SPORTURI  »  TENIS  »  DECIZIE

Gabriela Ruse s-a despărțit de antrenorul său, Andrei Cociașu » Ce spune acesta despre o posibilă colaborare cu Halep: „Aș fi ridicol de onorat”

Andrei Cociașu și Gabriela Ruse // foto: Facebook @ Andrei Cociasu
Andrei Cociașu și Gabriela Ruse // foto: Facebook @ Andrei Cociasu

Articol de - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 08:35 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 08:46

Gabriela Ruse (24 de ani, locul 61 WTA) și Andrei Cociașu (29 de ani) au luat-o pe drumuri separate, după mai puțin de un an în care jucătoare a atins multe premiere.

Gabriela Ruse ocupă în această săptămână cea mai bună poziție a carierei în ierarhia mondială, 61, ea înregistrând un salt de unsprezece poziții după Australian Open și fiind a cincea jucătoare a României în Top 100, după Halep (23), Cîrstea (32), Begu (56) și Cristian (58). Cu toate acestea, ea și antrenorul său Andrei Cociașu au decis să încheie o colaborare care a început vara trecută.

Cum arată clasamentul WTA după Australian Open: Halep, afară din top 20 + Urcare pentru Sorana Cîrstea » Emma Răducanu, aproape de Top 10
AUSTRALIAN OPEN
Cum arată clasamentul WTA după Australian Open: Halep, afară din top 20 + Urcare pentru Sorana Cîrstea » Emma Răducanu, aproape de Top 10

Gabriela Ruse s-a despărțit de antrenorul său, Andrei Cociașu 

Anunțul a fost făcut de Cociașu. „Când am bătut palma, la începutul verii trecute, am stabilit împreună că Top 50 este un obiectiv cât se poate de tangibil și realist, având în vedere oceanul de potențial în care se scălda tenisul ei. 

Am crezut amândoi zi de zi în această viziune și mă declar foarte norocos și recunoscător să fi luat parte la parcursul excepțional din ultimul an... primul titlu WTA, prima finala WTA, prima victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam și un salt de 150 locuri până pe nr. 61 mondial", a scris el.

1 turneu WTAare Gabriela Ruse în palmares, cucerit pe zgură, la Hamburg, anul trecut

Cociașu: „Aș fi ridicol de onorat și de privilegiat să lucrez cu Simona Halep” 

Întrebat cum s-ar simți dacă Simona Halep i-ar propune să colaboreze cu ea, Cociașu a declarat pentru Europa FM că „aș rămâne cu adevărat surprins să se întâmple asta, având în vedere mai ales colaboarea ei alături de Darren, deci aș rămâne surprins să îmi propună. În cazul foarte puțin probabil al acestui scenariu, bineînțeles că aș fi ridicol de onorat și de privilegiat. M-aș simți pregătit de acest job”.

Zilele trecute, Halep ar fi decis să renunțe la antrenorii săi, Daniel Dobre și Adrian Marcu. Informația anunțată de digisport.ro nu a fost confirmată de sportivă până în acest moment.

Citește mai multe știri din tenis: 

Simona Halep se implică și le cere public ajutorul fanilor: „Adrian are nevoie urgentă de sânge”

Ilie Năstase s-a destăinuit Gazetei: „Pentru mine, nu contează atât de mult că Nadal are 21 de Grand Slam-uri. Frate, adevărata perfomanță e alta!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  02 Februarie 2022, 09:43

Cum au un parcurs cat de cat bun aceste fete nabadaioase isi dau antrenorii afara.Probabil l-i se uraste cu binele si vor sa si munceasca mai putin. Coborare lina in clasament sa aveti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează