SPORTURI  »  TENIS  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluiri despre vânătorile organizate de Ion Țiriac: „Să se gândească cum este la abator! Să nu mai mănânce carne deloc, să nu mai vorbească”

Articol de - Publicat luni, 05 iunie 2023 11:13 / Actualizat luni, 05 iunie 2023 13:28

Descedent al celebrei familii de nobili români, Dimitrie Sturdza (84 de ani) a câștigat de 32 de ori campionatul de tenis al Elveției, acolo unde i-a întâlnit pe Ilie Năstase și Ion Țiriac. Acesta vorbește la superlativ despre Țiriac, chiar dacă e criticat masiv pentru organizarea celebrelor sale vânători cu miliardari de la Balc

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Pasionat de vânătoare, Ion Țiriac a organizat încă din 2005 partide de vânătoare pentru parteneri de afaceri şi prieteni influenţi din România şi din vestul Europei.

La ele au participat nume extrem de importante din întreaga lume, precum Klaus Mangold (fost director al grupului Daimler, producător Mercedes, preşedinte al Consiliului Consultativ al grupului de consultanţă financiară Rothschild), Wolfgang Porsche (din familia proprietarilor producătorului auto german Porsche).

Pe lângă aceștia nu lipseau Robert Peugeot (acţionar majoritar al concernului Peugeot), Sandor Csanyi (om de afaceri din Ungaria, preşedintele OTP Bank), Stefano Ricci (creator de modă), Jose Merino Jimenez (bancher spaniol), Alfred Baumhauer (fabricant al produselor de lux Cartier), dar și prinţul Dimitrie Sturdza.

- Domnule Sturdza, vreau să-mi spuneți un lucru...
- Aș vrea să vă spun ceva despre Țiriac. El organiza la Balc o vânătoare foarte profesionistă, într-un sat foarte mare. Acolo a invitat de la început, și a fost foarte inteligent, cei mai mari conducători industriași din Europa. Au venit ăștia de la Mercedes, de la Porsche, toți ăștia foarte, foarte mari. Și a creat o imagine pozitivă României.

- Știți că vânătorile i-au adus foarte multă antipatie!
- Da, dar opinia aia publică să se gândească cum este la abator! Dacă au fost vreodată într-un abator să vadă cum stau vacile în rând ca să fie omorâte, care țipă de frică, sau porcii care-și dau seama că o să fie omorâți.

- Dar...
- Să nu mai mănânce carne deloc, să nu mai vorbească! Au văzut vreodată cum se taie un pui? Vânătoarea făcută de domnul Țiriac era foarte profesionistă. Mistreții puteau să scape, iar cei mai inteligenți scăpau. Țiriac a adus investitori acolo și ar trebui să primească o medalie, nu critici pentru treaba asta.

- Spuneți-mi...
- Noi, românii, avem un defect! Este o treabă foarte urâtă în țară!

- Care?
- Că atunci când a reușit cineva, hai să-l dăm jos! Ați auzit vreodată vreun român care a găsit vreo vorbă frumoasă despre președinții pe care i-am avut? În pofida Parlamentului ăsta, unde nu poți să miști nimic. Poți să-L pui și pe Dumnezeu ca președintele României, nu poate să miște nimic, absolut nimic! Nici Iohannis n-a putut să miște ce a vrut el, nici domnul Băsescu, nici domnul Iliescu, nici domnul Constantinescu. Dar fiecare dintre ei a făcut ceva bun.

- Avem această calitate, cu ghilimelele de rigoare.
- Noi, românii, îl avem pe unul ca Țiriac, care a adus locuri de muncă și firme în România, i se fac reproșuri că a adus OMV aici. Dar cine a făcut contractele cu OMV? El sau Guvernul?! El le-a adus... Mai țineți minte cum arătau PECO-urile înainte? Groaznic! E ușor să-l critici pe unul sau pe altul. Sunt oameni care și despre emisiunea asta vorbesc în spate. Asta este! Eu îl știu pe Țiriac, are defectele lui, dar are atâtea calități că defectele sunt inundate și nu există.

Omul de afaceri Ion Țiriac (83 de ani) a devenit tot mai interesat de infrastructura sportivă din România. Plănuiește construirea unui patinoar în Brașov, pe modelul celui din Otopeni.
+38 FOTO

Citește și:

Pune presiune pe Edi Iordănescu: „Dacă nici din această grupă nu ne calificăm la Euro înseamnă că fotbalul românesc este la pământ!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Pune presiune pe Edi Iordănescu: „Dacă nici din această grupă nu ne calificăm la Euro înseamnă că fotbalul românesc este la pământ!”
Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Unul dintre primii sponsori ai Simonei intervine în scandalul suspendării: „Ce a mâncat Halep? Toate vitele astea sunt crescute cu doping!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
emill
emill  •  09 Iunie 2023, 11:39

domnul e puțin ne-informat. stațiile Peco erau modernizate cînd a venit OMV. Au cumpărat cu 1 miliard o companie care avea active de 10 miliarde si rezerve cunoscute de 100 de miliarde. CEO-ul OMV care a semnat contractul a luat bonus de performanță de peste 100 de milioane. Bravo lor.

mihaicatalin
mihaicatalin  •  08 Iunie 2023, 16:09
Postat de msdr pe 05 Iunie 2023, 15:28

Țiriac avea câteva milioane în 90 și acum e multimilionar, bani făcuți la noi nu afara în mare parte din afaceri servite pe tava. Iar vânătoarea de placere nu se poate compara în nici un fel cu abatorul. Și ce mari foloase au adus vânătorilor alea? Mercedes și Porsche au vânat la noi și aud deschis fabrici în alte tari.

:)))) pai altii nu au avut nimic si au facut averi similare :))) Si Mercedes a venit sa faca la Brasov camioane, dar parintii tai , ca se vede, nu au vrut sa-si vanda tara :))) si acum la Brasov, legenda continua :))) . Tara asta e asa din cauza voastra , a astora cu 2 neuroni si aia in coma. Ati votat 33 de ani cu psd si acum va dati mari opozanti si votati *** . Genial !:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

H2SO4
H2SO4  •  05 Iunie 2023, 19:06

Pentru cei care nu au văzut în viața lor un mistreț e ușor să zici că sunt omorâți de plăcere. Populația de mistreți trebuie controlată,altfel fac prăpăd. Câți dintre voi au văzut un lan de porumb după o trecere a mistreților prin el??

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close