SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Daniil Medvedev, drum liber spre șefia clasamentului ATP » Când poate redeveni numărul 1 mondial

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2022 10:59 / Actualizat marti, 29 martie 2022 11:54

Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP) l-a învins fără emoții, luni, pe spaniolul Pedro Martinez (24 ani, 47 ATP), scor 6-3, 6-4, în turul trei al mastersului de la Miami.

După ce a câștigat fără prea mari probleme împotriva britanicului Andy Murray, scor 6-4, 6-2, Medvedev continuă într-o formă de zile mari la turneul american. S-a calificat în optimile de finală, după ce a petrecut mai puțin de o oră și jumătate pe terenul de joc.

Daniil Medvedev s-a calificat în „optimi” la Miami și este la două victorii distanță de a fi din nou liderul ATP

Având în față un Medvedev foarte agresiv, care nu a ezitat și a preluat rapid controlul jocului, Pedro Martinez nu a avut nicio șansă. După doar 38 de minute, tabela indica deja finalul primului set, scor 6-3 pentru sportivul din Rusia.

Nici setul secund nu a produs surpriza, iar Medvedev s-a calificat fără emoții în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 6-4.

Grație acestei victorii, Daniil Medvedev este la numai două victorii distanță de redobândirea șefiei ATP de la Novak Djokovic. Concret, dacă sportivul rus ajunge în semifinale la Miami, atunci redevine numărul 1 mondial.

Daniil a mai fost lider ATP, chiar în luna februarie, însă doar pentru trei săptămâni. Din cauza înfrângerii din turul 3 de la Indian Wells, acolo unde avea de apărat puncte importante, rusul a pierdut supremația clasamentului ATP în fața lui Novak Djokovic, chiar dacă sârbul nu a participat la turnele din SUA, dat fiind statutul său de nevaccinat.

În următorul tur de la Miami, câștigătorul de la US Open 2021 va juca cu americanul Jenson Brooksby (21 ani, 39 ATP). Ulterior, dacă va ajunge în „sferturi”, Medvedev se va duela cu învingătorul dintre Lloyd Harris (25 ani, 44 ATP) și Hubert Hurkacz (25 ani, 10 ATP).

Citește și alte știri din tenis:

Victoria Azarenka, făcută praf după „cel mai ciudat abandon din istorie”: „Idioato, te-ai făcut de rușine!”

Jaqueline Cristian a vorbit pentru prima dată după ce a ieșit de pe teren într-un scaun cu rotile » Ce accidentare a suferit și când revine pe teren

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează