SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Concluzii după două săptămâni de tenis » Simona Halep: „E diferit și stresant, dar trebuie să ne adaptăm"

Simona Halep a primit trandafiri în rachetă ala festivitatea de premiere, toc mai pentru a se respecta distanțarea FOTO Guliver/GettyImages
Simona Halep a primit trandafiri în rachetă ala festivitatea de premiere, toc mai pentru a se respecta distanțarea FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 17 august 2020 14:40 / Actualizat luni, 17 august 2020 16:02

Turneele de la Palermo, Praga și Lexington au demonstrat că se poate juca tenis și în actuala situație mondială, dacă se respectă protocoalele sanitare.

WTA, organismul care gestionează tenisul feminin internațional, a reușit să dea restart într-o perioadă în care prea puțini vedeau posibilă o reîntoarcere a tenisului la nivel mondial. Mai întâi a fost turneul de la Palermo, unde au existat anumite voci care s-au plâns de faptul că jucătoarele nu au avut propriul hotel, Donna Vekici dezvăluind chiar că s-a plimbat în oraș fără ca vreunul dintre organizatori să o împiedice să facă acest lucru. 

„Nu o să mint și o spun că sunt închisă în cameră când nu e cazul de așa ceva. Am mers la cină în oraș, am fost atenți, desigur, am păstrat distanța. La fel fac și aproape 90 la sută dintre celelalte jucătoare prezente aici", a spus atunci croata în vârstă de 24 de ani. 

Lucrurile s-au schimbat puțin săptămâna trecută. La turneul de la Praga, unul câștigat de Simona Halep, regulile au fost respectate cu strictețe. Jucătoarele au avut un hotel doar pentru ele și pentru cei care luau parte la bunul mers al întrecerii. „M-am temut la început, dar apoi m-am simțit în siguranță pentru că am văzut că toată lumea respectă restricțiile. Dacă toate turneele ar fi organizate așa, ar exista o șansă să jucăm mai multe în acest an", a spus Simona. 

„Nu a fost ușor" 

Noile reguli presupun ca jucătoarele să fie testate periodic, să vină la teren cu masca pe față și să o poarte tot timpul când nu fac efort fizic, copiii de mingi și însoțitorii sunt mai puțini, prosoapele să fie manevrate doar de cei care le folosesc. Publicul, deocamdată, nu are acces, salutul de la final se face prin atingerea rachetelor, antrenorii nu mai pot coborî în teren și dau indicații din tribune, festivitățile de premiere se organizează cu maximă rigoare și distanțare. „Toți suntem conștienți că trăim vremuri dificile și că e greu de organizat un astfel de turneu, de aceea vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru că am putut juca din nou", a mai spus Halep. 

Românca a cucerit al 21-lea trofeu al carierei, după ce a învins-o în finală pe Elise Mertens cu 6-2, 7-5. „Nu a fost ușor să gestionezi stările prin care am trecut timp de zece zile cât am stat în camera de hotel. E diferit și stresant, dar trebuie să ne adaptăm", a adăugat ea. Fostul lider mondial a fost singura jucătoare de Top 10 care a participat la întrecerea de la Praga. 

2 jucătoaredin afara Europei au fost pe tabloul principal de simplu de la Praga: canadianca Eugenie Bouchard și australianca Storm Sanders

Umbrele, dezinfectant și sponsori 

Peste Ocean, americanii au organizat un turneu la Lexington, în statul Kentucky, aflat la prima sa ediție, unde a participat Serena Williams, care a pierdut în sferturi de finală, iar trofeul a fost câștigat de o altă americancă, Jennifer Brady. „Cel mai dificil a fost să găsim 15 umbrele mari care să arate la fel", a spus râzând Donia Shuhaiber, directorul turneului din SUA, pentru The National. 

Apoi a continuat: „Ne-am chinuit să găsim un loc de unde să putem cumpăra peste 50 de sticle cu dezinfectant pentru că aici există o limită. Ne-am descurcat până la urmă, a trebuit să plătim mai mult, dar am rezolvat problema. Iar a treia problemă cu care ne-am confruntat a fost să găsim sponsori care să ne ajute". 

Următoarea oprire pentru circuitul feminin este New York, acolo unde, începând cu 21 august, va avea loc turneul Premier 5, care de regulă se desfășura la Cincinnati. Mai multe jucătoare din Europa nu vor fi prezente la această întrecere. Apoi, pe 31, urmează să aibă loc US Open. 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla când participanții sunt în număr mult mai mare și regulile mult mai stricte, deocamdată s-a demonstrat că e posibil să organizezi turnee de tenis la nivel mic în condiții optime.

13 jucătoaredin afara Americii de Nord au fost pe tabloul principal de simplu de la Lexington

25.000 de dolariau primit câștigătoarele turneelor de la Praga și Lexington, Simona Halep, respectiv Jennifer Brady

Citește mai multe știri din tenis:

Cine este „David”, bărbatul misterios care a provocat-o pe Simona Halep să facă baie în Vltava

Simona Halep urmează să anunțe luni dacă merge la US Open + ce spune Darren Cahill

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează