SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Corespondență din Paris » Roland Garros la prima vedere: locul unde se strîng fanii

Articol de - Publicat miercuri, 27 mai 2015 00:00

Meciurile se pot vedea și altfel decît direct, pe terenuri: pe un ecran gigant montat în Piața Muschetarilor. Un fel de cinema în aer liber.

Între Terenul "Philippe Chatrier" și Terenul 1, cel rotund, se găsește spațiul unde se pot auzi cuvinte în zeci de limbi diferite. De asta avea nevoie Complexul Roland Garros, de o piață în care fanii să se strîngă, să poată sta jos fără să consume neapărat ceva, să absoarbă un pic de soare în piele și să privească desfășurarea meciurilor pe un ecran gigant.

La place des Mousquetaires, Piața Muschetarilor, a fost amenajată în 1989, făcînd parte dintr-o serie mai amplă de modificări desfășurate între 1987 și 1991, care au costat în total 10,7 milioane de euro. Acestea au inclus și modificarea tibunei B pentru a se construi un Centru de Presă pe trei niveluri.

Piața marchează însă momente istorice dragi francezilor, legate de perioada în care echipa lor de Cupa Davis impunea legea între 1927 și 1932, prin cei patru muschetari, René Lacoste, Jean Borotra, Henri Cochet și Jacques Brugnon. Statuile lor, realizate în bronz de sculptorul italian Vito Tongiani, împodobesc circumferința pieței, iar în centru se găsește o reproducere a Salatierei de Argint.

În noua configurație a complexului, Piața Muschetarilor va avea altă dimensiune. Prin demolarea Terenului 1, va putea fi extinsă, căpătînd un aer deschis, aerisit. Noul ecran uriaș va fi montat în partea de est a Terenului Central.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează