SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BASEL

Continuă turneul de vis! Marius Copil s-a calificat în semifinale la Basel după o revenire de senzație în primul set » Cu cine va juca în penultimul act

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 26 octombrie 2018 18:02

Marius Copil (28 de ani, 93 ATP) s-a calificat vineri în semifinalele turneului ATP 500 de la Basel. Românul s-a impus în două seturi în fața americanului Taylor Fritz (57 ATP), scor 7-6 (6), 7-5, după o oră și 53 de minute de joc.

Anul 2018 continuă să aducă lucruri noi și importante pentru jucătorul român care, la 28 de ani, e în proces de acumulare, stilizare, chiar schimbare. Ultima dovadă: acest turneu de la Basel, aflat în desfășurare, în care Copil și-a reușit cel mai bun rezultat de până acum al carierei.

Fiindcă o semifinală – deocamdată – de turneu ATP 500 e un rezultat superior finalei de la Sofia, concurs de categorie ATP 250, reușită tot anul acesta, în februarie.

Azi , românul s-a impus cu 7-6 (6), 7-5 în fața lui Taylor Fritz în sferturile de finală, arătând un joc matur și cu nuanțe care până de curând îi lipseau. Dincolo de serviciu, armă forte pentru el, ca și pentru adversarul american, Copil își folosește mai bine atuurile din spatele terenulu, are mai multă încredere să lovească reverul său cu o mână, și-a șlefuit slice-ul și a îmbunătățit scurtele, un mod excelent de a rupe ritmul unui punct.

Mai ales însă, în partida cu Fritz, ca și în cea cu Marin Cilic din turul anterior, a fost stăpân pe momentele importante.

Tare în momente importante

Au fost anul acesta, ca și în cei anteriori, atâtea confruntări de 3 seturi cedate sau meciuri în care a condus, dar nu a putut susține avantajul. Nu și acum, dimpotrivă.

A fost condus cu 6-3 în tie-break, Fritz urma la serviciu, dar de acolo a întors și a câștigat 5 puncte la rând. În actul secund, a servit pentru meci la 5-4, dar s-a fâstâcit puțin, a revenit însă și la 6-5 nu a mai repetat erorile de mai devreme. A avut mai multă răbdare, iar bucuria a venit.

La Basel, românul a trecut de două tururi de calificări, apoi i-a învins pe Ryan Harrison (59 ATP), Marin Cilic (6 ATP) – primul său succes în fața unui jucător de Top 10 – și Taylor Fritz. Cinci victorii la rând pentru cel mai bun rezultat.

Duminică, în penultimul act, el îl va întâlni pe învingătorul dintre Alexander Zverev (5 ATP). Un bonus adăugat rezultatului în sine de a se fi calificat în semifinale.

105.525 € este premiul pe care și l-a asigurat Marius Copil pentru calificarea în semifinalele de la Basel

71
cel puțin este locul pe care va urca Marius Copil în clasamentul ATP de luni. Va fi cel mai bun al carierei, față de 73

Împreună la turnee

Din august, de la Cincinanti, Copil a început colaborarea cu Andrei Pavel, fost numărul 13 mondial, o relație profesională pe care ambii au dorit-o mai demult, însă nu au coincis decât acum.

Cei doi și-au stabilit ca obiectiv pentru sezonul viitor intrarea în Top 50. Asta și pentru că Marius își dorește să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Andrei, care și-a încheiat colaborarea de un an cu liderul WTA, Simoa Halep, a declarat că este full time alături de Copil și că îl va însoți la toate turneele din programul pe care îl vor alcătui împreună

Vezi și: S-au stabilit ultimele două semifinaliste de la Singapore » Abandon pentru campioana de la US Open + parcurs perfect pentru Sloane Stephens

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
mplttev
mplttev  •  26 Octombrie 2018, 21:28

Pe vremea lui Țiriac și a lui Năstase erau antrenori care să-și urmeze jucătorul peste tot? Năstase pe cine a avut ca antrenor? Nici nu se antrena măcar, așa cum relatează frate-său!

347655969058390
Ion Popescu  •  26 Octombrie 2018, 21:04

Simona Halep este apreciata si sarbatorita pe plan mondial. Tocmai a primit premiul Chris Evert decernat prima oara. De asemenea cea mai prestigioasa casa de bijuterii din lume - Tiffany (fondata in 1837) i-a dat ca premiu un superb inel cu diamante. Nimeni din Romania, indiferent de domeniu, nu a fost premiat de Tiffany pana acum !

10156013562479806
Oprisan Niculae  •  26 Octombrie 2018, 20:57
Postat de apollon pe 26 Octombrie 2018, 19:17

Felicitari. Câstiga turneul, esti în forma!!!!

Sa castige turneul?Asta chiar ar fi o lovitura avand in vedere ca va juca in semifinale cu Zverev si in finala posibil cu Federer.Sa vedem.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează