SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO + FOTO Moment emoționant după finala US Open » Novak Djokovic i-a dedicat victoria lui Kobe Bryant: „Era unul dintre prietenii mei apropiați”

Novak Djokovic i-a dedicat victoria de la US Open lui Kobe Bryant +5   FOTO
Novak Djokovic i-a dedicat victoria de la US Open lui Kobe Bryant

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2023 08:03 / Actualizat luni, 11 septembrie 2023 08:47

Novak Djokovic (36 de ani, numărul 2 ATP) l-a învins pe rusul Daniil Medvedev (27 de ani, numărul 3 ATP), scor 6-3, 7-6, 6-3 și este noul campion al turneului de la US Open. La finalul meciului, sârbul i-a dedicat victoria lui Kobe Bryant, legendarul bashetbalist american decedat la începutul anului 2020 într-un accident de elicopter. 

Novak Djokovic a câștigat al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei după ce a trecut în 3 seturi de Daniil Medvedev în finala de la US Open, devenind totodată cel mai bătrân câștigător al unui turneu de Grand Slam din istorie. 

Novak Djokovic, victorie clară în finala cu Daniil Medvedev » Sârbul este noul campion de la US Open
US OPEN
Novak Djokovic, victorie clară în finala cu Daniil Medvedev » Sârbul este noul campion de la US Open

La finalul meciului, Novak Djokovic a ținut să-i dedice victoria lui Kobe Bryant, de 5 ori campion în NBA cu Los Angeles Lakers și cel mai important jucător din istoria echipei din statul California. 

Americanul a decedat la începutul anului 2020, într-un accident de elicopter. 

VIDEO. Novak Djokovic i-a dedicat victoria de la US Open lui Kobe Bryant 

La scurt timp după finala partidei, Novak Djokovic și-a dat jos tricoul de joc și s-a îmbrăcat cu unul pe a cărui față era imprimată o poză cu el și Kobe Bryant, alături de textul „Mamba forever” (n.r. -„Mamba” era porecla pe care Kobe Bryant o avea). 

Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Imago
Foto: Instagram @tsh.tennis
+1 FOTO

Pe spatele tricoului era inscripționat numărul 24, unul în care Kobe Bryant a făcut istorie pentru Los Angeles Lakers. A fost folosită combinația de culori mov-galben, cele tradiționale ale francizei din Los Angeles. 

VIDEO. Novak Djokovic, după ce i-a dedicat victoria de la US Open lui Kobe Bryant 

După aceea, Novak Djokovic a explicat motivul din spatele gestului lui: „24 este numărul pe care îl purta atunci când a devenit o legendă a lui Lakers, dar și a baschetului. 

M-am gândit că ar fi un gest frumos și simbolic ca eu să port un asemenea tricou și să-i dedic victoria. Kobe era unul dintre prietenii mei apropiați. 

Am vorbit mult timp despre mentalitatea de învingător în perioada în care eram accidentat și mă chinuiam să revin pe terenul de joc. Era una dintre persoanele pe care mă bazam cel mai mult. 

Mă ajuta oricând aveam nevoie de un vreun sfat sau orice fel de ajutor”, a declarat Novak Djokovic. 

VIDEO. Rezumatul meciului dintre Novak Djokovic și Daniil Medvedev 

Citește și: 

Record mondial stabilit astăzi la Brașov » Nici campioana nu se aștepta: „Voiam doar un record personal”

Deja-vu lângă Marea Neagră » Naționala masculină o întâlnește din nou pe Franța, campioana olimpică pe care a învins-o în grupe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
vraca56
vraca56  •  11 Septembrie 2023, 15:18

va dați seama cit pline acest CT Popescu? A luat-o greu și cu SOprana acum cu Djokovici. SI asta pentru ca omul se crede cititor în stele cu practica făcută lingă Iulian Vlad și Dumitru Tine. *** Ce fel de m sa fi în a recunoșteau un adevăr? Dar omul are orgoliul și aroganta omului far de Dumnezeu care este ceva perimat pentru acest *** . Mă bucur ca suferă? *** . aaaaaaa. sa nu uite sa întorci și icoanele invers... dar fi atent ca ai o cruce întoarsă sub preș....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mr90
mr90  •  11 Septembrie 2023, 10:59

Sinteti amatori ! A pierdut doua seturi la L. Djere nu la E. Zapata !

brujo
brujo  •  11 Septembrie 2023, 10:45
Postat de rapidutzul pe 11 Septembrie 2023, 10:27

Poate au auzit dar asta nu inseamna ca e gresita afirmatia. Pana la urma chiar Magic l-a numit pe Kobe "the greatest laker ever"

Da, marii jucatori isi mai fac complimente din astea. :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează