SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

„Ce mai cauți aici?” » Daniil Medvedev a pierdut finala de la US Open, dar a cucerit publicul cu discursul său. Ce a spus despre Djokovic

Daniil Mededev a fost surclasat de Novak Djokovic în finala de la US Open / Sursă foto: Imago Images +15   FOTO
Daniil Mededev a fost surclasat de Novak Djokovic în finala de la US Open / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 09:30 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 10:29

Surclasat de Novak Djokovic în finala de la US Open (3-6, 6-7, 3-6), Daniil Medvedev a găsit puterea să zâmbească la festivitatea de premiere. Rusul l-a tachinat pe Nole pe seama faptului că, în ciuda vârstei - 36 de ani și patru luni - sârbul continuă să joace la un nivel impresionat și să colecteze trofee majore.

Învins pentru a patra oară în ultimul act al unui Grand Slam, Daniil Medvedev a avut un discurs echilibrat după marea finală de la Flushing Meadows, în care a fost dominat la toate capitolele de Djokovic. Al treilea jucător al lumii i-a dat credit lui Nole pentru prestația fără imperfecțiuni din finală, nu înainte de a glumi cu adversarul său.

Vreau să-l întreb ceva pe Novak... Ce mai cauți aici?”, a glumit rusul cu marele campion sârb, care tocmai ce și-a adjudecat cel de-al treilea Slam al anului și al 24-lea din carieră.

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
+11 FOTO

Daniil Medvedev, către „eternul” Novak Djokovic: „Când ai de gând să încetinești puțin?”

Medvedev și-a continuat discursul în același registru:

„Aceasta este a treia finală a noastră, sper să nu fie ultima. Sper că vei fi prin preajmă multă vreme, dar, totuși, când ai de gând să încetinești puțin? 

Felicitări ție și echipei tale, eu am un trofeu de Grand Slam și tu ai 24... Am fost aici acum doi ani și am câștigat. Atunci, mi-am sărbătorit aniversarea nunții, a fost un cadou pentru soția mea, astăzi nu am mai reușit. Este iar duminică și iar aniversare, mi-am spus că repet cadoul, dar nu am mai putut.

Sper ca eu și echipa mea să mai facem un pas, să mai reușim un alt titlu aici sau alte câteva”, a spus Medvedev, campion la US Open în 2021, când îl învingea în trei seturi pe același Novak Djokovic. 

Pe de o parte, pot spune că este fantastic să-l am pe Novak în față într-o finală de Grand Slam, este apogeul carierei mele. Pe de altă parte, dacă el și Rafael Nadal nu ar fi fost, cu siguranță aș fi avut mai multe titluri din cele cinci finale de Grand Slam.

- Daniil Medvedev

Când a luat cuvântul, Nole a fost pus pe glume: „Încă mă simt bine. Oricum, jucătorii vin și pleacă. Și eu voi avea aceeași soartă. Într-o bună zi, peste 23-24 de ani, mă voi retrage din tenis și vor apărea noi jucători tineri. Până atunci, o să ne mai vedem o vreme”, a spus, râzând, Djokovic.

VIDEO Rezumatul finalei Novak Djokovic - Daniil Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO + FOTO Moment emoționant după finala US Open » Novak Djokovic i-a dedicat victoria lui Kobe Bryant: „Era unul dintre prietenii mei apropiați”

Novak Djokovic, victorie clară în finala cu Daniil Medvedev » Sârbul este noul campion de la US Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
Freyya
Freyya  •  12 Septembrie 2023, 15:38
Postat de chryssmann pe 11 Septembrie 2023, 11:04

Nu m-a fiert rezultatul dar .... Cand joci cu adversari care intra pe teren ca sa ii spuna la sfarsit ce bun, frumos si talentat este, e clar ca nu exista concurenta. Cand esti mai mult de un an nr 1, fara sa joci, e clar ca esti mare ,,valoare" Cand esti condus si nu merge jocul ceri pauza de vestiar, pt a scoate adversarul din mana sau schiopatezi ca sa o lase mai moale, e clar ca esti mare ,,caracter" Cand toti se accidenteaza, inclusiv cei tineri, dar tu nu, e clar ca esti un ,,mare atlet" si ai o ,,conditie fizica de invidiat". Acum, pt hateri, ganditi-va ce ar fi insemnat daca Federer si Nadal nu erau contemporani si nu luptau ani de zile pt suprematie, in tenis. Unul dintre ei avea peste 30 de Grand Slem-uri. Acum, cand vorbiti de Goat in tenis, ganditi-va unde era Nadal fara accidentari ( unii sunt super oameni si nu sufera accidentari :)))). A jucat doar 60-70% din perioada de activitate. Imi este dor de perioada lui Roger si Rafa cand tenisul era intr-o perioada romantica si avea farmec. ,,Mult succes" campionului actual in lupta cu ... adversari fara valoare si fara ambitie.

bre, daca nu te tine corpul. nu esti cel mai mare. aici vorbim de sport. asa ca scuteste-ma cu "daca Nadal... si daca Federer..." NOLE e GOAT

chryssmann
chryssmann  •  12 Septembrie 2023, 14:50
Postat de dudulici pe 12 Septembrie 2023, 04:40

Tie oricum ti-a fiert creierul de gasca!!!!Esti de 3 sau chiar 4 ori vaccinat si mori de invidie ca omul asta,un mare campion, a aratat ca are caracter,ca isi respecta principiile ,ca face ce vrea cu corpul lui,ca nu e oaie ca tine!Cele doua foste colonii britanice,acolo unde exista de fapt multe oi si bizoni,i-au facut viata amara un an si jumatate,si-au batut joc de el cum au vrut!El insa a rezistat mental si le-a demonstrat ca e cel mai bun,le-a luat ambele Open-uri,anul asta!!!Bravo Nole!!!!Cat despre lupta dintre Federer si Nadal,ori esti prea tanar,ori nu le ai cu tenisul!!!Lupta a fost in 3!La inceput Federer(in opinia mea cel mai bun tenisman din istorie!!),a fost singur la si lua tot ce se putea!Apoi a aparut Nadal si imediat si Nole!E doar cu 11 luni mai mic ca Rafa!Si a inceput lupta in 3,impartindu-si titlurile,cu mici exceptii,Del Potro,Wawrinka,Muray!!!Tu nu prea gandesti,se pare !Sau ai vazut doar doi,caci sarbii nu iti plac,tu esti cu Vestul!Dar vad ca ai si fani,unul te respecta si altuia ii placi!Or fi CTP si Geambasu?!?!

Crezi ca faci fata unei discutii civilizate, fara ,, creier de gasca", ,,***" ? Eu cred ca nu si asta arata ca cei ca tine, nu respecta opinia altuia. Tin minte o conferinta de presa la care au aparut intrebari delicate si Djoker sr, a inchis discutia. Erau si alte pareri in comentariul meu, dar ai vorbit doar de ce iti convine. Nu am nimic cu sarbii, esticii, etc, doar cu cei care sunt atoatestiutori si nu respecta o opinie diferita de a lor. In rest, mult succes idolului tau si la cat mai multe victorii. Pt mine nu este un idol, datotita comportamentului sau.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Septembrie 2023, 10:17
Postat de achenbachfrederikk pe 11 Septembrie 2023, 20:25

Respect Nole! Un lider si un campion adevarat care a invins alaturi de noi sistemul!

daca sistemul nu-l vroia, era disparut de mult din circuit. daca globalistii astia sunt asa satanici, era greu sa-i falsifice un test antidoping? astia care ziceti ca i-au pus bete-n roate americanii si australienii, legile alea date de ei ( bune sau proaste sau f proaste) nu ii erau 'dedicate' lui Nole, ci tuturor cetatenilor. pe voi v-a deranjat ca de ce nu s-au facut exceptii pt sarb, ca asa suntem noi obisnuiti cu derogari, cu exceptii , cu smecherii

Vezi toate comentariile (23)
Comentează