SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-SLOVACIA, GSP.RO ȘI TVR1

Cu zîmbetul pe buze! » Optimism în ambele tabere înainte de duelurile din Cupa Davis

Marius Copil (stînga) și Norbert Gombos vor deschide azi
Marius Copil (stînga) și Norbert Gombos vor deschide azi "balul" la Mamaia // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanța)

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2015 00:00

Și românii, și slovacii sînt optimiști înaintea confruntării din turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane din Cupa Davis, care începe azi, la Mamaia.

Sorții le-au surîs "tricolorilor". Duelul dintre România și Slovacia, din turul al doilea din Grupa I a Zonei Euro-Africane, începe azi la baza sportivă Tenis Club Idu din Mamaia, așa cum și-au dorit băieții lui Andrei Pavel. Balul va fi deschis de omul nr. 1 din tabăra românilor, Marius Copil, și de Norbert Gombos.

"Este important că Marius va juca primul. Am mare încredere în el și ar însemna mult ca Ungur să intre pe teren cu un avantaj după primul joc", a spus Pavel. "Mi-am dorit mult să fiu primul, mai ales că îmi place să joc pe căldură. Nu simt nici o presiune, dar sper să aduc primul punct", a adăugat Copil.

Culmea, și slovacii s-au arătat mulțumiți de "țintarul" primei zile! "Ne convine, pentru că Klizan voia să joace al doilea. În ultimele dispute, Gombos a intrat mereu primul și a făcut-o bine", a replicat căpitanul nejucător al oaspeților, Miloslav Mecir.

Presiune pe Klizan

"Tricolorii" și-au făcut deja calculele. Un succes la dublu, unde Horia Tecău și Florin Mergea sînt mari favoriți, și două victorii împotriva lui Gombos. Nu se tem însă nici de confruntările cu Martin Klizan.

"Teoretic, slovacii au prima șansă în meciurile de simplu, dar sînt încrezător și sper să ies de pe teren cu fruntea sus", a mărturisit Ungur. Optimismul este la cote și mai înalte în cazul lui Copil: "Am mai jucat împotriva lui Klizan și l-am învins de fiecare dată".

Liderul slovacilor a primit declarațiile adversarilor cu zîmbetul pe buze: "De vreo doi ani, toate lumea se așteaptă să aduc cîte două puncte, așa că nu mă sperie presiunea. Poate o să fie 3-0 după primele două zile și nici nu mai apuc să joc împotriva lui Copil".

În schimb, în ciuda veseliei afișate în exces la conferința de presă, Gombos pare conștient că este principala țintă a românilor. "Știu că nu sînt în Top 100 ATP, dar jocul meu a progresat mult în ultima vreme".

Mari favoriți la dublu

Toate variantele unei victorii în fața slovacilor, care ar însemna un loc în play-off-ul pentru accederea în Grupa Mondială, se leagă de un succes la dublu. Nimeni nu se gîndește că proaspătul cîștigător de la Wimbledon, Tecău, și semifinalistul de pe iarba londoneză, Mergea, ar putea să piardă.

"La Wimbledon s-a jucat pe iarbă. Acum este pe zgură și avem o șansă", a avertizat Zelenay. "A uitat că și eu, și Horia am avut rezultate bune și pe zgură în acest an", l-a contrat Mergea. Revenit acasă, pe terenul unde a crescut, Tecău a făcut un apel către public.

"Prima mea apariție în Cupa Davis a avut loc tot la Constanța, în 2002, la meciul cu Austria. Eu și Mergea eram parteneri de antrenament, dar situația s-a schimbat acum. Mă bucur să joc în fața familiei, a prietenilor și a fanilor constănțeni și-mi doresc să avem un public cît mai gălăgios!", a mărturisit constănțeanul.   

Încurajați de Halep

La meciurile de la Mamaia și-a anunțat prezența și Simona Halep, constănțeanca aflată pe locul 3 în clasamentul WTA. "Cu un cîștigător la Wimbledon în echipă, avem prima șansă", a spus Halep. Retras din echipa României de Cupa Davis în urmă cu un an, Victor Hănescu le-a transmis "tricolorilor" un mesaj de încurajare înainte de duelul cu slovacii.

"O victorie în fața slovacilor ar fi un mare pas înainte. Vrem să intrăm în primele 16 echipe din lume, ceea ce ar reprezenta enorm nu doar pentru tenisul românesc, ci și pentru tot sportul românesc"
Andrei Pavel

Programul meciurilor pe TVR1:

Azi, ora 13:00
Marius Copil (180 ATP) - Norbert Gombos (126 ATP)
Adrian Ungur (199 ATP) - Martin Klizan (38 ATP)

Sîmbătă, ora 15:00
Horia Tecău (5 ATP la dublu) / Florin Mergea (7 ATP la dublu) - Igor Zelenay (100 ATP la dublu) / Andrej Martin (289 ATP la dublu)

Duminică, ora 15:00
Marius Copil (180 ATP) - Martin Klizan (38 ATP)
Adrian Ungur (199 ATP) - Norbert Gombos (126 ATP)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează