SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

Un celebru avocat explică de ce se întârzie audierea Simonei Halep: „Sunt de acord cu nemulțumirea ei”

Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 18:16 / Actualizat marti, 09 mai 2023 18:39

Un avocat sportiv din India, Srinivasan Saimani, specializat inclusiv pe cazuri de dopaj, s-a pronunțat în polemica legată de tergiversarea audierii Simonei Halep. Acesta susține că fostul lider mondial are de-a face cu un sistem aproape mereu supraîncărcat.

Suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului din octombrie, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022, Simona Halep așteaptă în continuare să fie audiată

De curând, dubla câștigătoare de Grand Slam a acordat un interviu amplu, în care a solicitat să fie judecată cât mai curând și a tras la răspundere Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru amânările repetate ale audierii.

Opinia unui avocat în cazul Simonei Halep: „Sistemul e supraîncărcat”

Nu o pot contrazice pe Simona Halep. Sunt de acord cu nemulțumirea ei, în mare parte. Chiar eu am reprezentat sportivi în probleme în care procedurile au înregistrat întârzieri semnificative de la data emiterii notificării de acuzare.

De partea cealaltă, este vorba despre un sistem supraîncărcat, care lucrează peste program pentru a gestiona numărul de cazuri anti-doping.

Reglementările prevăd includerea perioadei de suspendare provizorie în pedeapsa finală, însă asta nu compensează timpul pierdut în așteptarea deciziei, departe de antrenamente și competiții”, a afirmat Srinivasan Saimani, potrivit Reuters.

Simona Halep: „Experții au aflat că suplimentul a fost contaminat cu o cantitate mică de substanță”

La 6 luni de când a fost suspendată întrucât s-ar fi dopat cu roxadustat, Simona Halep și-a spus partea ei de adevăr într-un interviu acordat site-ului Tennis Majors, care-i aparține antrenorului Patrick Mouratoglou. Simona Halep susține că a ingerat substanța interzisă printr-un supliment alimentar contaminat. 

După multe investigații, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului și de aceea cantitatea era atât de scăzută în corpul meu. O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo. 

Experții au muncit mult pentru a afla sursa acestei contaminări și au aflat că suplimentul (n.r. - pe care l-a ingerat) a fost contaminat cu o cantitate mică de substanță. 

- Simona Halep

Ultimul meci jucat de Halep a avut loc pe 29 august 2022, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur. La mai bine de o lună de la acel moment, pe 7 octombrie, Halep a fost informată că testul anti-doping efectuat după acel meci a ieșit pozitiv.

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep va fi depășită și de Sorana Cîrstea în ierarhia mondială

De ce e amânată audierea Simonei Halep? Șefa Agenției Anti-Doping vine cu 3 scenarii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Freyya
Freyya  •  10 Mai 2023, 16:39

sta pe banca acum, divortata si umilita si face fraierobic ca sa se mentina in forma. de cozonac

Freyya
Freyya  •  10 Mai 2023, 16:37
Postat de Zazu pe 09 Mai 2023, 19:32

Vina simonei e că a apelat la muratoglu! Totul a fost pus la cale de......***! A se revedea primele declarații ale d lui serena wiliams

si de ce nu-i sare la gat daca e "nevinovata"?

Freyya
Freyya  •  10 Mai 2023, 16:36
Postat de Freyya pe 10 Mai 2023, 13:16

*** - chiar trecuse o zi fara "stiri" ***

dopata nu e cuvant jignitor - desemneaza o stare de fapt: *** prinsa cu substante INTERZISE in corp

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează