SPORTURI  »  TENIS  »  DEZVĂLUIRI

De ce jucătorii români nu-i calcă pe urme Simonei Halep » Dezvăluiri din lumea tenisului: ”Mi s-au oferit 30.000 € să fac un blat! Am fost ameninţat cu moartea”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 12:49

Simona Halep a ajuns într-un timp scurt pe locul 3 în clasamentul mondial WTA, însă parcursul său excepţional poate fi imitat cu greu de către un alt tenisman român.
Marius Copil, locul 172 ATP, a vorbit despre cheltuielile pe care trebuie să le suporte un jucător pentru a ajunge la nivel înalt. "Timp de şase luni am colaborat cu Peter Carlsson, care a fost timp de patru ani antrenorul lui Soderling. Îi dădeam 4.250 de euro pe lună, luna fiind de 20 de zile, iar ce depăşea această perioadă primea cîte 250 de euro pentru fiecare zi. Apoi, îi dădeam 7% din cîştiguri", spune Copil, conform sportnews.ro.

Jucătorul de 24 de ani face şi o comparaţie cu un coleg de generaţie, Bernard Tomic, ajuns între timp şi printre primii 30 de jucători ai lumii. ”Eram la un turneu la Cremona cu Tomic, prin 2009, el era locul 170, eu pe 200 şi ceva. Ne-am duelat în semifinale. Ştii cîţi oameni avea australianul cu el la acel turneu? 6! Eu aveam un preparator fizic. Asta e diferenţa. Apoi, mi-a spus că are un card de la federaţie de pe care cheltuise deja 1,5 milioane de dolari.

Era un card cu sumă nelimitată! De asemenea, a semnat cu Nike de la juniori. Dacă se afla între locurile 50 şi 100, primea cîte 300.000 de euro pe an, dacă intra în primii 50, atunci lua 600.000 de euro anual. Eu am un contract de 15.000 de dolari cu o firmă, iar din acesta trebuie să dau managerului meu 20%! Asta cred că spune totul despre condiţii”, a explicat Copil.

Ameninţat cu moartea
Acesta a vorbit şi despre aranjamentele care au loc în cadrul turneelor: ”Jucătorii prinşi ar trebui suspendaţi pe viaţă! Cei care fac aşa ceva n-au respect pentru sport, sînt laşi! Am avut o ofertă, la turneul de la Miami, ca să trîntesc un meci! Mi-a scris cineva pe Facebook că îmi dă 30.000 de euro, ca să pierd un set. Mi-a spus că oferta rămîne valabilă pentru cînd doresc eu.

Am raportat imediat la Tennis Integrity. Dacă nu raportezi şi se află că ai fost ofertat, ai probleme. Urăsc pariurile. Din cauza lor mi-am şters contul de Facebook, cele care există nu sînt ale mele. Mi l-am şters, fiindcă am primit mesaje urîte: înjurături, ameninţări cu moartea, că vin peste tine în cameră, că te omoară!”.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
lprep
lprep  •  27 Noiembrie 2014, 07:38

Eu nu cred ca din cauza mafiei pariurilor nu avem jucatori de tenis ...de fotbal ... si in general sportivi de valoare. Aria de selectie este atit de restrinsa incit numai cei cu bani isi permit asta . Iar cind ajung pe la virsta de 16-17 ani daca tot au bani pentru ce sa mai munceasca? Cluburile si internetul sint mult mai interesante.

valyomanyd
valyomanyd  •  26 Noiembrie 2014, 21:55

Acum pe bune, Copil poate sa piarda un set si cand nu vrea :)))) Pai ce, e mare jucator ?

ex_pitesteanul
ex_pitesteanul  •  26 Noiembrie 2014, 17:49

baiatul asta joaca bine, va mai urca in clasament

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close