SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

CTP a analizat victoria Simonei Halep de la Australian Open: „În setul doi a făcut ceva simplu și i-a fărâmat jocul adversarei” » Ce a remarcat în jocul ei: „Am crezut că se rupe ceva”

Articol de - Publicat duminica, 14 februarie 2021 13:06 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 13:31

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) e în sferturile de finală de la Australian Open, după o victorie în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-4 cu poloneza Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA).

  • Simona Halep și Serena Williams (39 de ani, 11 WTA) se vor întâlni în sferturile de la Australian Open, într-un meci care va avea loc pe 16 februarie, organizatorii urmând să anunțe luni ora de start

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat pentru Gazeta Sporturilor partida din optimile turneului de la Melbourne, explicând care au fost momentele cheie ale duelului și cum a reușit Simona Halep să-și ia revanșa pentru înfrângerea de la Roland Garros.

„Nu a revenit Simona, ea a fost acolo tot timpul. Nu se poate spune că a revenit, a rămas acolo și a făcut ce trebuia să facă. A fost un meci lung și dur, în care poloneza a intrat cu rezultatul de la Roland Garros în spate, recunoscut ca zdrobitor de Simona Halep într-o conferință de presă, și cu meciurile din tururile precedente, despre care spunea Iga Swiatek «Sper acum să joc mai mult tenis pentru că în primele tururi am jucat prea puțin». Și așa este, a câștigat în minimum de seturi, foarte repede. Dar o asemenea declarație arată clar aroganță, trufie, din partea tinerei poloneze. 

Așa că ea a intrat cu atitudinea «Dau tare, nu mă interesează ce joacă Simona, eu dau decisiv în tot ce mișcă. Sunt mai puternică decât Simona și o să o zdrobesc!». Așa a început, cu această stare psihică și i-au intrat loviturile decisive. A lovit mai tot timpul în unghi, tare. I-au intrat loviturile. În plus, în momentele importante a pus și niște scurte destul de aproximative. Nu au fost scurte perfecte, dar Simona nu a știu să le gestioneze. S-a dus destul de târziu la ele și le-a rezolvat neinspirat. Așa s-a ajuns la 6-3 în primul set.”, a declarat CTP pentru Gazeta Sporturilor.

Cristian Tudor Popescu: „În setul doi, Swiatek nu a putut să facă față”

„În setul doi, Simona a făcut un lucru simplu. Dar în tenis, lucrurile cele mai grele sunt lucrurile simple. A lărgit jocul, adică a silit-o pe poloneză să lovească în mingi mai depărtate de corpul ei. Atâta vreme, cum s-a întâmplat în primul set, cât Swiatek a avut mingea aproape, ea a putut să se așeze pe picioare și să țină mâna apropiată de corp, pentru că asta crește forța loviturii foarte mult, și a fost aproape imbatabilă.

Simona a modificat acest parametru. A lărgit unghiurile, a început să o oblige pe Swiatek să lovească în mingi mai depărtate de ea, din alergare și cu brațul mai întins. La genul ăsta de tenis, Swiatek nu a putut să facă față. Nu că a echilibrat jocul Simona, i-a fărâmat jocul adversarei, 6-1”, a adăugat jurnalistul.

„S-a văzut experiența Simonei Halep”

„În setul trei, așa cum Simona a mers din inerția setului doi până la 2-0, mă așteptam să revină acum poloneza, să revină la o serie de lovituri riscante, care să îi intre. Ceea ce s-a și întâmplat, a făcut 2-2. Dar, spre bucuria mea, am văzut că și Simona a așteptat această revenirea. A fost calmă, nu s-a panicat, a așteptat-o. După 2-2 a făcut un break la 0 Simona și s-a dus cu serviciul la 4-2. Și-a păstrat break-ul și a câștigat meciul.

În ultimul game Simona a fost la 40-0 și a fost o minge în care a alergat după niște torpile ale polonezi, la linie, stânga, dreapta, la limită. Am crezut că se rupe ceva în Simona. Până la urmă, poloneza a trimis afară. Asta arată cum a câștigat Simona!

La 4-2 pentru Simona, poloneza a început să vină în față la derută. A început să avanseze spre fileu, chiar și blufând. A venit ca la nuntă, mizând pe crisparea Simonei, că se va speria și va greși. Dar Simona a pasat-o dezolant, foarte calm. I-au ieșit și câteva voleuri.

Aș putea spune că Simona a demonstrat că nu doar la fotbal se poate da gol cu capul. Se poate și la tenis. A bătut-o pe Swiatek cu capul. A câștigat tactic acest meci. Dar se putea întoarce în orice secundă. Chiar și 40-0 pentru Simona se putea întoarce. Nici acolo nu am stat liniștit. S-a văzut vârful de experiență și maturitatea pe care l-a atins Simona la această vârstă, după 7 ani în top 10.

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep are tot ce-i trebuie ca să câștige Australian Open”

Citește mai multe știri despre victoria Simonei Halep: 

Simona Halep, primele declarații după ce și-a luat revanșa cu Swiatek la Australian Open: „Azi nu mai mănânc ciocolată” » Dezvăluie care a fost cheia meciului

Simona Halep, performanță incredibilă după victoria cu Iga Swiatek! Borna spectaculoasă atinsă de româncă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
394966434424757
Mihai Dinu  •  14 Februarie 2021, 21:28

Excelenta (ca aproape toate!) analiza, respect d-le CT Popescu!

232327918544340
Marjan Van Ionescu  •  14 Februarie 2021, 20:42

"Domnule" CTP, jucator de tenis este cel care pune pe masa o paine castigata din tenis. Dumneavoastra nu sunteti jucator de tenis, iar daca ati avea putin respect fata de Simona, ati comenta mai departe politica, fiindca tenisul si carnea de porc cad greu la stomac!

10154976492293690
Szasz Andrei  •  14 Februarie 2021, 20:37

Dupa victoria aceasta, Simona va avea un meci si mai greu cu Serena, pentru ca va trebui sa demonstreze pe teren ca domnul Tiriac avea dreptate cand a scos-o la pensie anticipat pe "legenda"! Ar fi mai mare rasul ca o "pensionara" s-o bata pe Simona, care are atat de multa incredere pentru meciul urmator !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează