SPORTURI  »  TENIS  »  ANTRENOR

Despărțire-șoc după Turneul Campioanelor? Simona Halep și Darren Cahill ar putea să nu mai colaboreze în sezonul viitor

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 26 octombrie 2017 10:20

Elvețianul Stanislas Wawrinka, locul 9 WTA, s-a despărțit de antrenorul său, Magnus Norman, după patru ani.

Stan și Normam au câștigat împreună trei turnee de Grand Slam, dar cei doi au decis să nu mai continue colaborarea. Presa din Elveția scrie că Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, ar putea să-l pregătească pe Wawrinka începând cu noul sezon. Antrenorul australian este pe o listă cu posibili antrenori ai lui Stan, pe care se mai află Jonathan Wawrinka, Yannick Fattebert, Claudio Mezzadri, Mikael Tillstrom.

Cahill, 52 de ani, este unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, având o experiență bogată. Acesta i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt. Alături de Cahill, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP.

Simona Halep eeste antrenată de Darren Cahill de la începutul anului 2016, ajungând împreună pe locul 1 WTA și jucând o finală de Grand Slam. De o lună, Halep l-a adus în echipa ei și pe Andrei Pavel.

"Mereu am spus că există un ciclu de, probabil, 3 sau 4 ani în care antrenezi un jucător și-l înveți tot ce poți, îi dai cât de multă informație poți. Practic, ești dispus să dai totul până devii inutil, iar în tenis, pentru că lucrezi cu un singur jucător, există un maximum de informație pe care i-o poți transmite. E un ciclu scurt dacă e să compari cu alte sporturi sau sporturi de echipă, unde lucrurile continuă să se schimbe" a explicat Cahill pentru NY Times.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
527163670960287
Gheorghe Balica  •  27 Octombrie 2017, 11:14

Nu stiu tenis nu dau sfaturi.Dar nu pot sa inteleg cum o jucatoare asa de mare cum este Simona poate pierde un meci in asa hal nici daca doreste.Practic niste mingii asa usoare nu ao trecut plasa.Cred ca chiar daca si-pus ambitia sa piarda atat ea cat si antrenorul ei nu ar fi reusit cu atata maestrie sa o faca. Am ramas consternat.Oare o a se mai intample vreodata?Te iubesc Simona nu mai face asa.Ne sta inima.

10155633308976552
Cornel Perju  •  27 Octombrie 2017, 02:40

Simona trebuie sa renunte la serviciile lui Cahil. In ultimii 2 ani a jucat mai prost decat a facut-o in 2014. Jocul ei a regresat, de la o jucatoare agresiva cu un backhand in lung de linie de care se temeau toate adversarele a ajuns o jucatoare ultradefensiva care returneaza toate mingiile la picioarele adversarelor. Cu 'sfaturile pretioase' ale lui Cahil Simona a pierdut in primul tur la US Open cu Sharapova , dar fara sfaturile lui Cahil Simona a reusit sa o bata pe Sharapova . In meciul cu Wozniaki, Cahil i-a spus Simonei sa loveasca cu mai mult spin si sa incerce sa scurteze punctele, lucru pe care Simona a incercat sa il faca si din cauza asta s-a grab it in multe momente cheie si a gresit. Cahil este un antrenor mediocru care nu stie nici 10% din cat stie Patrick Mouratoglou. Ala e antrenor de top nu Cahil. Daca ar fi fost un antrenor atat de bun pe cat i se face reclama ar fi antrenat un jucator de top din ATP. Ca la antrenat pe Agasi acum '100 de ani' nu are nici o relevanta

1421692967949814
Ana Florina Pislaru  •  26 Octombrie 2017, 23:50

Si le- a batut pe Konta , Sharapova , Ostapenko, Svitolina, Garcia, Pliskova, pe toate...de aia e no.1 , ca e!Sunteti p... , sau ce...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează