SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS // Până la ultima picătură » Irina Begu, la capătul puterilor: "Doar simțeam nevoia să respir, să stau jos"

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2018 21:40

Irina Begu (27 de ani, 40 WTA) a trecut pentru a cincea oară de primul tur la Roland Garros, după un meci epic jucat împotriva slovacei Anna Karolina Schmiedlova, încheiat 6-4, 5-7, 9-7. 

Irina, Parisul și meciurile lungi înseamnă deja un clasic. Ieri, la Roland Garros, după o noapte în care a plouat cu găleata și o dimineață cu multă umezeală și averse, românca s-a prezentat pe Terenul 4 pentru a începe al șaptelea Roland Garros al carierei. De partea cealaltă a fileului o aștepta Anna Karolina Schmiedlova.

Sub amenințarea norilor, partida a început bine pentru româncă, ea reușind să se adapteze mai bine condițiilor și determinând-o pe slovacă să greșească. Irina s-a impus cu 6-4. În timp ce spectatorii veneau și plecau din tribune, făceau o poză, apoi treceau la următorul teren mic, în teren lupta era aprigă. Cu armele la vedere. S-a ajuns la 6-5, iar Irina a servit pentru a duce setul în tie-break, dar un scurtcircuit a făcut să nu câștige niciun un punct și să trimită meciul în decisiv.

Unul cu multe emoții și răsturnări de scor, care a avut nouă break-uri. Anna Karolina Schmiedlova a condus cu 2-0, 3-1, 4-2, 5-3, dar de fiecare dată Irina a revenit. La 5-3, când slovaca a servit pentru meci, Begu a reușit să convertească a treia minge de break ivită și i-a zdruncinat serios încrederea adversarei sale. Totuși, aceasta a mai găsit resurse și, când românca a avut serviciul la 6-5, a egalat la 6.

De obicei meciurile care trec de această barieră sunt considerate epice pentru că doar la trei turnee de Mare Șlem se mai pot întâlni. Susținută de românii din tribune, Begu a reușit să treacă peste șocul pierderii avantajului serviciului și a continuat să lupte, iar răsplata a venit în game-ul al 15-lea, când a reușit din nou să facă break. La a patra minge de meci a închis partida, după 3 ore și 19 minute, cu 6-4, 5-7, 9-7. O victorie reușită sub un soare glorios, care a reușit și el să învingă ploaia.

Este pentru a doua oară la un turneu de Mare Șlem când Irina reușește să câștige un meci cu un asemenea scor. Precedenta ispravă a avut loc în 2016, tot la Roland Garros. când a învins-o în turul al treilea pe CoCo Vandeweghe cu 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8. În acel an, românca în vârstă de 27 de ani reușea cel mai bun rezultat al carierei pe zgura de la Paris, optimi de finală. 

"Am avut unele îndoieli înainte de meci pentru că mă antrenasem trei-patru zile pe soare, mingea sărea total diferit și schimburile erau mult mai scurte, însă cu diferența aceasta de temperatură și, în același timp, și terenul mult mai greu, schimburile se prelungesc, nu pot să zic că era un avantaj, ținând cont că ea este o jucătoare solidă, căreia îi place să joace pe această suprafață.

După meci am fost imediat la sală, ca să mă recuperez, ca să mă liniștesc un pic, să respir, aveam nevoie de câteva minute de liniște, de aer, atâta tot, nu m-am gândit la absolut nimic, doar simțeam nevoia să respir, să stau jos.

Per total, lăsând la o parte că meciul a fost un roller-coaster, cred că jocul meu nu a arătat deloc rău. Am fost agresivă și chiar dacă am avut greșeli neforțate, sunt bucuroasă că numărul loviturilor câștigătoare a fost mare. A fost greu, dar am crezut în mine, au fost multe meciuri pe care le-am întors de-a lungul carierei mele și cred că am puterea aceasta de a ieși din încurcătura în care de multe ori mă bag singură", a declarat Begu la finalul meciului. 

"Meciul următor cu Shuai Zhang va fi cu siguranță greu, ne știm foarte bine, eu sunt încrezătoare, mă simt bine pe această suprafață și cred că am armele necesare să înving, așa cum am spus. Este o jucătoare foarte bună pe care eu o apreciez și mă va aștepta un meci greu" Irina Begu

REZULTATELE ROMÂNCELOR DE ASTĂZI

  • Sorana Cîrstea a fost eliminată, după un meci maraton, de Daria Gavrilova. Vezi detalii AICI!
  • Ana Bogdan este calificată în turul secund, unde va juca împotriva lui Angelique Kerber. Vezi detalii AICI!

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
137729076992236
Conache Pavel  •  30 Mai 2018, 05:49

Si-a facut singura meciul greu, sa nu se planga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează