SPORTURI  »  TENIS  »  WTA WASHINGTON

Cristian Tudor Popescu, îngrijorat din cauza Simonei Halep: „Nu e numai căldura de vină, trebuie să ia măsuri!” + „Nu e într-o situație fizică și psihică foarte bună”

CTP / Foto: Arhivă +10   FOTO
CTP / Foto: Arhivă

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2022 12:47 / Actualizat joi, 04 august 2022 13:08

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) a întors pe toate părțile abandonul Simonei Halep din optimile de la Washington. Sufocată de căldură, jucătoarea de 30 de ani s-a retras din meci în setul secund, într-un moment în care rusoaica Anna Kalinskaya conducea cu 7-5, 2-0.

Chiar dacă starea fizică a Simonei a avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate de la Washington, CTP susține că fostul lider mondial n-ar trece nici printr-o perioadă ideală din punct de vedere mental, problemă care, indirect, îi „scurtcircuitează” și jocul.

CTP: „Simona Halep nu e într-o situație fizică și psihică foarte bună”

„Cred că nu e numai căldura de vină. Este de vină și căldura, dar Simona nu găsește... mă gândesc și la meciul precedent, câștigat contra unei jucătoare modeste (n.r. - Cristina Bucsa), cu multe, multe greșeli, cu un joc oscilant și confuz. 

Nu cred că, în momentul actual, Simona este într-o situație fizică și psihică foarte bună. Se poate recupera pentru turneele următoare, pentru Rogers Cup, se poate recupera până la US Open, dar cred ca în acest moment trebuie să ia niște măsuri”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Pro Arena. 

Simona Halep, OUT de la Washington » Ce a observat adversara ei: „Poate din cauza asta nu s-a simțit bine”
WTA WASHINGTON
Simona Halep, OUT de la Washington » Ce a observat adversara ei: „Poate din cauza asta nu s-a simțit bine”

Cristian Tudor Popescu: „Simona Halep e vulnerabilă pe serviciul doi”

În continuare, CTP a explicat care e capitolul la care Simona suferă cel mai mult în această perioadă de tranziție a carierei sale. Jurnalistul consideră că, actualmente, Halep nu are un serviciu secund care s-o ajute să mai obțină rezultate importante în circuit.

„Ea și-a îmbunătățit serviciul ca mecanică, dar sunt niște probleme de natură psihică. A făcut unele greșeli din pricina nesiguranței, din pricina anumitor temeri față de adversară, în special pe serviciul doi

Problema principală, puțin înțeleasă de cunoscători, este serviciul doi, nu serviciul unu. Calitatea unui jucător e dată de serviciul doi. Când îți intră primul serviciu, e bine, obții puncte, dar ce faci când nu-ți intră? Djokovic are un serviciu doi de o eficiență și de o siguranță ieșite din comun, ar putea juca doar cu serviciul doi. 

Simona nu are un serviciu doi în momentul de față. Când îi intră primul serviciu, ea capătă încredere, întreaga alură a jocului ei e bună, dar, în momentele în care trebuie să servească cu serviciul doi, în special în fața unor adversare care joacă scurt, Simona e vulnerabilă. Ce am văzut noi după cooptarea lui Mouratoglou? O îmbunătățire a serviciului unu, dar la serviciul doi mai trebuie lucrat”, a mai spus reputatul jurnalist, conform sursei citate.

+6 FOTO

Simona Halep s-a retras de la Washington

Simona Halep a părăsit turneul de la Washington, după ce a abandonat în setul secund în meciul împotriva rusoaicei Anna Kalinskaya, la scorul de 7-5, 2-0 pentru rusoaică. Sufocată de căldura de la Washington, jucătoarea noastră a decis să renunțe și să abandoneze, după ce a fost consultată și de medicul turneului.

Simona a revenit la Washinghton după o pauză de cinci ani. În 2017, ea abandona în decisivul meciului din „sferturi” cu Ekaterina Makarova, doborâtă tot de căldura infernală din capitala Statelor Unite ale Americii.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO Sufocată de căldură! Simona Halep a abandonat la Washington, după ce pierduse primul set cu Anna Kalinskaya

Simona Halep, OUT de la Washington » Ce a observat adversara ei: „Poate din cauza asta nu s-a simțit bine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Ostas
Ostas  •  05 August 2022, 21:32
Postat de antirisc pe 04 August 2022, 13:31

CTP e foarte departe de a fi vreo autoritate în tenis și continuă să scrie și despre asta... Lui i se pare că dacă i-a fost copil de mingi lui Țiriac are obligația să-și exprime public opinia despre tenis, la fel ca penibilii medici plătitori ai Eurosport. Dar, fraier nu e cel care acceptă plata, ci cel care o face...

ctp se crede deștept și se bagă peste tot ca musca în lapte!

johnny2
johnny2  •  04 August 2022, 22:48

Nu stiu ca mai cauta Simo in tenis. Bani are, realizata e . Treci si fa 2-3 copchii ca aia o sa-ti mangaie batranetea nu metalul cupelor castigate.

tictictic
tictictic  •  04 August 2022, 17:59
Postat de adi_stelistul pe 04 August 2022, 13:32

La nivelul anului in curs Simona e pe locul 20 la punctele castigate pe primul serviciu (69.2%), pe locul 47 la serviciul 2 (48.8%), ceea ce nu e deloc rau pentru o jucatoare recunoscuta in primul rand pentru jocul sau defensiv. Sunt jucatoare mai bine clasate decat ea cu procentaj mai prost la serviciul 2 (Kasatkina are 36%, de pilda, dar mai sunt multe altele - Pliskova, Sabalenka, jucatoare de forta). Din top 20 cel mai bine sta Swiatek, dar nu departe de Simona - 50.7% (locul 25 in acest clasament). Prima e Zarina Diyas, dar cu un singur meci jucat. Liderul real ar fi fost Barty, cu 57.4%, dar ea nu mai joaca (ca o paranteza, dintre romance, Gabriela Lee-Talaba e prima, pe 11, cu 53.6% in 3 meciuri jucate in circuit anul acesta - e vorba doar de tablourile principale). Deci nu aici sta Simona rau la serviciu, din contra, are cifre mai buna decat anii trecuti. Unde sta foarte rau e frecventa primului serviciu, unde e pe locul 139, cu 62.2% (in meciul cu Bucsa a avut o frecventa sub 50%). Nici acest indicator nu trebuie absolutizat (acum cativa ani Monica Niculescu era prima in circuit, cu peste 80% frecventa, dar nu se poate spune ca avea vreun serviciu grozav), insa e clar ca aici are o problema.

Simona are 30 de ani; cu siguranta si-a castigat deja locul in elita istoriei tenisului feminin modial din toate timpurile, atat ca premii in bani cat si ca turneee castigate in cariera ei in top, de nu mai mult de 8-9 ani. Insa, parerea mea este ca, la ora asta, a abordat o strategie gresita. Inteleg ca accidentarile din ultimii 2 ani au tinut-o departe de competitii si refacerea a fost indelungata. Insa, odata ce s-a refacut deplin fizic, trebuia sa joace la turatie maxima, in toate turneele disponibile. In orice sport din lume, se zice ca cel mai bun antrenament este JOCUL, competitia in sensul concret al notiunii. Daca dupa o refacere medicala de 2 luni urmare a unei accidentari iti mai iei alte 2 luni de vacanta la mare, la soare, cu sotul, revenirea in turnee este compromisa, pentru ca pierzi contactul cu adrenalina jocului pe puncte si cu atmosfera incinsa a arenei, indiferent cate ore pe zi petreci la sala de forta sau la antrenamentele uzuale cu sparring partener... Nu intamplator, Simona s-a mentinut 2 ani ca lider mondial si 7 ani in top 10 jucand TOT ce se putea juca; la fel cum procedeaza asatzi Swiatek, Sabalenka, Badosa, Sakkari... La polul opus, daca nu joaca constant si frecvent turnee (nu discut motivele), Kenin, Osaka, Andreescu, Raducanu - toate castigatoare de Grand Slam - sunt invariabil eliminate din primul tur al competitiilor unde se prezinta. Repet, daca nu joci constant turnee, ori te retragi din fenomen, ori joci ca hobby!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează