SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

CTP a revenit cu un nou mesaj, după victoria uriașă reușită de Cîrstea cu Ostapenko: „Sorana make tenis”

Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: GSP
Cristian Tudor Popescu / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 06 iulie 2023 19:59 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 20:48

Gazetarul Cristian Tudor Popescu remarcă, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, evoluția impresionată reușită de Sorana Cîrstea în fața Jelenei Ostapenko, în meciul din turul secund de la Wimbledon. Jucătoarea din România a întors-o pe letonă, scor 4-6, 7-6 (4), 6-4, și e în turul III la Londra.

Sorana make tenis! Rezistând fără frică seriilor de obuze trase fără milă de tancul Ostapenko, adunată interior în momentele critice, găsind passing-shoturi de mare campioană când letona a venit peste ea, Sorana mușcă victoria cu 6-4 în decisiv și e în turul 3 la Wimbledon!”, a fost mesajul scurt publicat de Cristian Tudor Popescu. 

Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!
WIMBLEDON
Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!

Sorana Cîrstea fusese criticată pentru mesajul distribuit pe Instagram

Parcursul grozav pe care Sorana îl reușește anul acesta la Wimbledon nu e singurul „fir narativ” din experiența româncei de la Londra. Asta pentru că jucătoarea de 33 de ani a fost în mijlocul unei mari controverse zilele trecute, din cauza unui mesaj distribuit în contul său de Instagram. 

„Faceți bărbații din nou masculini, faceți femeile din nou feminine, faceți copiii din nou inocenți”, a fost mesajul postat, în engleză, de Sorana, pe Instastory. Gestul a făcut vâlvă pe internet, românca fiind criticată și chiar jignită în termeni duri. Însuși editorialistul GSP Cristian Tudor Popescu s-a numărat printre cei care au taxat postarea Soranei

(...) Coțofana care i-a ieșit din gură drăgălașei noastre tenismene s-a ouat pe net așa: «Make men masculine again. Make women feminine again. Make children innocent again». Mai lipsește «Make America great again», nu? Și unde e mesajul pozitiv? Să facem bărbații din nou masculini înseamnă, logic, că ei NU mai sunt masculini. Să facem femeile din nou feminine înseamnă, logic, că ele NU mai sunt feminine. Să facem copiii din nou inocenți înseamnă, logic, că ei NU mai sunt inocenți.

Ce au a face aceste propoziții anti LGBTQ+ tipice dreptei conservatoare cu frumusețea spectatorilor și cu clasa din tribunele de la All England Club? De unde știe Sorana Cîrstea că nu sunt printre ei destui reprezentanți LGBTQ+ – aceștia sunt cumva urâți și declasați, ca semne distinctive?

Și cum să-i facem pe bărbați, femei și copii după vrerea domnișoarei Make – să-i băgăm în spitale psihiatrice, în centre de «reeducare», să-i operăm pe creier, să-i exorcizeze niște preoți? Să li se aplice toate astea Dariei Kasatkina, cu care Sorana s-ar putea întâlni, și tuturor jucătoarelor din circuit care și-au declarat orientarea sexuală diferită de heterosexualitatea trâmbițată de Ion Țiriac jr.?”, a fost o parte din opinia cunosctului gazetar. 

CTP a revenit cu un nou mesaj, după victoria uriașă reușită de Cîrstea cu Ostapenko: „Sorana make tenis”
Mesajul distribuit de Sorana Cîrstea

În prealabil, Sorana subliniase faptul că mesajul a fost unul pozitiv și a explicat ce a inspirat-o să îl posteze.

VIDEO CTP, în primăvară: „Sorana Cîrstea e, poate, cel mai mare talent al tenisului feminin românesc”

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Sorana Cîrstea, magistrală cu Jelena Ostapenko! Revenire de poveste a româncei și calificare în turul III la Wimbledon!

Fostul #2 mondial a jucat ultimul meci al carierei » Organizatorii de la Wimbledon, asupru criticați pentru modul în care au tratat-o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
DaniElla
DaniElla  •  07 Iulie 2023, 19:17

Am mai spus-o: cu mai mult sprijin din partea unor jurnalisti, Sorana ar fi ajuns mai sus in clasamentul WTA. Dar tocmai in momentele ei de cumpana, in loc sa fie ajutata, a fost atacata din toate partile. Cand pierdea, era criticata. Cand castiga, nu era vazuta, din motive de Halep. Ma intristeaza, fireste, esecurile ei, dar ma bucura mai mult victoriile, atatea cate vor mai fi. Pentru ca, inevitabil, se apropie de sfarsitul carierei sportive, si nu vom mai vedea curand pe arenele de tenis o femeie frumoasa si cu atat de mult bun-simt ca ea. Este de ajuns sa privesti top 10 feminin ca sa-ti treaca dorinta de-a mai urmari o partida. Viitoarea adversara, Haddad Maia, este doar dificila, nu imbatabila. Succes, Sorana!

eftimie1956
eftimie1956  •  07 Iulie 2023, 15:49

Cred ca domnul CT Popescu, mare specialist in tenis dupa ce a fost copil de mingii la meciurile celui care, imbracat in general clovn, avea o loja rezervata de catre organizatorii de la Wimbledon, pana sa dea cu ciomagul in balta si sa fie ejectat de toti organizatorii de turnee, nu a observat strategia nesportiva cu care Sorana i-a distras atentia dolofanei Ostapenko, pe finalul partidei, reusind astfel o victorie discutabila. A plasat pe marginea terenului un enorm sandvici cu sunca si cascaval, care a terminat-o definitiv pe gurmanda dolofanca!

xipen
xipen  •  07 Iulie 2023, 10:01
Postat de boierasul pe 06 Iulie 2023, 21:15

Este "portavocea" progresistilor hastagisti))) mâine dacă este plătit de BOR, scrie rugăciuni)))

Da, da, EXCELENT! Ai dreptate. Si CTP-ul ar face-o cu ravna si ar infiera proletarismul si ateismul.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează