SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP DEPISTATĂ POZITIV

EXCLUSIV Cum poate Simona Halep să demonstreze că nu a luat intenționat substanța interzisă? 3 răspunsuri esențiale date de ANAD pentru GSP.RO

Simona Halep / Sursă foto: Imago
Simona Halep / Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 18:37 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 21:48

Gabriela Andreiașu, directorul Agenţiei Naţională Anti-Doping, a răspuns întrebărilor trimise de Gazeta Sporturilor, la scurt timp după ce Simona Halep a informat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul unui test anti-doping efectuat la US Open. 

Prin vocea Gabrielei Andreiașu, reprezentanții ANAD au explicat particularitățile substanței respective, dar și cum ar putea Simona Halep să-și demonstreze nevinovăția în acest caz delicat de dopaj.

Dilemele lui CTP după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv: „E groaznic! La ce să-i folosească acest drog interzis și bolnavilor?!”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Dilemele lui CTP după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv: „E groaznic! La ce să-i folosească acest drog interzis și bolnavilor?!”

Agenţia Naţională Anti-Doping: „Simona Helep trebuie sa se gândească ce a utilizat”

- Cum ajută Roxadustat organismul unui sportiv? 
- Roxadustat este un medicament anti-anemie, care creste productia endogena de eritropoietina și stimulează producția de celule rosii din sange. Astfel, este absorbit mai mult oxigen si organismul rezista mai mult la efort sau in cazul patologiilor, ajuta la refacerea organismului.

- Cum poate Simona Halep să demonstreze că nu a luat inteționat substanța interzisă? 
- Simona Helep trebuie să se gândeasca ce a utilizat, cine si ce tratament i-a prescris, dacă a verificat toate medicamentele și suplimentele cu personal calificat din punct de vedere anti-doping. Sportivii sunt direct raspunzatori pentru ceea ce se gaseste in organismul lor.

- Cum pot evita sportivii să ia fără să știe substanțe interzise?
- Sportivii trebuie să verifice cu medicii și cu ANAD sau cu experți anti-doping ai federațiilor internaționale dacă medicamentele sunt interzise. Mai mult, pot accesa platforma www.anad.ro și aici pot găsi listele cu medicamentele permise și interzise.

Toni Iuruc sare în apărarea Simonei Halep » Detaliul incredibil dezvăluit: „Vă spun ceva în premieră!”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Toni Iuruc sare în apărarea Simonei Halep » Detaliul incredibil dezvăluit: „Vă spun ceva în premieră!”

Surse: Simona Halep a întrerupt legăturile cu ANAD în ultimul an 

Neoficial, din informațiile Gazetei Sporturilor, Simona nu a mai păstrat legătura în ultimul an cu speciașiștii Agenţiei Naţională Anti-Doping, cu care se consulta de obicei înaintea urmării vreunui tratament. 

Sportiva din România discuta periodic cu reprezentanții ANAD, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat de când Simona și-a schimbat staff-ul, indică sursele ziarului, care cunosc bine relația de-a lungul anilor dintre Simona Halep și ANAD. Până anul trecut, Halep se afla într-un contact permanent cu reprezentanții Agenţiei Naţională Anti-Doping, cu care se consulta prin intermediul unui membru al vechiului staff.

Ce este Roxadustat, substanță interzisă cu care a fost prinsă Simona Halep la US Open 2022

  • Roxadustat este o substanță interzisă în sport, conform legilor WADA, comercializată în farmacii sub numele de Evrenzo și care ajută în cazuri de anemie;
  • Pe lista antidoping a WADA, substanța găsită la Halep în sânge face parte din categoria EPO, care ajută la oxigenarea sângelui;
  • Eritropoietină definește o clasă de substanțe interzise, intrate în lumea sportului în urmă cu două decenii, în special printre atleți și cicliști, la acea vreme. 

VIDEO Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open!

Citește și alte știri despre Simona Halep:

EXCLUSIV Dilemele lui CTP după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv: „E groaznic! La ce să-i folosească acest drog interzis și bolnavilor?!”

Ce e Roxadustat, substanța din clasa celebrei EPO, cu care a fost depistată Simona Halep » Ajută la oxigenarea sângelui și regenerarea sportivilor!

Șefa Agenției Antidoping din România: „Știam de o săptămână de substanța dopantă descoperită la Simona Halep”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
valentindragobete
valentindragobete  •  22 Octombrie 2022, 10:59
Postat de socratead pe 22 Octombrie 2022, 10:44

Daca nu intelegi ce citesti, ma mir ca stii sa scrii cu subiect si predicat. Nu era nevoie sa spui ca nu pricepi. Daca taceai pastrai o nuanta de mister cu privire la propriul IQ. Hai sa fim sanatosi ca sanatatea a mai buna decat toate!

Te bagi și tu în seamă că orice "filozof"

socratead
socratead  •  22 Octombrie 2022, 10:44
Postat de valentindragobete pe 22 Octombrie 2022, 00:57

Așa și... care-i legătura cu ce-am scris eu ?! Ah, niciuna, atunci e bine și la vară cald !

Daca nu intelegi ce citesti, ma mir ca stii sa scrii cu subiect si predicat. Nu era nevoie sa spui ca nu pricepi. Daca taceai pastrai o nuanta de mister cu privire la propriul IQ. Hai sa fim sanatosi ca sanatatea a mai buna decat toate!

valentindragobete
valentindragobete  •  22 Octombrie 2022, 00:57
Postat de socratead pe 21 Octombrie 2022, 20:50

Daca cineva cumpara o locatie a unui business si niste angajati care lucreaza la acea locatie devin angajati pentru noua firma aceasta NU inseamna ca noua firma cumpara brandul si numele vechii firme. In occident de exemplu se face asa numita procedura de Amalgamare cu preluare de brand foarte clar scrisa in contractul de vanzare si cumparare. Depinde cum s-au facut actele. Deci va rog fiti mai precaut cu concluziile care vor veni in instanta dupa analiza legala a documentelor de vanzare/cumparare. Va dau un exemplu foarte simplificat: un magazin Apple Store este comparat si devine Microsoft Store. Asta nu inseamna ca Microft a cumparat Apple sau ca Microsoft poate sa utilizeze in magazinul acela sigla Apple. In acest sens faptul ca Becali a folosit sigla Steaua pentru atatia ani poate fi constatat in instanta o actiune ilegala din partea patronului pentru care va plati si daune serioase, pentru ca brandul Steaua este valoros si i-a permis sa vanda jucatori mult mai scump si din alta pozitie folosind acest brand.

Așa și... care-i legătura cu ce-am scris eu ?! Ah, niciuna, atunci e bine și la vară cald !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează