SPORTURI  »  TENIS  »  TRAGEDIE

De la sora Williams împuşcată în Los Angeles şi pînă la masacrul din şcoala lui Andy Murray. 4 tragedii care au afectat nume mari din tenisul mondial

Articol de GSP - Publicat marti, 10 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 martie 2015 13:55

You may be gone, but I know you are watching. #74 #motivation pic.twitter.com/uVjrcbwxHV

Vărul Simonei Halep s-a sinucis şi sînt zvonuri care spun că jucătoarea noastră vrea să renunţe la participarea la Indian Wells şi să se întoarcă alături de familie, la Constanţa.

De-a lungul timpului, în tenis, mai multe nume mari au trecut prin momente asemănătoare, care uneori au marcat cariere, alteori i-au făcut mai puternici pe cei afectaţi. 4 cazuri:

1. Yetunde Hawanya Tara Price, sora vitregă a lui Venus şi Serena Williams, a fost omorîtă pe 14 septembrie 2003, cînd o răfuială între două bande rivale din Los Angeles a făcut multe victime colaterale. Americanca în vîrstă de 31 de ani a fost doborîtă de o rafală de gloanţe trase dintr-o maşină. Cu spiritul de luptătoare care le caracterizează, Venus şi Serena au trecut peste momentul dramatic şi au dominat în continuare tenisul feminin.

2. Fostul număr 3 mondial, Nadia Petrova, s-a luptat cu mai multe accidentări de-a lungul carierei, nereuşind să îşi revină niciodată la nivelul pe care îl avea în urmă cu mai mulţi ani. Reculul din evoluţia Nadiei a fost amplificat de o dramă personală, produsă în 7 decembrie 2013. În vîrstă de 64 de ani, mama ei, care o însoţea la aproape toate meciurile din circuit şi care fusese ea însăşi o atletă de talie mondială, a murit într-un accident de maşină.

3. În 1996, la şcoala din Dunblane, acolo unde învăţa Andy Murray, cel care avea să ajungă dublu cîştigător de Mare Şlem, 16 copii au fost ucişi de un maniac înarmat cu 4 mitraliere şi 700 de cartuşe. Andy, în vîrstă de 8 ani, şi fratele său, Jamie, cu doi ani mai mare, se aflau într-o sală de gimnastică din şcoală şi a reuşit să scape ca prin urechile acului. Murray a povestit pentru prima oară evenimentele într-un interviu emoţionant, anul trecut.

4. Un alt moment greu a fost cel prin care a trecut carismaticul jucător australian Nick Kyrgios, cel care şi-a pierdut bunica anul trecut şi care a făcut un gest emoţionant la ultima ediţie de Australian Open, acolo unde a ajuns în sferturi: a scris cu un marker pe hardul de la Antipozi numărul 74, vîrsta bunicii sale cînd a decedat. "A însemnat atît de mult pentru mine, încît mă gîndesc în fiecare zi la ea. M-a maturizat totul".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
caucazianul
caucazianul  •  10 Martie 2015, 18:09

Si bula a fost calcat de tramvai pe deget si a murit..da degetul il tinea in nas.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Martie 2015, 17:36

...ale naibii nenorociri...pe voi nu va mai loveste niciuna ...

florin_videa
florin_videa  •  10 Martie 2015, 15:16

si de james blake, cu infioratoarea accidentare ce l-a lasat paralizat, plus perioada din timpul liceului, cu un corset care ii tinea coloana vertebrala plus thomas muster etc etc... probabil era vorba doar despre drame care ii contin pe cei din jur

Vezi toate comentariile (4)
Comentează