SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Davydenko îl doboară pe Verdasco şi ajunge pentru a patra oară în sferturi la Australian Open

Nikolay Davydenko, Davydenko, Australian Open
Nikolay Davydenko, Davydenko, Australian Open

Articol de - Publicat luni, 25 ianuarie 2010 00:00

Nikolay Davydenko îşi continuă parcursul senzaţional din ultimele luni, reuşind în faţa lui Fernando Verdasco a treisprezecea victorie consecutivă în ultimele luni, scor 6-2 7-5 4-6 6-7(5) 6-3.

Rusul pare de neoprit în acest sezon. După ce a încheiat anul trecut cu victoria în Turneul Campionilor, acesta a intrat în 2010 cu un succes la Doha. De fiecare dată a trecut atît de Roger Federer, cît şi de Rafael Nadal în drumul spre trofeu.

Verdasco i-a pus însă mari probleme astăzi. Ibericul a reuşit o revenire de zile mari, după ce a fost condus cu 2-0 la seturi şi a dus meciul în decisiv.

VERDASCO, ABSENT ÎN DEBUT
Primul set nu a avut istoric. Verdasco nu a părut deloc intrat în meci, greşind minge după minge, în timp ce serviciul său părea o simplă glumă pentru returul rusului. Actul secund a scos la iveală un nou spaniol. Mult mai sigur pe el, Verdasco a reuşit rapid un break, dar nu a putut face faţă atacurilor lui Davydenko, care s-a repliat şi a cîştigat uluitor setul.

CĂDEREA LUI DAVYDENKO
Verdasco a răbufnit din nou în setul trei şi s-a distanţat rapid la 4-1. Davydenko începuse să greşească mai mult şi să se piardă, dar a reuşit să revină de nicăieri la 4-4. Spaniolul însă nu a mai cedat iniţiativa şi a cîştigat setul cu 6-4.

Setul patru a fost la fel de tensionat, dar de data aceasta s-a ajuns în tie-break, unde Davydenko luase conducerea din start, dar s-a pierdut inexplicabil şi a cedat în "prelungiri".

Decisivul a însemnat reîntoarcerea la realitate a lui Davydenko. Break la 3-2 ţinut pînă la final şi rusul atinge pentru a patra oară sferturile la Australian Open, acolo unde îl va întîlni pe învingătorul dintre Roger Federer şi Lleyton Hewitt.

Cele 13 victorii consecutive ale lui Davydenko
Turneul Campionilor
Rafael Nadal
Robin Soderling
Roger Federer
Juan Martin Del Potro

Doha
Mikhail Kukushkin
Marco Chiudinelli
Ivo Karlovici
Roger Federer
Rafael Nadal

Australian Open
Dieter Kindlmann
Illya Marchenko
Juan Monaco
Fernando Verdasco

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close