SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Ilie Năstase, despre Halep: "Fără «cașcaval», n-avea nicio șansă!" » Compară banii primiți de el și de Simona pentru Roland Garros

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iunie 2018 16:17

Ilie Năstase a vorbit despre progresul Simonei Halep, jucătoare pe care a remarcat-o în urmă 10 ani, la finala de la Roland Garros de la junioare. Spune însă că dacă părinții Simonei nu aveau bani, era imposibil ca aceasta să ajungă o jucătoare mare.

"Cel mai important rol l-au avut părinții ei, ei au adus-o până aici. Dacă ei nu erau bogați, așa între ghilimele, nu avea posibilitatea să aibă un antrenor, să joace pe terenuri de tenis, să aibă ore de pregătire și nu ajungea la performanță!

Nu avea nicio șansă! Tenisul este acum un sport scump. Înainte, poate, era mai ușor. Erau cluburile care erau organizate, îți dădeau rachetă gratis, terenul gratis. Acum nu mai există treaba asta!

Dacă nu ai cașcaval, nu reziști. În schimb, fiind mulți bani care se dau ca premii, dacă reușești un turneu bun poți să duci alte patru, cinci turnee din ce ai câștigat", a zis Ilie Năstase pentru Fanatik.

...despre premiul câștigat la Roland Garros de Halep:

"A câștigat vreo 2,5 milioane de euro, de 100 de ori mai mult decât am luat eu când am câștigat Roland Garros! Eu am luat 25.000 de dolari, deci fix de 100 de ori mai puțin! Banii erau în franci francezi, dar din paritate atât ieșea.

La US Open, tot 25.000 de dolari am luat și o mașină! Așa era în 1972. Dacă te gândești, erau totuși niște bani la vremea aia. Înainte de 1970 nu era nimic, nu se dădea nici un premiu financiar!

Ăia dinaintea mea au luat zero! Nu mi-a părut rău că nu am prins banii de acum, pentru că predecesorii mei, săracii, nu au prins nimic! Rod Laver, un mare campion, nu a luat, frate, nimic!".

...cum a remarcat-o pe Simona împreună cu Țiriac:

"Ea a fost mereu ambițioasă! Țin minte că am remarcat asta cu Țiriac, acum zece ani, când am fost să o vedem în finala câștigată la Roland Garros la junioare. Acum, ea și-a schimbat jocul, de la Madrid încoace.

A început să lovească mingea, până acum nu făcea asta. Dădea înapoi până murea cealaltă, iar dacă nu murea ea înainte, câștiga. Țiriac avea perfectă dreptate! Acum, ea dirijează jocul. În afară de seturile pierdute cu Kerber și cu Stephens în finală, dar asta se mai întâmplă".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  26 Iunie 2018, 08:57

pe langa solda incasata si pensia de general oare ce ati facut cu $ investiti din cele doua finale din Cupa Devis cu Unchiul Sam ????,unul a ajuns Mare celalat ...stiti

haideusicfr
haideusicfr  •  26 Iunie 2018, 07:17
Postat de Dragos Bargaoanu pe 25 Iunie 2018, 18:20

Lasă bre nea Ilie!Nu mai plânge după bani!Că şi pe matale te-a făcut general deşi nimic nu justifica asta!Aşa iei şi matale o pensie grasă şi specială.Matale eşti ca ***(no offence!)....dacă-i dai toată săptămâna şi nu-i dai sâmbăta...eşti de cacao!

Exact si cu sufletul in rai si cu banii in buzunar. Nu ti-au dat atatia bani ca erai in aplicatie militara.

127410928155015
Mick Mare  •  25 Iunie 2018, 21:47

Pai da, va sa ai malai!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează