SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Cunoaștem primul semifinalist de la US Open 2021 + cum arată tabloul

Daniil Medvedev e primul semifinalist de la US Open 2021 / Sursă foto: ATP Tour
Daniil Medvedev e primul semifinalist de la US Open 2021 / Sursă foto: ATP Tour

Articol de GSP - Publicat marti, 07 septembrie 2021 22:11 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 22:53

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) e primul semifinalist de la US Open 2021. Rusul s-a calificat în penultimul act după victoria în patru seturi reușită în fața olandezului Botic van de Zandschulp (25 de ani, 117 ATP), scor 6-3, 6-0, 4-6, 7-5.

Daniil Medvedev venea după un parcurs fără greșeală, iar lucrurile au funcționat grozav și astăzi, însă timp de doar două seturi. Asta pentru că, după ce a pierdut clar primele două manșe, Botic van de Zandschulp i-a pus serioase probleme rusului. 

În timp ce jocul lui Medvedev s-a scurtcircuitat la jumătatea setului 3, van de Zandschulp a început să joace din în ce mai agresiv. Olandezul a profitat de degringolada din jocul rusului și și-a adjudecat setul, scor 6-4. Rezistența acestuia a continuat și în setul patru, pe care Medvedev l-a câștigat greu, la 5.

Daniil Medvedev, în semifinale la US Open pentru al treilea an consecutiv

Medvedev se califică în cea de-a treia semifinală consecutivă la US Open. Anul trecut, era oprit în această fază de Dominic Thiem, în timp ce în 2019 pierdea o finală dramatică în fața lui Rafael Nadal. Pentru calificarea în ultimul act, Medvedev îl va întâlni pe învingătorul din meciul Felix Auger-Aliassime - Carlos Alcaraz.

Daniil Medvedev, favorit doi la ediția din acest an de la New York, e considerat unul dintre puținii jucători care îi pot pune probleme lui Novak Djokovic la US Open. 

Botic van de Zandschulp, primul jucător care îi ia set lui Medvedev la US Open 2021

Până la US Open, Botic van de Zandschulp nu depășise turul II la niciun turneu de Mare Șlem. Ediția de anul acesta de la New York va rămâne întipăritîă în mintea olandezului pentru totdeauna. Acesta a ajuns până în sferturi, după ce a eliminat pe parcurs nume precum Casper Ruud sau Diego Schwartzman, doi jucători aflați în TOP 15 ATP.

Astăzi, în meciul contra lui Medvedev, jucătorul din Olanda a devenit primul care câștigă un set în fața favoriului doi la ediția din acest an. 

Cunoaștem primul semifinalist de la US Open 2021 + cum arată tabloul
Botic van de Zandschulp / foto: Guliver/Getty Images

Parcursul de la New York îi va aduce un salt impresionant în clasament: de pe 117, Botic van de Zandschulp va ajunge până pe locul 62.

Tablou US Open

  • Novak Djokovic - Matteo Berrettini
  • Alexander Zverev - Lloyd Harris
  • Felix Auger-Aliassime - Carlos Alcaraz
  • Daniil Medvedev

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO „Mai întâi îți ia picioarele, apoi sufletul!” » Novak Djokovic pierde din nou set, dar e la 3 meciuri distanță să facă istorie!

Monica Niculescu și Gabriela Ruse scriu istorie pentru România la US Open » Performanță remarcabilă la New York

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
saramago
saramago  •  08 Septembrie 2021, 10:52

Auger-Aliassime - al doilea semifinalist !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează