SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2021

Cristian Tudor Popescu atrage atenția, după triumful obținut de Emma Răducanu la US Open: „Vă spun ceva care n-o să vă placă”

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat US Open. A învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3. Cristian Tudor Popescu crede că britanica nu ar fi obținut aceste performanțe dacă s-ar fi născut în România.
Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat US Open. A învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3. Cristian Tudor Popescu crede că britanica nu ar fi obținut aceste performanțe dacă s-ar fi născut în România.

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 17:28 / Actualizat duminica, 12 septembrie 2021 17:50

Emma Răducanu (18 ani, loc 150 WTA) a câștigat sâmbătă noapte US Open, după ce a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, loc 73 WTA), scor 6-4, 6-3. Cristian Tudor Popescu consideră că britanica nu ar fi obținut aceste performanțe dacă s-ar fi născut în România.

Cristian Tudor Popescu susține că românii ar trebui să o aprecieze pe Emma Răducanu strict pentru calitățile ei sportive, și nu pentru faptul că ar avea origini în țara noastră. Gazetarul crede că această performanță ar fi fost imposibilă dacă sportiva și-ar fi început cariera în România.

Cristian Tudor Popescu, după triumful obținut de Emma Răducanu la US Open 2021

„Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară! Nu pentru faptul că e româncă, că nu e! Tatăl ei este român. Atât.

Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România, era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open. Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România, nu știu ce făcea. Să fim serioși.

Nici nu mai contează ce naționalitate are o jucătoare. Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc. Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că «e de-al nostru». Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar.

Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta. Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, «o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar». Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi.

Noi nu suntem mai puțin hoți în conducerea acestei țări, mai puțin imbecili, mai puțin escroci și megalomani în conducerea României, conducerea aleasă de acest popor, dacă Emma Răducanu a câștigat la US Open și noi ne imaginăm că este o româncuță de-a noastră”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Recordurile stabilite de Emma Răducanu la US Open 2021:

  • Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care câștigă un turneu de Grand Slam, după ce a venit din calificări! Jucătoarea cu origini românești NU a pierdut niciun set la Flushing Meadows;
  • Este prima jucătoare britanică ce se impune într-un Grand Slam, de la Virginia Wade la Wimbledon 1977;
  • E cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam de la Maria Sharapova, în 2004.

VIDEO Rezumatul finalei de la US Open 2021, dintre Emma Răducanu și Leylah Fernandez

Citește și alte știri de la US Open:

Cât va „exploda” brandul Emma Răducanu după succesul de la US Open? Sume halucinante vehiculate de un expert britanic

Răducanu, elogiată de toată lumea după triumful de la US Open » Reacția primarului Londrei: „ Îmbrățișăm diversitatea”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
dinamo100
dinamo100  •  13 Septembrie 2021, 19:17

100% de acord cu CTP. Noi nu avem absolut niciun merit, iar ea nu e romanca. Tatal ei este. Iar daca cineva care are un parinte roman reuseste o performanta deosebita, nu inseamna deloc ca noi romanii suntem mai buni, mai virtuosi, mai cinstiti, mai educati etc. Si da, sansele ca ea sa ajunga unde a ajuns erau mult mai mici daca ar fi crescut in Romania.

1764563320463131
Nicu Lupu  •  13 Septembrie 2021, 18:28

Bun. Se pare că ne înșelăm majoritatea , dacă nu vine CTP să ne prevină , că nu putem fi de partea nimănui și nu ne putem bucura , dacă el nu ne dă voie și că nimeni nu potae fi nici 1% sau 50% român , dacă el nu pune parafa . Mai sunt și cei ca el , care îl urmează cu ochii închiși larg...chiar dacă se aruncă în prăpastia întunecată a iraționalului, ca de obicei ...

486296171535958
Nelu Stanciu  •  13 Septembrie 2021, 17:46

Cu toate că nu înţeleg ce mare onoare ar fi pentru ea, ca să se tragă din triburile fanarioto-pesediste care au prădat şi jefuit România până dincolo de cenuşa din vatră

Vezi toate comentariile (53)
Comentează