SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Reacție dură după incidentul provocat de Begu la Roland Garros: „Dacă era descalificată, nu consideram asta o nedreptate. Un profesionist are sentimentul dimensiunii terenului”

Irina Begu/ foto Imago Images
Irina Begu/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2022 12:41 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 13:47

Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a fost aproape de descalificarea de la Roland Garros. În setul decisiv din victoria cu Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 31 WTA), scor 6-7, 6-3, 6-4, românca și-a izbit racheta de pământ, iar aceasta a ricoșat către o zonă înțesată de spectatori. Begu a primit un avertisment pentru comportament nesportiv din partea organizatorilor turneului.

Cristian Tudor Popescu a criticat-o dur pe Irina Begu și consideră că o descalificare a sportivei din România nu ar fi fost nedereaptă. De asemenea, gazetarul spune că un profesionist adevărat nu ar arunca niciodată cu racheta în zona specatorilor.

Replică acidă pentru Cristina Neagu: „Dă antrenori afară, se enervează când nu se dau adversarii la o parte. Nu, nu e Gigi Becali”
CSM BUCUREȘTI
Replică acidă pentru Cristina Neagu: „Dă antrenori afară, se enervează când nu se dau adversarii la o parte. Nu, nu e Gigi Becali”

CTP, despre Irina Begu: „Un profesionist are sentimentul dimensiunii terenului”

„Irina e o jucătoare admirabilă, muncitoare, constantă. Realizează rezultate uimitoare uneori. E in turul 3 la Roland Garros. Datul cu racheta de pâmânt, care putea să accidenteze un copil, nu e în regulă. Dacă era descalificată, nu consideram asta o nedreptate. Nu se face așa ceva. Mai arunci cu racheta, dar un aproape de tribună. 

Un profesionist are sentimentul dimensiunii terenului. Nu arunci când ești aproape de fani. La mijlocul terenului, departe de arbitrii, fani, copii de mingi, da, se poate face așa ceva,iei un avertisment și asta e. 

Aspectul pregătirii psihice e aproape inxistent în tenisul românesc. Nu se ia în considerare. Nu există în capul lor că pregătirea psihică trebuie pusă la nivelul celei fizice. Nu se ia în calcul acest lucru. Nu există psihologi la noi, doar pe plan extern și sunt foarte scumpi”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Pro Arena.

Citește și alte știri din tenis:

Mesaj amplu transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: „Nu vreau să fiu dramatică. Scriu aceste cuvinte pentru toţi cei cărora le pasă”

Măsura luată de organizatorii Roland Garros, după incidentul provocat de Irina Begu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  31 Mai 2022, 00:09

CTP= Ce turist parsiv!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează