SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENAMENTE

De la 22 grade Celsius la -1! » Alexandra Dulgheru a făcut pregătirea din extrasezon cu David Ferrer

Pe plajă, într-o zi cu valuri, după o serie de alergări, cu spaniola Sara Sorribes +2   FOTO
Pe plajă, într-o zi cu valuri, după o serie de alergări, cu spaniola Sara Sorribes

Articol de - Publicat marti, 30 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 29 decembrie 2014 21:06

A încheiat anul pe locul 83 WTA şi cu un cantonament în Spania, cu soare şi multă transpiraţie. Ieri însă n-a putut merge la antrenament în Bucureşti din cauza zăpezii!

Pentru al doilea an la rînd, Alexandra Dulgheru merge în luna decembrie în Spania, la Valencia, ca să facă pregătirea fizică şi tehnică din extrasezon. "În timpul anului, mă antrenez acasă, cu domnul Daniel Dobre, pentru că mereu vin doar cîteva zile. La final de sezon merg însă la Valencia", povesteşte Alexandra, care a terminat sezonul pe locul 83 WTA şi cu un succes în challengerul de la Dubai.

"Sîntem o echipă de patru jucătoare, eu, Anabel Medina Garrigues, Estrella Cabeza şi italianca Gaia Sanesi, şi avem doi antrenori, pe Martín Vilar şi pe Gonzalo López, cel care a pregătit-o toată viaţa pe Anabel. Clubul unde ne pregătim e recent renovat şi situat în centrul Valenciei. Am ales să merg acolo pentru că e cald tot timpul", explică jucătoarea.

Cald înseamnă, în luna decembrie, între 9 şi 12 grade Celsius la 9:30 dimineaţa, 16 grade ceva mai tîrziu şi pînă la 22 în miezul zilei. "Stau şi foarte aproape, 7-10 minute de mers cu maşina de club şi cîteva minute pe jos de locul unde facem pregătirea fizică. Programul unei zile? Începem cu tenis de la 9:30 la 11:30, apoi o jumătate de oră fizic şi din nou fizic de la 18:00. Uneori, mai facem încă un antrenament de tenis. Avem şi un preparator, Miguel Maeso, foarte apreciat în Spania, care a lucrat cu Safin şi cu Ferrero".

Soare, apoi zăpadă
La clubul valencian se antrenează şi actualul număr 10 ATP, fost însă 3 mondial, Davíd Ferrer, şi Pablo Andújar, 41 ATP, de două ori finalist la Bucureşti. "Ferrer e impresionant. Uneori, trebuie să facem imitări, iar cînd îmi vine rîndul să repet ce face el, îmi dau seama că se mişcă cel mai mult şi mai repede", povesteşte Piti.

"Într-o zi, îmi spunea: «Ştii, Alexandra, sînt cam obosit, e sfîrşit de săptămînă. Iar mie nu mi se părea nimic diferit de zilele dinainte!»", spune românca.

După vremea caldă din Spania, a venit în România, unde a fost tot cald pînă duminică, atunci cînd s-a pornit ninsoarea. Ieri chiar nu a putut merge la antrenament pentru că zăpada inundase curtea şi a fost nevoie de multe lopeţi pentru a se croi o potecă. Azi, Alexandra urmează să plece în China, pentru turneul de la Shenzen.

"Îmi doresc un 2015 în care să fiu sănătoasă, să am continuitate pentru că atunci se leagă şi jocul, vin şi rezultatele. Şi să ajung iar în Top 50", spune Piti. La 25 de ani, timpul e de partea ei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
anne1970_ar
anne1970_ar  •  05 Ianuarie 2015, 04:51

Nu stiu la ce s-a pregatit, ca azi a pierdut in China de la anonima. Are un stil asemanator cu al Soranei...adica imprastiata rau...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează