SPORTURI  »  TENIS  »  WTA INDIAN WELLS

Copie după 2016 » Simona Halep, situație similiară ca anul trecut înainte de Indian Wells: puține victorii, departe în clasament

Simona Halep s-a antrenat pe terenurile de la Indian Wells // FOTO Jared Wickerham/BNP Paribas Open
Simona Halep s-a antrenat pe terenurile de la Indian Wells // FOTO Jared Wickerham/BNP Paribas Open

Articol de , - Publicat miercuri, 08 martie 2017 00:00

Azi, începe turneul de la Indian Wells, iar Simona Halep se află într-o situație similară cu cea din sezonul trecut: departe în clasamentul anului și cu puține victorii adunate.

Primele două luni ale acestui sezon i-au rezervat Simonei Halep probleme de sănătate și puține reușite. Genunchiul stâng este cel care i-a stricat planurile româncei, mai ales la cele trei turnee pe care le-a jucat. Tot acesta a împiedicat-o să evolueze și în întâlnirea de Fed Cup cu Belgia, dar și la turneul de la Dubai.

A luat o pauză de o lună, iar acum se afla în fața unei noi necunoscute. S-a antrenat acasă, dar de luni a început pregătirea și la Indian Wells, turneu unde este cap de serie patru și unde are liber în primul tur. În al doilea ea urmează să o întâlnească pe învingătoarea din meciul Alison Riske- Donna Vekici.

Va fi o mare încercare pentru Simona, mai ales că de fiecare dată în aceste luni a spus că durerile la genunchiul stâng au apărut mai mult în timpul meciurilor.

În aceste condiții, românca a jucat patru meciuri, câștigând două și pierzând tot atâtea, de aceea în clasamentul anului, cel care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, ea e pe locul 91, cu 140 de puncte.

O situație care seamănă mult cu începutul lui 2016. Simona Halep a avut și atunci de înfruntat probleme medicale, după ce s-a confruntat cu mai multe infecții, iar tendonul lui Ahile i-a limitat jocul. Înainte de Indian Wells, ea ocupa locul 81 în WTA Race, cu 197 de puncte, și adunase trei victorii și cinci înfrângeri.

Parcursul ulterior a dus-o însă pe româncă pentru al treilea an consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore. A făcut sferturi la Indian Wells și Miami, a câștigat la Madrid, a ajuns în optimi la Roland Garros, în sferturi de finală la Wimbledon, a câștigat la București și la Montreal, a făcut semifinale la Cincinnati și sferturi la US Open și a ajuns până în semifinale la Wuhan. O evoluție constantă care a compensat pentru începutul rău de an.

Va mai reuși Simona o altă recuperare și în 2017? Rămâne de văzut cum și cât s-a vindecat genunchiul și cum se va descurca a patra jucătoare a lumii la Indian Wells, un turneu la care la ultimele trei ediții a ajuns cel puțin până în sferturi de finală și pe care l-a câștigat în 2015.

Luptă tricoloră din primul tur

Pe tabloul primului turneu Premier Mandatory al sezonului, pe lângă Simona Halep sunt direct calificate alte trei românce. Două dintre ele se vor duela chiar din primul tur, Monica Niculescu urmând s-o întâlnească pe Sorana Cîrstea.

Irina Begu are bye în prima rundă, iar la meciul său de debut o va întâlni pe învingătoarea din partida Louisa Chirico și o jucătoare venită din calificări.

215puncte are de apărat Simona Halep pe parcursul turneului de la Indian Wells

Locurile în WTA Race ocupate înainte de Indian Wells

Anul Locul Puncte
2014 3 1333
2015 3 1610
2016 81 197
2017 91 140

Evoluția Simonei înainte de Indian Wells în ultimii patru ani

2014 Sydney (turul 1), Australian Open (sferturi), Paris (turul 1), Doha (câștigătoare)
2015 Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (sferturi), Dubai (câștigătoare)
2016 Sydney (semifinale), Australian Open (turul 1), Dubai (turul 2), Doha (turul 2)
2017  Shenzhen (turul 2), Australian Open (turul 1),  Sankt Petersburg (sferturi)

Victorii și înfrângeri în ultimii patru ani înainte de Indian Wells

An Raport
2014 9-4
2015 15-2
2016 3-5
2017 2-2

Rezultatele Simonei la Indian Wells în ultimii trei ani

2014 semifinale
2015 câștigătoare
2016 sferturi

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
181794358990498
Cllau Muncel  •  10 Martie 2017, 08:15

E jenant si mincinos locul 4 WTA sa pierzi cu locuri 70-80wta. Astai Halep nu te poti baza pe ea. E o inbufnata si slab pregatita fizic, pshic si banii.A ajuns o relicva din sticla se sparge din orice motive ireale . Minte de ingheata WTA-ul . A ajuns ca L/Bute gazda batailor . Asa va ajunge pe locul ei adevarat de 70-80 WTA sau mai jos ! De cand a refuzat Fed Cap Canada si JO Brazilia 2016 . Simona a pierdut tot pe mana ei si minciuniele ei ! Capul si mintea ei este acum la famile, maritis si copii ! S-a dus vremea Halep.....!

capca1
capca1  •  08 Martie 2017, 09:46

Stați liniștiți, Halep nu se va dezice: va pierde prin turul III,la vreun no name, din cauza durerilor de urechi ! Și asta deși se antrenase foarte bine iar respectivele dureri nu le-a resimțit în timpul antrenamentelor. Pe urmă, voi, pe blogul ăsta,inițial vă veți scandaliza de ce rezultate slabe are, pe urmă veți scrie că se antrenează de rupe norii pentru RG, că presa o vede printre favorite...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează