SPORTURI  »  TENIS  »  ROGERS CUP

Decizie de ultim moment a lui Roger Federer: "Sunt foarte dezamăgit să anunț asta"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 23 iulie 2018 22:04

Roger Federer (36 de ani, 2 ATP) s-a retras luni seara din cadrul Rogers Cup, următorul turneu de Masters din ATP, care începe pe 3 august.

Elvețianul, finalist anul trecut, a luat decizia de a sări peste turneul din Canada pentru a fi cât mai odihnit pentru US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, care începe la finalul lui august.

"Sunt foarte dezamăgit să anunț că nu voi juca la Rogers Cup în această vară. Am petrecut momente extraordinare anul trecut și întotdeauna mi-a făcut plăcere să joc în fața fanilor canadieni, dar, din păcate, programarea calendarului meu e o cheie importantă a longevității. Cu regret am luat decizia de a mă retrage de la turneul din acest an", a declarat Federer, potrivit site-ului oficial al ATP.

Cel mai probabil, Federer, eliminat în sferturi anul acesta la Wimbledon, va fi prezent la Cincinnati, turneu care începe pe 13 august.

Elvețianul are două titluri la Rogers Cup, iar în 2017 a pierdut finala în fața lui Alexander Zverev (21 de ani, 3 ATP).

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
th3dog
th3dog  •  24 Iulie 2018, 07:48

nu va mai castiga niciun GS, nu mai are nicio sansa in fata masinariilor Rafa sau Nole pai pa, ajunge!

burgman
burgman  •  24 Iulie 2018, 07:19

Este clar, ceea ce nu este interzis este permis. Toti trag spuza pe turta lor cat pot, cel mai recent la Wimbledon, cand Djokovic nu a acceptat ca partida de a doua zi cu Nadal sa se joace fara acoperis tras, desi afara stralucea soarele! El stie ca pe soare si temperatura ridicata sansele lui scad, asa incat - daca asa spune regulamentul - de ce nu? La fel si Federer, la varsta lui isi face calendarul cum stie el mai bine. Nu va mai luati dupa Tiriac, il doare pe mos la basca de moralitate, pe el in interesa sa vina la Madrid, sa.si ia banul!

maxp
maxp  •  24 Iulie 2018, 02:09
Postat de catalin.palcu pe 23 Iulie 2018, 22:41

Poate ar trebui sa se retraga Federer. Un jucator ecceptional , dar "chiuleala" asta de la majoritatea turneelor nu e in regula. Nu-i vezi pe Ronaldo sau Messi jucand 1-2 meciuri pe luna si apoi avand asteptari sa ia Ballon D"Or sau FIFA World player. Nu poti sa iti alegi doar 5 etape din cele 20 la Tour de France, iar in restul sa te odihnesti. Sau in NBA sa nu joci in campionatul regulat ca sa fii odihnit in playoffs. Ori esti sportiv de performanta ori nu mai esti !

Asa e, ar trebui sa le joace pe toate. Oare asta ai fi zis si de Bolt, care venea la 2 etape de Diamond League pe an, ca nu e sportiv de performanta?! Sunt o groaza de turnee Masters pe an, cum sa zici asa ceva?! Omul inca nu pierde inainte de sferturi la GS-uri, el cu Nadal sunt cam singurii in continuare. Cum sa zici ca ar trebui sa se retraga, mai ales la ce vine din spate?! O retragere din tenis ar echivala cu renuntarea poate a milioane de oameni de mai urmari acest sport.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează