SPORTURI  »  TENIS  »  RETRAGERE

Darren Cahill, mesaj superb pentru Horia Tecău după retragerea din tenis: „Un adevărat gentlemen al tenisului”

Horia Tecău
Foto: Imago
Horia Tecău Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2021 17:49 / Actualizat vineri, 19 noiembrie 2021 18:16

Darren Cahill (56 de ani), fostul antrenor al Simonei Halep, i-a transmis un mesaj emoționant lui Horia Tecău după ce acesta și-a anunțat retragerea din tenis.

Tecău a anunțat imediat după Turneul Campionilor de la Torino că își încheie aventura în tenis, iar australianul Darren Cahill a ținut să îl felicite pentru performanțele reușite de acesta pe parcursul carierei.

„Un adevărat gentleman al tenisului masculin s-a retras săptămâna aceasta, după o carieră stelară. Trei titluri majore la dublu, o medalie de argint la Olimpiadă și locul 2 la dublu în clasamentul ATP la un moment dat. Mai important decât atât, este respectat de toți cei din jurul său. Felicitări, Horia Tecău! Bucură-te de retragere, prietene”, a scris Cahill pe Twitter.

Horia Tecău s-a retras din tenis

Horia Tecău (36 de ani) și-a încheiat cariera în circuitul masculin la Turneul Campionilor de la Torino cu o victorie. El și partenerul său din acest an, Kevin Krawietz, i-au învins în Grupa Verde pe Marcel Granollers și Horacio Zeballos cu 6-3, 6-7 (1), 10-6

După meci, Horia a vorbit despre cariera lui și despre felul în care a trăit toată această săptămână, când a participat pentru a șaptea oară la balul de final de an. Românul în vârstă de 36 de ani va pune punctul final săptămâna viitoare la Cluj-Napoca în întâlnirea de Cupa Davis cu Peru. 

În cei 18 ani de profesionism, Horia a cucerit 38 de trofee la dublu, disputând alte 24 de finale. Dintre trofeele sale cele mai prețioase sunt cele două de Mare Șlem cucerite la Wimbledon în 2015 și la US Open în 2017, ambele alături de Jean-Julien Rojer, dar și cupa de la Turneul Campionilor din 2015.

Cred că am avut o carieră lungă, plină, fără pauze mari. Am simțit de ceva vreme că e momentul să mă bucur de viață în alt fel. Mă bucur că am atins acest obiectiv de a fi la Turneul Campionilor, unul care a apărut pe parcurs, împreună cu cele mai bune echipe din lume.

Pentru fiecare vine un moment de acest gen. Suntem diferiți, unii dintre noi au început la o vârstă fragedă cu dublul, incluzându-mă aici și pe mine, de la 23 de ani. Am fost norocos pentru că nu m-am accidentat, am jucat multe meciuri, am avut succes. Abordarea mea a fost să dau tot, iar la antrenamente am fost mereu sută la sută. 

Mă apropii de 37 și se simte, corpul sigur o simte, am tot felul de inflamații, dar nu acesta este motivul pentru că mai pot juca la un nivel bun. Pot să fac tratamente și să mai joc, dar am simțit că e momentul să mă bucur de viață într-un alt mod.

- Horia Tecău

Citește alte știri din tenis:

Simona Halep reacționează în cazul dispariției lui Shuai Peng » Mesajul postat pe Twitter

Simona Halep participă la un nou eveniment în 2021, chiar înaintea Crăciunului! Nume mari vor fi prezente

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează