea lui hitler referitoare la nazism versus democratie.LA CE TE POTI ASTEPTA DIN PARTEA CELOR DOI ?

bimbaq
bimbaq  •  08 Ianuarie 2022, 14:22
Postat de Alexandru Chis pe 08 Ianuarie 2022, 10:52

Nu analizez cele doua state vaccinate - Romania versus Serbia - dar nu inteleg aceasta sustinere a lui Djokovits de catre majoritatea romanilor nevaccinati care vad in Nole un adevarat "razboinic" impotriva vaccinarii contra Corona Virus Sar-Cov 2! Analizand procentul romanilor nevaccinati, inclin sa cred ca Djaokovic este un "aparator" al nevaccinatilor. al celor care militeaza pentru nevaccinare si speudo-"libertate"! Cine va avea pana la urma dreptate? Vazand oscilatiile dubioase ale guvernantilor care nu prea stiu cum sa conduca "oistea natiei" si sa o dirijeze fie in gard, fie in sant, este foarte posibil ca goana dupa voturile indecisilor sa fie decisiva si va inclina balanta catre "cei multi" - dar prosti, adica nevaccinati! - tare ma tem ca vom putea cei care avem vaccinarea completa, inclusiv Busterul, sa fim minoritari!

Pai vezi ca doar 2 doze plus booster nu va mai fi i9n curand schema completa, asa ca pregateste-te de doza 4... N-ai de ce sa te temi de noi, astia prostii nevaccinati, tu esti fully protected, mai ales ca poti in curand sa devii abonat fidel la Pfizer & Co. si sa primesti lunar doza cu reducere!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează