SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

EXCLUSIV Coronavirus anulează și Roland Garros? Antrenorul român stabilit în Franța, despre un scenariu sumbru: „Ultima oară când nu s-a jucat, nemții aveau prizonieri pe «Chatrier»”

foto: Guliver/Getty Images +31   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 13 martie 2020 07:00

În contextul în care pandemia de coronavirus a făcut imposibilă desfășurarea a numeroase evenimente sportive, un nou scenariu sumbru apare în tenisul mondial: acela ca turneul de Mare Șlem de la Roland Garros să fie anulat. 

GSP.ro a luat legătura cu Sever Dron (75 de ani), antrenor român de tenis stabilit în Franța. Acesta a vorbit despre posibilitatea ca Roland Garros, unul dintre cele mai importante și atractive evenimente din sportul mondial, să fie anulat din cauza coronavirusului. 

24 mai - 7 iuniee perioada în care ar trebui să se desfășoare turneul de Mare Șlem din capitala Franței

Sever Dron și-a adus aminte că ultima oară când competiția de la Port d'Auteuil nu s-a disputat a fost din cauza celui De-al Doilea Război Mondial, perioadă în care Parisul a fost pentru o perioadă un adevărat teatru de război. 

- Domnule Dron, cum vi se pare decizia ATP de a suspenda competițiile timp de șase săptămâni și care credeți că vor fi repercusiunile?

- Nu știu ce să zic. E foarte greu de spus. La tenis există o anumită tradiție. Mi se pare o nebunie ca turneele mari, precum Roland Garros sau Wimbledon, să se joace fără spectatori. Mai bine nu le faci. E important ca spectatorii să fie prezenți, dar sunt multe lucruri de luat în seamă, sunt mulți bani la mijloc. Trebuie să fim atenți la sănătate, în special la sănătatea celor mai vârstnici.

- Locuiți în Franța, s-a vehiculat măcar vreun pic că Roland Garros ar putea să nu se dispute în acest an? 

- Nu știu ce o să se întâmple, decizia e la mâna lor. Cred că, dacă ar fi să se joace fără spectatori, mai bine nu s-ar disputa deloc. Roland Garros mai are o problemă, anul acesta trebuie să se inaugureze acoperișul de pe «Philippe Chatrier». Am fost și eu invitat, voiam să vin cu 2-3 profesori din România. Ultima oară când nu s-a jucat la Roland Garros a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nemții aveau prizonieri prin vestiarele de pe «Philippe Chatrier».

„Mă gândesc, în primul rând, la sănătatea jucătorilor și a spectatorilor. Vom explora toate posibilitățile, dar, în orice caz, decizia nu va aparține Federației Franceze. Va trebui să urmăm recomandările. În acest moment, marea necunoscută e că nu știm cât va dura toată această problemă” - Guy Forget, directorul turneului de la Roland Garros, în L'Equipe

61 de deceses-au produs până acum în Franța, din cauza pandemiei de coronavirus

ATP anulează tot

Pandemia de coronavirus a dus la suspendarea tututor evenimentelor organziate de ATP până pe 27 aprilie 2020. Turneele care vor fi anulate în această perioadă sunt cele de la Indian Wells, Miami, Houston, Marrakeck, Monte-Carlo, Barcelona și Openul Ungariei de la Budapesta.

+27 FOTO

Sportul mondial e afectat de coronavirus

1. EURO 2020 ar putea fi amânatcu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia ar fi discutată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
 

2. Champions League și Europa League ar putea fi următoarele competiții suspendate imediat de conducerea fotbalului european, scrie Marca.  
 

3. Rugani,jucătorul lui Juventus, a fost diagnosticat cu coronavirus, după ce în urmă cu trei zile a stat alături de Ronaldo și ceilalți colegi la meciul cu Inter Milano. Cristiano Ronaldo nu se mai întoarce la Torino și intră în carantină. Cum arată poza care înspăimântă Juventus, aici 
 

4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Autoritățile au anunțat că și Miami, turneul imediat următor pe teren american, a fost anulat 
 

5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.
„Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
 

6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 

Vezi și: 

OFICIAL UPDATE Miami Open a fost anulat! ATP suspendă tot până la finalul lunii aprilie + ITF oprește turneele timp de o lună

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
catalynn
catalynn  •  13 Martie 2020, 09:49

Pana atunci e timp suficient pt prostime sa priceapă ca degeaba s-au ferit sa nu moara de coronavirus ca intre timp au rămas săraci, iar hârtia igienica și ce au mai cumpărat pt 2 luni e pe sfârșite ... :-))))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează