SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - MIHAELA BUZĂRNESCU 6-3, 4-6, 6-2 // VIDEO CTP, impresionat de meciul Halep - Buzărnescu: „Cel mai bun de la acest turneu”! Analiza completă a jurnalistului: de ce crede că s-a impus Halep

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 iulie 2019 19:45

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) a învins-o în trei seturi pe Mihaela Buzărnescu (31 de ani, 53 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-2, asigurându-și calificarea în turul III de la Wimbledon.

  • Halep va juca în turul trei cu bielorusa Victoria Azarenka (29 de ani, 40 WTA). Meciul se va disputa vineri, la o oră ce urmează să fie anunțată de organizatori.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat meciul Simona Halep - Mihaela Buzărnescu, dezvăluind aspectele care au ajutat-o pe Halep să avanseze în turul următor. 

După părerea mea, e cel mai frumos meci de la Wimbledon de până acum. Am văzut multe dintre meciurile desfășurate, sunt de părere că acesta este cel mai frumos.

Mă așteptam la ambiția Mihaelei Buzărnescu într-un meci cu Simona Halep, de asta am spus că va fi un meci echilibrat. Bănuiam că Mihaela va juca un tenis deosebit față de ce a jucat anul acesta și față de ce a jucat de la US Open 2018 încoace, când tenisul ei a coborât după acea accidentare.

Simona Halep a câștigat pentru că este Simona Halep! Jocul ei de pe fundul terenului s-a dovedit a fi mai tare. Halep a fost mai rezistentă în raliuri, a greșit mai puțin decât Mihaela și nu i-a permis Mihalelei să vină peste ea.

Buzărnescu e o jucătoare cu un repertoriu de lovituri mai bogat decât al Simonei. Am văzut scurte, voleuri, e o jucătoare care știe ce să facă atunci când vine în față, mai ales că e o jucătoare de dublu foarte bună. Cu aceste arme, ar fi putut s-o domine pe Simona, dar Simona nu i-a dat voie prin adâncimea, asprimea și consistența loviturilor. Dacă Mihaela ar fi jucat de pe linia terenului, meciul s-ar fi terminat într-o oră”, a spus CTP.  

„Halep e într-o stare de îndârjire relaxată!”

CTP a radiografiat și nivelul la care se află jocul Simonei Halep, acesta fiind de părere că românca evoluează la un nivel superior celui etalat în 2018, când pierdea în turul III în fața lui Su-Wei Hsieh. 

„Mi s-a părut că Simona se află într-o stare foarte bună la Wimbledon, într-o stare de îndârjire relaxată, dacă aș putea s-o numesc așa. Nu e îndârjirea care te face să arunci cu racheta de pământ, nu e crispare. E această îndârjire relaxată. Am văzut un meci în care Simona n-a fost crispată, a reușit să lovească foarte relaxată. Simona nu face mai mult decât îi cere adversara.

Mi se pare că Simona arată mai bine la acest Wimbledon decât la cel de anul trecut, când spuneam că a intrat pe iarbă precum un cal pe gheață”, a mărturisit Cristian Tudor Popescu, la TV Digi Sport. 

Vezi și: VIDEO Moment tensionat în final » Buzărnescu a răbufnit: „Serios?! E total nedrept din partea ta!” + Reacții dure pe internet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  04 Iulie 2019, 09:25

de aceasta data nu are ce sa-i faca Azarencai si lui Filset ,decat un SMS de felicitare .

ray51
ray51  •  04 Iulie 2019, 08:21

Legendarul CTP si jocul legendei vii numita Simona H. Pacat de frustrarea emotional-afectiva a Mihaelei. Daca ar fi avut sansa altora in copilaria si adolescenta ei, ar fi fost de departe jucatoarea nr 1 a noastra.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  03 Iulie 2019, 23:29

Să dea Domnul ca haterii să aibă o zi nefericită după meciul Azarenka - Halep.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează