SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Mesaj amplu transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros: „Nu vreau să fiu dramatică. Scriu aceste cuvinte pentru toţi cei cărora le pasă”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images +14   FOTO
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 mai 2022 09:32 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 09:47

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros încă din turul secund, a publicat un amplu mesaj pe rețelele de socializare, în noaptea ce a urmat înfrângerii cu Qinwen Zheng de la Paris. Fostul lider mondial a vorbit pe larg despre încercările din ultimele luni, dar și despre dorința de a reaintra în elita tenisului mondial. 

  • Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6.

Mesaj amplu transmis de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros

Bună tuturor. Scriu aceste cuvinte pentru că îmi vine să le împărtăşesc cu toţi cei cărora le pasă. Ca întotdeauna, simt un sprijin atât de mare din partea fanilor mei şi pentru asta ţin să vă mulţumesc tuturor!

În general, nu sunt o persoană dramatică şi sper că nu sună aşa când scriu acum aceste cuvinte. Ultimele 18 luni au fost foarte dure, emoţionante şi fizice.

După ce am pierdut la Doha, mesajul meu către oamenii foarte apropiaţi a fost că nu mai pot mai mult, că am terminat cu tenisul. Însă, cumva, mi-am recăpătat pasiunea şi am început să simt din nou dragostea pentru tenis. Am decis să muncesc din greu şi să fac schimbări semnificative. Sunt foarte mândră de mine pentru tot ce am făcut în ultima vreme.

Nu aş fi putut face asta fără ajutorul lui Patrick şi vreau să-i mulţumesc că a fost alături de mine”. 

Simona Halep: „Am nevoie de timp și multă muncă grea pentru a atinge din nou cel mai înalt vârf”

Rezultatele vin greu, desigur, deoarece aşteptările sunt mari. Sunt un câştigătoare de Grand Slam, sunt un fost număr 1 şi toată lumea se aşteaptă să câştig. Dar nimic nu este garantat. Pentru a putea atinge din nou cel mai înalt vârf din tenis, am nevoie de timp şi de multă muncă grea. Nu este personalitatea mea să renunţ, aşa că mâine este o nouă zi şi voi fi gata să încep din nou! 

Apropo, acum ştiu cum este să ai un atac de panică; nu este uşor de manevrat, dar am trecut peste asta acum şi zâmbesc deja!

- Simona Halep

Simona Halep spune că a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Zheng

Simona Halep spune că un atac de panică a împiedicat-o să găsească soluțiile potrivite pe teren.

Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceaași coordonare pe teren. Ea a profitat de acest lucru.

După meci a fost destul de greu, dar mi-am revenit. M-am recuperat și trebuie să învăț ceva din acest episod. Mă bucur că acum pot zâmbi. Știam că totul va fi bine, doctorii au verificat fiecare aspect”.

Întrebată despre lecția pe care o învață din acest episod, Halep a spus: „E doar un meci de tenis, cred că ar trebui să îl abordez puțin mai relaxată. N-ar trebui să mai pun atât de multă presiune pe mine. Chiar îmi dorem să reușesc lucruri frumoase aici. 

M-am simțit bine pe teren, la antrenamente, am muncit din greu. Nu găsesc un motiv particular, dar s-a întâmplat. Nu am ce face, trebuie să accept. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată într-un meci”.

Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep o înfruntă pe Nastasja Schunk în turul I la Roland Garros / Sursă foto: Guliver/Getty Images
+10 FOTO

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Qinwen Zheng

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Patrick Mouratoglou își asumă înfrângerea Simonei Halep: „Trebuie să recunosc când nu fac o treabă suficient de bună, responsabilitatea e a mea”

VIDEO Simona Halep spune că a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Zheng: „A fost destul de rău”

Halep cade după setul 1 și este eliminată de o necunoscută în turul 2 la Roland Garros! Contraperformanță egalată după 7 ani

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
bunicu
bunicu  •  27 Mai 2022, 20:51

Curaj Simona.

bunicu
bunicu  •  27 Mai 2022, 20:47

Declară că trebuie multă muncă ,muncește degeaba la vârsta ei nu mai are ce schimba ,trebuie să gândească pozitiv și să nu clacheze psihic la ratarea unui ghem în setul 2 a avut 40 -0 și de aici a intrat în panică și a pierdut meciul și nu e la primul meci.Curaj Simona dacă nu mai merge e bine să te retragi acum cât mai ești valoaroasă.

comentatorul123
comentatorul123  •  27 Mai 2022, 15:07

Sigur numai doza 4 o poate ajuta.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează