SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Darren Cahill a vorbit deschis în țara natală: "Eu și Simona am avut și câteva ciocniri! M-am gândit că poate trebuie să vină altcineva"

Simona Halep și Darren Cahill FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
Simona Halep și Darren Cahill FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 iunie 2018 12:50

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, a dezvăluit pentru australieni câteva aspecte inedite ale colaborării cu campioana de la Roland Garros.

Îmbrățișarea dintre Darren și Simona în loja de la Roland Garros a fost una emoționantă. Relația lor a trecut prin multe teste, dar până la urmă au ajuns în punctul dorit: Simona Halep numărul unu mondial și câștigătoare a unui trofeu de Mare Șlem. În timp ce românca îți caută liniștea acasă și Darren petrece câteva zile alături de familia sa. O performanță de asemenea calibru nu poate fi trecută însă cu vederea în Australia. Tehnicianul în vârstă de 52 de ani este la al treilea jucător pe care-l duce în vârful ierarhiei mondiale și la un trofeu de Grand Slam. Înaintea Simonei Halep au fost Lleyton Hewitt și Andre Agassi.

Australianul a avut două intervenții la RSN Breakfast și The first serve, două podcasturi dedicate tenisului, în care a dezvăluit multe lucruri din spatele cortinei. "La Paris, a fost un moment special pentru Simona, am avut parte alături de ea de un drum cu multe greutăți. E o persoană extraordinară în afara terenului, de aceea e una dintre ele mai populare câștigătoare de Grand Slam, e foarte iubită, dar a trebuit să o ia pe drumul cel greu", a spus Cahill la The first serve, podcast ale cărui gazde sunt Sam Groth și Brett Phillips.

Discuția a virat apoi spre finală, ultima impresie a turneului de la Paris. Ce a gândit Darren când românca era condusă cu un set și 2-0? "Sincer, eram OK pentru că atunci când vezi că adversarul joacă la un nivel extrem de înalt, iar Sloane asta făcuse, nu ai ce să spui. Nu eram îngrijorat de scor, ci de nivelul fizic al meciului, Simona îi lăsa multe puncte gratis, dar știam că frica de a pierde o va lovi la un moment dat și își va folosi picioarele, va lungi schimburile și-l va face un meci și mai fizic", a răspuns el.

Cel mai greu moment: finala din 2017

Apoi a continuat: "Nu eram îngrijorat, cel mai greu moment pentru mine ca antrenor a fost să văd finala de anul trecut, când a condus cu un set și 3-0 și era jucătoarea mai bună de pe teren. Să fiu martor la felul în care i-a scăpat acel meci a fost cel mai greu moment și cu siguranță și al ei. Tot creditul pentru ea că a putut să treacă peste, în plus nici la numărul unu nu a ajuns din prima. A avut câteva lovituri dure în stomac, dar a pus capul jos a muncit și mai mult la antrenamente. E o tânără domnișoară curajoasă și determinată".

Relația dintre Simona Halep și Darren Cahill nu a fost tot timpul roz. "Am avut și câteva ciocniri de-a lungul colaborării noastre, pe care le-a văzut o lume întreagă, în timpul discuțiilor din teren, iar oamenii au dat multă atenție acestor lucruri".

Atât de multă încât nu a fost uitat episodul din 2017, când după sfertul de finală de la Miami pierdut în fața britanicei Johanna Konta, Darren Cahill a decis să facă un pas înapoi pentru o perioadă și să o lase singură pe Simona. "Fiecare antrenor trebuie să se privească într-o oglindă și să decidă dacă mesajul lui ajunge la jucător. Nu a fost vorba doar despre meciul cu Johanna Konta, ci și despre alte partide în care am simțit că nu a ajuns la ea mesajul meu. M-am gândit că poate trebuie să vină altcineva, a fost ca o ultimă încercare din punctul meu de vedere pentru că nu-mi doream să distrug, așa că am decis să fac un pas în spate și i-am spus că dacă mă vrea înapoi trebuie să evolueze din punct de vedere mental sau dacă are nevoie de o altă voce o să o ajut să o găsească", a explicat australianul.

Nu s-a îndoit niciodată

Pauza nu a fost foarte lungă, tehnicianul revenind alături de româncă la Madrid, după doar două luni departe unul de altul. "A decis că vrea să rămân, când am plecat după Miami, nu i-am lăsat nicio plasă de siguranță, doar i-am spus că o să-i urmăresc meciurile. A progresat, era un lucru pe care îl avea în interiorul ei, dar a trebuit să o duc pe marginea prăpastiei ca să poată să-și îmbunătățească mentalitatea pe teren. Au mai fost și unele scăpări pe drum, dar faptul că a angajat un psiholog în ultimii ani, că e în contact cu ea tot timpul și vrea să fie și mai bună arată cât de mult și-a dorit. Simona e genială în multe aspecte, dar era păcat ca din cauza unui singur motiv să nu ajungă unde trebuia. Nu sunt sigur că a făcut-o datorită antrenamentelor pentru că era o jucătoare extraordinară și înainte de a colabora eu cu ea, dar a avut încredere în mine că pot lucra atât cu punctele sale bune, cât și cu cele slabe: tot creditul e al ei".

S-au îndoit vreodată că nu vor ajunge la cel mai strălucitor trofeu? "Niciodată. Te uiți la fiecare meci și încerci să vezi realitatea, să-l pui în perspectivă. Sigur, anul trecut i-a scăpat cupa, dar apoi a venit efortul pe care l-a depus pentru a ajunge în finala de la Australian Open. Am fost foarte mândru pentru faptul că a ajuns acolo și a împins-o pe Caroline în trei seturi. Odată trecută prin așa ceva eram sigur că va mai avea și alte șanse. Depindea foarte mult de ea să aibă încrederea necesară ca să facă lucrurile să se întâmple. Nu m-am îndoit nicio secundă de acest fapt , iar ea mi-a spus la fel. E în natura umană să ai aceste îndoieli, dar s-a descurcat fantastic".

Vor urma și alte trofee de Mare Șlem pentru Simona? "Nu vorbim acum prea mult despre ce urmează, faptul că are patru finale e clar că se va mai pune în astfel de situații, tot ce face de acum încolo e un bonus. Sper că va juca cu mai multă libertate, mai ales când ajunge în poziții câștigătoare. Îmi doresc să păstreze mentalitatea cu care a abordat Roland Garros-ul. Mai are cinci sau șase ani în față și dacă vrea să lucreze la fel de intens cum a făcut-o până acum vor mai veni și alte șanse. Vom vedea!".

Vezi și: VIDEO Darren Cahill, LIVE în timpul unui super-eveniment din Australia: "Îmbrățișarea Simonei a fost mai frumoasă decât a ta :)"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
148819492603833
Masa Lunoor  •  16 Iunie 2018, 17:03

dinamo100 • 15 Iunie 2018, 14:35 Eu aș fi mai rezervat in ce-l privește pe australian si/sau sentimentele lui. IN REST UN OM DE-O ONESTITATE RARĂ. Mi-e frică pt Simo să nu cadă prea de sus :(

597667370336981
Kitty Mace  •  16 Iunie 2018, 15:33
Postat de bulletproof pe 15 Iunie 2018, 15:45

In finala de la RG s-au întâlnit ... deux ferailles !!! În lb lui Macron ferailles înseamnă si ... RESTURI !!!

Comentariu de 2 lei...Simona a batut campioane de GS ca Muguruza si Kerber pana sa ajunga sa castige, merita tot respectul. Dar haterul trist...tot asta ramane. Bravo Simona & Darren!

napocarrepublic
napocarrepublic  •  15 Iunie 2018, 20:39

cat costa un borcan in Tirana?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează