SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Declarație șocantă a unui cunoscut tenismen: "Renunțați la tenis! Eu sunt prins, acum trebuie să fac asta"

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 24 iulie 2017 15:56

Australianul Bernard Tomici, o figură extrem de controversată din ATP, a oferit o nouă declarație șocantă, îndemnându-i pe tinerii jucători să renunțe la tenis. 

"Tenisul m-a ales pe mine. E ceva de care nu m-am îndrăgostit. Am dat 100%, dar și 30%. As spune că, în medie, am jucat cam la 50% din potențial până acum.

N-am încercat cu adevărat și, totuși, am realizat atâtea. E incredibil. Dacă am vreun sfat pentru tinerii jucători? Renunțați la tenis! Faceți ceva ce vă place, pentru că o să aveți o viață foarte grea. Eu sunt prins! Acum trebuie să fac asta", a declarat Tomici în presa internațională.

Tomici are doar 24 de ani și se află în acest moment pe locul 69. Cea mai bună clasare a fost locul 17, atins în ianuarie 2016. A câștigat trei titluri ATP, iar cel mai bun rezultat din turneele de Mare Șlem a fost calificarea în sferturile de finală ale ediției din 2011 de la Wimbledon.

Nu este însă pentru prima oară când Tomici oferă astfel de declarații ce șochează lumea tenisului. 

"Înainte, tenisul era doar plăcere. Când eşti tânăr joci pentru plăcere, competiţie. Acum e doar afacere pentru că sunt foarte mulți bani în joc. Când aveam 15, 16 sau 17 ani, prioritatea mea era să mă bucur de joc. Acum este să câştig mulţi bani, pentru a mă opri şi a avea o viaţă frumoasă", declara Tomici la începutul acestui an.

Mai mult, Tomici a fost în mijlocul mai multor scandaluri: a fost acuzat că a pierdut deliberat anumite meciuri și, în plus, a fost acuzat că deținea cocaină într-un club unde petrecea alături de mai mulți prieteni, în 2016. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cosmin.sumanar
cosmin.sumanar  •  25 Iulie 2017, 16:52

Declaratia asta suna mai mult a Nick Kyrgios.. Sigur e Tomici?

ray51
ray51  •  25 Iulie 2017, 12:17

Bani, Tenis, Bani ! Foarte putini il practica din placere, in rest totul costa foarte mult si e normal sa vrei sa castigi. De aici incepe denaturarea.

anton40
anton40  •  25 Iulie 2017, 09:13

Lumea finantatorilor are nevoie de clovni si acesti clovni joaca perfect rolul de asa zisi ambasadaori ai performantei in sport si imagine a unei lumi pacalite.Marii clovni sunt Federer,Wiliams (sora sa Venus NU),Husein Bolt,Andy Murray...Cel mai trist este faptul ca mass media joaca precum ursul dupa melodia asta din 1945!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează