SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, ELIMINATĂ LA RG

VIDEO Simona Halep spune că a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Zheng: „A fost destul de rău”

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Dubla campioană de Grand Slam spune că a suferit un atac de panică în setul secund. +14   FOTO
Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Dubla campioană de Grand Slam spune că a suferit un atac de panică în setul secund.

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 23:20 / Actualizat joi, 26 mai 2022 23:27

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a fost eliminată de chinezoaica Qinwen Zheng (19 ani, 74 WTA) în turul secund de la Roland Garros, scor 6-2, 2-6, 1-6. Dubla campioană de Grand Slam spune că a suferit un atac de panică în setul secund. 

Halep a câștigat fără emoții primul set, apoi a clacat și a pierdut 8 game-uri consecutive în fața chinezoaicei Zheng. Simona spune că un atac de panică a împiedicat-o să găsească soluțiile potrivite pe teren.

CTP, după eliminarea neașteptată a Simonei Halep la Paris: „E și ceva bun în faptul că a pierdut acum”
ROLAND GARROS
CTP, după eliminarea neașteptată a Simonei Halep la Paris: „E și ceva bun în faptul că a pierdut acum”

„A fost un meci complicat, da. Am început bine, am avut și un break în față în setul secund, apoi s-a întâmplat ceva. Am pierdut controlul. Dar ea a jucat bine, a făcut-o până la sfârșit”, a spus Halep, în deschiderea conferinței. Au urmat întrebările din partea jurnaliștilor. 

VIDEO Simona Halep: „Am suferit un atac de panică în meciul cu Zheng”

Prima a fost legată de intervenția medicilor din setul decisiv: „Am avut un atac de panică. Nu am știut cum să gestionez situația, pentru că nu mi se întâmplă foarte des. Nu m-am mai putut concentra, nu am mai avut aceaași coordonare pe teren. Ea a profitat de acest lucru. 

După meci a fost destul de greu, dar mi-am revenit. M-am recuperat și trebuie să învăț ceva din acest episod. Mă bucur că acum pot zâmbi. Știam că totul va fi bine, doctorii au verificat fiecare aspect”.

Întrebată despre lecția pe care o învață din acest episod, Halep a spus: „E doar un meci de tenis, cred că ar trebui să îl abordez puțin mai relaxată. N-ar trebui să mai pun atât de multă presiune pe mine. Chiar îmi dorem să reușesc lucruri frumoase aici. M-am simțit bine pe teren, la antrenamente, am muncit din greu. Nu găsesc un motiv particular, dar s-a întâmplat. Nu am ce face, trebuie să accept. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată într-un meci”.

Simona Halep, pregătită pentru sezonul pe iarbă

Halep este încrezătoare înainte sezonului pe iarbă: „Nu, nu m-am simțit mai bine odată cu apropierea finalului. Dacă aș fi simțit asta, aș fi început să joc mai bine. Nu am putut. Trebuie să accept acest lucru. Vestea bună este că nu m-am accidentat și că voi putea juca la turneele următoare”.

  • În luna iunie, Simona Halep va pregăti turneul de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o în 2019. Primele din calendar, în perioada 6-12 iunie, sunt cele de la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar românca nu s-a înscris la niciunul. Dacă nu va cere un wildcad, Halep va juca primul meci pe iarbă în 2022 la Birmingham, între 13-19 iunie.

Citește și alte știri de la Roland Garros:

Amicul lui Halep dă din casă, după eliminarea de la Roland Garros: „Am vorbit și intuiesc ce se întâmplă cu ea”

Halep, out la Paris » Concluzia lui Cristian Geambașu: „Ce-o fi între ea și Mouratoglou... nu se potrivește!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
MariusN
MariusN  •  27 Mai 2022, 15:20

Saraca.. A facut atac de panica, cand s-a uitat in contul dansei.. Lipsea un "zero" sau chiar doua "zerouri" la final. Sau, cine stie, poate a castigat asa, pierzand, mai mult decat daca mai trecea unu-doua tururi. Si rumulanii trebuie sa-si faca griji ptr ea.. Incredibil. Foarte bine asa. Asta e realitatea, cum zucea si dnul CTP, ca nici cand cadtiga jocul ei nu era dominant. Astepta mereu greseala adversarei. Acum nu mai face fata, asa ca, trebuie zrecuta pe planul 2 sau 3, in discutiile despre sportivii si rezultatele romanesti. Pa.

risc_mix
risc_mix  •  27 Mai 2022, 10:10
Postat de Trandafir pe 27 Mai 2022, 08:31

Incredibil cum s-au adunat pe GSP toti raii, frustatii, invidiosii. Asa revista, asa comentarii ! Simona macar a castigat un meci, dar ce se poate spune de nr. 2 mondial - Kontaveit. nr 4 mondial - Jabeur care nu au reusit sa castige nici un meci. Rachetele nr. 1 din tarile lor, mai tinerele Sakari, Raducanu, Angelescu si multe altele au fost eliminate dupa turul 2

Cine e Angelescu prostule? Du-te ba si plimba-te si nu mai face pe dirigintele p'aci. Nu-mi spui tu mie ce sa fac, unde sa ma uit, ce comentarii sa fac. Chiar nu ti-e rusine?

Trandafir
Trandafir  •  27 Mai 2022, 09:48

Sunt unele persoane care nu suporta jocul Simonei, tipetele dansei. Dar de ce se uita atunci ? Sunt nenumarate meciuri mai frumoase !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează